• ۱۴۰۳ چهارشنبه ۲۶ دي
روزنامه در یک نگاه
امکانات
روزنامه در یک نگاه دریافت همه صفحات
تبلیغات
بانک ملی بیمه ملت

30 شماره آخر

  • شماره 5926 -
  • ۱۴۰۳ يکشنبه ۱۸ آذر

محسني اژه‌اي، رييس قوه قضاييه در دانشگاه آزاد:

در همه دوره‌ها و دولت‌ها با مفاسد دانه‌درشت برخورد كرديم

رييس قوه قضاييه در مراسم بزرگداشت روز دانشجو گفت: در سال ۱۴۰۱ اقداماتي صورت گرفت، ممكن است خطاهايي هم وجود داشته باشد. نزديك به ۹۰ هزار پرونده يا مختومه شد يا روند آن كوتاه شد. دو دستگاه اعتراض كردند كه برخي از اين افراد جزو داعش و منافقين بودند. دو ليست به ما دادند كه در مجموع ۱۵۰ نفر شدند و ما بررسي كرديم برخي از اينها اصلا آزاد نشده بودند يك نفر از اينها اتهام به نفاق داشت كه محكوميت خود را گذرانده بود و يك ماه از محكوميتش باقي مانده بود و خودش و خانواده‌اش تعهد داده بودند.
حجت‌الاسلام غلامحسين محسني اژه‌اي در روز دانشجو و در مراسم روز دانشجو كه در دانشگاه علوم تحقيقات برگزارشد، گفت: ما به عنوان اشرف مخلوقات يعني بهترين خلق پروردگار هستيم. انسان خليفه‌الله است و بايد همه زيبايي‌ها و صفات الهي را در دنيا پياده كند.خداوند بزرگ راه رسيدن انسان كامل و خليفه الهي به كمال را نشان داده است. 
وي ادامه داد: معلم كار انبيا را مي‌كند و انبيا مي‌خواستند آنچه براي بشر مفيد است پياده كنند.ما مي‌خواهيم زندگي در اين دنيا زيبا باشد و دنياي آخرت را توامان پيش ببرد. 
اژه‌اي با بيان اينكه ما هر روز از خدا مي‌خواهيم در دنيا و آخرت حسنه بدهد، گفت: حسنه همه خوبي‌ها است. دانشگاه جاي تعلم و تزكيه است. حوزه و دانشگاه براي ادامه راه انبيا وظيفه سنگين را برعهده دارند.بايد بتوانيم زيبايي‌ها را در دنيا افزايش دهيم روحياتي كه خدا مي‌پسندد را افزايش دهيم و بايد پيشرفت داشته باشيم. اين پيشرفت از دانشگاه شروع مي‌شود. بدون علم و آگاهي بسياري از كارها پيش نمي‌رود، اما علم به تنهايي كافي نيست و گاهي اوقات ما را به راه غلط مي‌برد؛ بنابراين علم در كنار تزكيه مهم است، اين دو بال اگر با هم نباشند به مقصد نمي‌رسيم. 
وي ادامه داد: آيا فقط بايد علم را از دنيا بگيريم. آن كسي كه امروز هزاران كودك و انسان را مي‌كشد مدعي علم و تمدن است اما يا علم خود را از جاي خوبي نگرفته يا تزكيه در كنار علم ندارد آن هم كه مي‌خواهد سيطره خود را برهمه تحميل كند. ادعاي تمدن برتر دارد اما امروز همه به محصولي كه آن علم داشته اعتراض داريم. بنابراين مهم است كه علم از كجا گرفته مي‌شود و بال ديگر را در كنار علم داشته باشيم يعني تزكيه داشته باشيم. 
