عضو مجلس خبرگان رهبري جزييات تازهاي از نشست
رهبر انقلاب با خبرگان را مطرح كرد
متن و حواشي اجلاسيه اخير مجلس خبرگان رهبري
حجتالاسلام سعيد صلحميرزايي، عضو مجلس خبرگان رهبري با محوريت و موضوع «متن و حواشي اجلاسيه اخير مجلس خبرگان رهبري» با تسنيم، درباره چرايي برگزاري زودتر از موعد اين اجلاسيه، اظهارات رهبر معظم انقلاب اسلامي و نقلقول نادرست از اين جلسه يك گفتوگوي تفصيلي داشت.
صلحميرزايي، دليل برگزاري زودتر از موعد اجلاسيه خبرگان را تراكم كارها در اسفندماه و ماه مبارك رمضان دانست و درباره بيانات رهبر انقلاب گفت كه معظمله هيچ حرف يا پيامي را كه براي خبرگان نگراني ايجاد كرده باشد، طرح نكردهاند و حتي به گفته او، جملاتي كه مقام معظم رهبري در ديدار سال 94 با اعضاي خبرگان درباره تعيين رهبري داشته، غليظتر از جملات اخير ايشان بوده است.
به گفته اين عضو مجلس خبرگان رهبري، مقام معظم رهبري در اين ديدار همانند همه ديدارهاي قبلي، صرفا ماموريتهاي آنان را بازخواني كردهاند و آنچه به نقل از يك روحاني ديگر درباره اين جلسه طرح و در شبكههاي اجتماعي بهصورت گسترده پخش شده، نادرست است چرا كه بهگفته او، آن فرد عضو خبرگان نبوده و آنچه نقل كرده از افراد غيرمعتبر شنيده است.
اين عضو خبرگان ميگويد: در جلسه خبرگان رهبري، نه رهبر معظم انقلاب بياناتي درباره انتخاب فوري يا بيدرنگ جانشين رهبري داشته و نه كسي در اين جلسه گريه كرده است؛ اتفاقا جلسهاي شاداب و اميدبخش بود.
اين عضو خبرگان همچنين گفت: مقام معظم رهبري با مثال زدن ترور شهيد سیدحسن نصرالله و شهيد صفيالدين، قصد داشت به مردم اين دلگرمي را بدهد كه در هر صورت خط حق امتداد خواهد داشت و اين مهم، يك قاعده كلي است و به هيچ عنوان ناظر به شرايط امروز جامعه نيست.
صلحميرزايي در پاسخ به اين پرسش كه مسالهاي كه شايد براي برخي سوال شده باشد، اين است كه چرا اجلاسيه خبرگان در اين دوره زودتر از موعد برگزار شد، گفت: هيچ دليل خاصي نداشت؛ كاملا عادي بود و مطابق تصميم هيات رييسه، اين اجلاسيه در آبانماه برگزار شد. هر كدام از آقايان عضو خبرگان در جايگاههاي متعددي هستند كه اسفندماه مشغله دارند، خود حضرت آقا اسفندماه برنامههاي كاريشان زياد است. يادم هست زماني كه درس ايشان (رهبر انقلاب) ميرفتم هميشه ميفرمودند كه اين روزهاي پاياني سال كارهايشان خيلي بيشتر است. خود اعضاي خبرگان نيز در جايگاههاي مختلفي هستند كه اسفندماه بايد كارهايشان را جمع و جور كنند و طبيعي است كه در اين ماه نميتوانند در اجلاسيه خبرگان حضور داشته باشند.
به همين دلايل، هيات رييسه تصميم گرفت كه با توجه به موضوع مشغله كاري در اسفند ماه و اينكه ماه رمضان هم هست، از اين به بعد، اجلاسيه خبرگان در فصل بهار و پاييز برگزار شود.
او در مورد اينكه آيا برگزاري دو اجلاسيه در يك سال خللي در فعاليتهاي خبرگان ايجاد ميكند يا نه، اشاره كرد: مجلس خبرگان دو حيث دارد؛ يك حيث خبرگاني است كه در قانون اساسي وظايفي براي علماي خبرگان تعريف شده است و ديگري هم نظارت بر شرايط رهبر و همچنين براي روز مباداي انقلاب يعني تعيين جايگزين براي رهبري است، اين شأن هميشه در صحبتهاي حضرت آقا براي بيان اهميت مجلس خبرگان مورد توجه قرار گرفته است و رهبر انقلاب همواره بر اين وظيفه خبرگان تأكيد داشتهاند. وظايفي در قانون اساسي مورد تأكيد واقع شده و اعضاي مجلس خبرگان رهبري بايد بر اساس ماموريتي كه از قانون گرفتهاند، به وظايف خود عمل كنند.
مقام معظم رهبري در ابتداي دوره قبل خبرگان، يعني در سال 94 تعبيري دارند كه خيلي غلظتش بيشتر از تعبيراتي است كه در جلسه اخير داشتند؛ ايشان فرموده بودند احتمال اينكه اين مجلس همان مجلسي باشد كه كار تاريخي را انجام بدهد، خيلي بالاست. اين خيلي غلظتش بالا بود؛ اين مطلب و بيان آقا براي حدود 9 سال پيش است كه نشان ميدهد رهبر معظم انقلاب اسلامي همواره روي وظايف مجلس خبرگان تأكيد ميكنند.
صلحميرزايي درباره بياناتي كه مقام معظم رهبري در ديدار خبرگان مطرح فرمودند و اينكه آيا اين بيانات براي خبرگان تازگي داشت گفت: نه هرگز؛ اين موضوع هم به هيچ عنوان مساله جديدي نيست و ايشان در جلسه اخير حرف يا پيام جديدي كه نگرانكننده باشد، نداشتند. ببينيد اگر معلمان عزيز ما خدمت آقا برسند قاعدتا قابل پيشبيني است كه ايشان درباره آموزش و پرورش، سند تحول آموزش، اهميت معلم و علم براي آينده كشور فرمايش ميكنند در جلسه پرستاران بهگونه ديگري است چون كارويژه اين است و طبيعي است كه رهبر انقلاب در ديدار خبرگان، درباره وظايف مجلس خبرگان با آنها صحبت كنند. رهبر معظم انقلاب در اين ديدار، وظايف مجلس خبرگان را مورد تاكيد قرار دادند.
عضو خبرگان رهبري ادامه داد: به نظرم جلسه شاداب، اميدبخش و مفيدي بود. من احساس نكردم هيچ كدام از اعضاي خبرگان تصور ديگري داشته باشند؛ تقريبا آنچه حضرت آقا مطرح كردند همان چيزي بود كه در جلسات خبرگان مطرح ميكنند و موضوع خاصي نبود. آقا در اين ديدار حدود 30 دقيقه صحبت كردند و بياناتشان كاملا اميدبخش بود. در حاشيه اين ديدار، آقاي موحدي در ابتدا خطاب به رهبر معظم انقلاب فرمودند كه مدتي قبل ميخواستيم خدمتتان برسيم كه ظاهرا به دليل كسالت شما توفيق نشد كه ايشان در پاسخ گفتند، كسالتي نداشتم و به دليل تراكم برنامهها ميسر نشد خدمتتان باشيم. در اين ديدار حضرت آقا با آرامش با اعضاي خبرگان احوالپرسي كردند و هنگام خروج نيز براي دقايقي با برخي اعضاي خبرگان صحبت كرده و حتي حال يكي از اعضاي خبرگان را كه جراحي چشم كرده را از بقيه جويا شدند.
صلحميرزايي درباره اهميت مجلس خبرگان يادآور شد: حضرت آقا ميخواستند اين نكته را براي ما جا بيندازند كه خبرگان خيلي مهم است. فرمودند انقلابيترين نهاد نظام است و توضيح دادند منظورشان از انقلابيترين نهاد، يعني مرتبطترين نهاد نظام به انقلاب. بعد براي اينكه اين مهم را براي مخاطب اثبات كنند، مقدماتي فرمودند. اول اينكه، هدف انقلاب اسلامي اين است كه توحيد در جامعه محقق شود. اين خلاصه هدف انقلاب است كه اگر بخواهد تامين شود، احتياج به يك ديدهبان، راهنما و مامور دارد براي اينكه از انحراف جلوگيري كنند، پرانتزي باز كردند و گفتند آسيب رو به عقب رفتن انقلابها يا منحرف شدن انقلابها يا توقف انقلابها وجود داشته و در تاريخ معاصر خودمان، انقلاب كبير فرانسه و انقلاب اكتبر شوروي اين آسيب ديده شده است.
در مقدمه دوم، خطر بازگشت به گذشته را هشدار دادند و فرمودند اهداف انقلاب به خط نگهدار و مراقب نياز دارد كه اين كار، وظيفه رهبري است. در ادامه فرمودند با توجه به اين نكته، اهميت مجلس خبرگان زماني معلوم ميشود كه ميخواهد يك رهبر انتخاب كند؛ پس بايد مراقبت كند كسي را معرفي كند كه خودش باور قلبي به انقلاب اسلامي داشته باشد.