رييس دستگاه قضا با اشاره به شكل‌گيري دانشگاه آزاد گفت: چند نفر از فارغ‌التحصيلان اين دانشگاه مديران امروز و ديروز و آينده كشور هستند؟ ‌آيا از عملكرد آنها راضي هستيد؟ اين دانشگاه از تاسيسات ارزشمند است. ممكن است ضعف‌هايي وجود داشته باشد كه بايد ارتقا پيدا كند. جايگاه اين دانشگاه در كجاست امروز شما سرافرازيد و سر خود را بالا مي‌گيريد و مي‌گوييد رتبه اين دانشگاه در دنيا رتبه خوبي است. چه تعداد از دولتمردان و وزرا در همين دولت‌هاي نهم و دهم و گذشته فارغ‌التحصيل اين دانشگاه هستند. شهيد رييسي بخشي از تحصيلات‌شان را در اين دانشگاه ادامه دادند، بنده بخشي از تحصيلاتم در اين دانشگاه بوده است. لذا به خاطر برخي ايرادات ارزش‌هاي آن را ناديده نگيريد.
وي در بخش ديگري از صحبت‌هايش ادامه داد: شيطان‌صفتان تلاش كرده‌اند كه نه‌تنها هويت ديني و ملي را از ما بگيرند تلاش مي‌كنند كه هويت انساني را از ما بگيرند. اين جنايت‌هايي كه بيش از يكسال است در غزه انجام مي‌شود را هيچ حيواني انجام نمي‌دهد. حتما ديده‌ايد گاهي اوقات حيوان درنده به يك حيوان تازه متولد شده آزاري نمي‌رساند اما امروز شما مي‌بينيد كه مي‌خواهند انسانيت را از ما بگيرند و به بدتر از حيوان تبديل كنند. مي‌خواهند غيرت ملي را از ما بگيرند. همه موجودات زنده از محيط زيست خود حفاظت مي‌كنند اما شما مي‌بينيد كه حتي در كشور خودمان برخي مي‌گويند به من چه كه مي‌خواهند خاك كشور من را بگيرند يا براي‌شان مهم نيست كه در طول سال‌ها بخشي از كشور را گرفته‌اند. فقط در انقلاب اسلامي بود كه ذره‌اي از اين خاك جدا نشده است. الان هم تلاش‌شان بر اين است كه خاك ما را ببرند و منابع ما را ببرند و ما را بنده خود كنند. در دوره‌اي به شاه ديكته مي‌كردند و الان مي‌خواهند حميت ما را از ما بگيرد.
در اين حين يكي از دانشجويان آقا فرياد زد: مادر بچه‌ام نمي‌گذارد بچه‌ام را ببينم زيرا پدر خانمم قاضي است و حق اين را ندارم بچه‌ام راببينم. در اين حين اژه‌اي در پاسخ به اين دانشجو گفت: شما اينقدر تحمل نداريد شما هنر‌تان اين است كه شلوغ كنيد.
وي افزود: قطعا در قوه قضاييه اشكالاتي است كه ما آن را تلاش مي‌كنيم كم كنيم. در خصوص معيشت قضات و كارمندان علي‌رغم بسياري كارها عقب هستيم. در جايي كه خلأ داريم تلاش مي‌كنيم اين قوانين اصلاح شود اما بايد ملتزم به قانون باشيم و قوه قضاييه از همه بيشتر بايد ملتزم‌ به قانون باشد. برخي از احكام را طبق قانون اساسي و مجلس نمي‌توانيم منتشر كنيم.
اژه‌اي ادامه داد: بايد همه ملتزم به قانون باشيم نمي‌شود يك نهاد قبول نكند تا اين قانون هست بايد ملتزم به قانون باشد اگر اشكالي دارد مي‌توانيم رفع كنيم.
وي درباره مطالبات دانشجويان درباره برخورد با دانه درشت‌ها گفت: چرا مي‌گوييد برخورد نمي‌شود ما در همه دوره‌ها و دولت‌ها برخورد كرديم. در مواردي كه حكم قطعي شده اعلام شده است. طبق قانون ما نمي‌توانيم كسي را كه طبق نظر پزشكي قانوني زندان براي جان او خطر دارد در زندان نگه داريم. ما براي همه اين رويه را داريم اما شايد ده نفر ديده شوند.