او ادامه داد: نكته ديگري كه ايشان مطرح كردند يك دلگرمي بود براي مردم. تا مردم بدانند خط حق امتداد خواهد داشت؛ ايشان درباره تشكيلات حزبالله مثال زدند كه تشكيلات حزبالله با رفتن امثال شهيد نصرالله و سيدهاشم صفيالدين كه اينها در واقع به يك معنا موسسين حزبالله بودند و حزبالله را از يك مجموعهاي كه حركتهاي خيلي كوچك به يك تشكيلات و سازمان قوي تبديل كردند، باز هم راه خود را ادامه داد و خودش را ترميم كرد.
پيام و حرف ايشان اين بود كه مسير و جريان حق ادامه خواهد داشت و جريان حق، وابسته به اشخاص نيست و اين موضوع را معظمله با مثالهاي مختلفي به اعضاي خبرگان و مردم يادآور شدند.
صلحميرزايي در پاسخ به پرسش ديگري در اين خصوص كه بعد از اين ديدار، يك روحاني منبري مطالبي از جلسه نقل كردند كه حواشياي ايجاد كرد؛ مطالب ايشان چقدر با واقعيت منطبق بود، گفت: ايشان از روحانيون انقلابي و منبري هستند كه بياناتشان نيز قابل استفاده و مفيد است اما عضو مجلس خبرگان نيستند و در آن جلسه حضور نداشتند؛ مشخص نيست از چه كسي چنين نقلي را شنيدهاند چرا كه روايت ايشان، نادرست و غيرمنطبق بر مفاد جلسه بود. من تمام سخنراني رهبر معظم انقلاب را نوشتهام، بعد از آنكه سايت رهبري مطالب را منتشر كرد با سايت تطبيق دادم و مشخص شد كل بيانات به صورت دقيق توسط پايگاه اطلاعرساني دفتر رهبر انقلاب منعكس شده و يك جمله هم كم يا كسر نشده است. اين روحاني گفته است كه آقا فرموده رهبر جديد را بيدرنگ و فورا انتخاب كنيد و سپس حضار در جلسه گريه كردهاند؛ در حالي كه نه رهبر معظم انقلاب چنين حرفي زده و نه كسي گريه كرده است. ايشان نقل كرده كه اعضاي خبرگان مضطرب شدهاند، در حالي كه من با برخي از اعضاي خبرگان صحبت كردم و كسي چنين برداشتي نكرده است؛ كسي مضطرب يا نگران نشده است و به نظر اين جلسه، بسيار شاداب، اميدبخش و آرامشبخش براي همه اعضاي خبرگان بود. كلمه «بيدرنگ» را مقام معظم رهبري در موضوع امتداد حق مطرح فرموده و به تعبير طلبهها از حيث كبروي طرح كردند كه مسير حق بيدرنگ جايگزين خودش را تعيين ميكند و اين يك بحث كلي بود و ناظر به اين روزها يا موضوع تعيين رهبري نبود. آنچه اين روحاني بزرگوار از اين جلسه نقل كردند، غيرواقعي بود و ما به عنوان كساني كه در اين جلسه حضور داشتيم به هيچ عنوان برداشت ايشان را نداشتيم؛ متاسفانه بعد از بيانات اين روحاني، فيلم آن به صورت گسترده در شبكههاي اجتماعي و رسانههاي بيگانه بازنشر داده شد و برخي شبكهها با استناد به آن، تحليلهاي مختلفي را مطرح كردند در حالي كه اساسا روايت مطرح شده، درست نبود.
او درباره مطالبه رهبر انقلاب درخصوص تشكيل هياتهاي انديشهورز يادآور شد: رهبر انقلاب از اعضاي خبرگان خواستهاند كه به دليل جايگاه علمايي كه دارند و در بين مردم حضور دارند، نسبت به مسائل حساس باشند؛ به وظايف قانوني خود عمل كنند؛ حتي فرمودهاند كه خبرگان نسبت به مسائل بينالمللي حساس باشد، بيانيه بدهد.
در بحث هياتهاي انديشهورز نيز از خبرگان خواستهاند كه حركت كلان انقلاب اسلامي را بررسي كنند و گزارش بدهند كه آيا انقلاب در مسير فرآيندي خود در چه مرحلهاي است و از چه حيثي نيازمند تلاش بيشتر است و بر اين اساس است كه ما شرايط را بررسي ميكنيم و برخي مسوولان را به اجلاسيهها دعوت ميكنيم و گزارشها را خدمت رهبر معظم انقلاب ارسال ميكنيم.