رييس قوه قضاييه با اشاره به حوادث سال ۱۴۰۱ گفت: در سال ۱۴۰۱ اقداماتي صورت گرفت ممكن است خطاهايي هم وجود داشته باشد. نزديك به ۹۰ هزار پرونده يا مختومه شد يا روند آن كوتاه شد، پس از اعمال اين عفو‌ها، دو دستگاه به ما اعتراض كردند كه تعدادي از محكومينِ عفوشده عضو منافقين يا گروهك‌هاي تكفيري هستند و يك ليست ۱۵۰ نفره در اين زمينه به ما دادند. از آن ليست ۱۵۰ نفره يك نفر بود كه اتهام نفاق داشت و از محكوميت او نيز يك ماه باقي مانده بود و به سبب حسن رفتار در زندان يك ماه ماندن در زندانش بخشيده شده بود.
وي گفت: اقداماتي كه در دوره فعلي قوه قضاييه طي سه سال و نيم اخير نسبت به رفع موانع توليد و جلوگيري از تعطيلي بنگاه‌هاي توليدي و اقتصادي شده به مراتب بالاتر از دوره‌هاي قبلي است. در نشست‌هاي مستمري كه ما مسوولان قضايي با فعالان اقتصادي و توليدي و كنش‌گران حوزه دانش‌بنيان داريم آنها به صراحت اعلام مي‌دارند كه مساعدت‌ها و كمك‌هاي دستگاه قضايي به حوزه‌هاي كاري آنها از مسوولان ذيربط حوزه‌هاي‌شان نيز بيشتر است.
اژه‌اي افزود: يكي از دانشجويان گرانقدر از عدم رسيدگي قوه قضاييه به ترك فعل‌ها گفت، كه خطاب به او مي‌گويم جرم عبارت است از فعل يا ترك فعلي كه قانون براي آن مجازات تعيين كرده است و در قانون براي همه ترك فعل‌ها مجازات تعيين نشده لذا جرم نيستند و قوه قضاييه نمي‌تواند نسبت به آنها ورود داشته باشد؛ البته قوه قضاييه به واسطه شأن نظارتي خود و از طريق بازوي نظارتي خود يعني سازمان بازرسي، در حيطه قانون به مواردي از اين ترك‌فعل‌ها كه در زمره تخلف است ورود پيدا مي‌كند.
رييس قوه قضاييه يادآور شد؟ يكي از دانشجويان گرانقدر در سخنان خود چنين مطرح كرد كه چرا قوه قضاييه با فردي كه انتقاد مي‌كند برخورد مي‌كند؛ بايد بگويم كه حتي يك نمونه وجود ندارد كه دستگاه قضايي با فرد منتقد به صرف انتقاد كردن برخورد كرده باشد؛ اما اينكه فردي در سخنان خود به ديگري تهمت بزند يا نشر اكاذيب كند يا امنيت رواني جامعه را مخدوش كند، قطعا قوه قضاييه برخورد‌هاي لازم قانوني را در قبال او انجام مي‌دهد. وقتي يك نفر در قالب انتقاد، به ديگري تهمت مي‌زند و فرد مورد تهمت قرار گرفته از مُفتري (تهمت‌زننده) شكايت مي‌كند، ما در قوه قضاييه به موجب قانون موظف به رسيدگي هستيم. البته ممكن است در خلال رسيدگي مشخص شود كه سخن آن فرد تهمت نبوده است.
وي با اشاره به برگزاري جلسات به دانش‌بنيان‌ها گفت: آنها معتقدند كه كمك قوه قضاييه به توليد و رفع مشكلات از سازمان‌هاي ديگر به آنها بيشتر بوده است.
رييس قوه قضاييه در بخش ديگري از صحبت‌هايش گفت: جرم فعل يا ترك فعلي است كه در قانون براي آن مجازات تعيين شده باشد براي همه ترك فعل‌ها در قانون مجازات تعيين نشده است و از همين رو شايد به نظر شما به اين ترك فعل‌ها رسيدگي نمي‌شود.
وي درباره احكام الهي و حد سرقت گفت: اگر سرقت با شرايطي كه در اسلام آمده ثابت شد، بايد انگشت‌هايش را قطع كرد. اين حكم خداست كه جاري شده و الان هم جاري است با اينكه تحت فشار نهادها هستيم بيشترين حكم حد سرقت كه در همين سه سال انجام شده است، همين حكم است.
وي همچنين گفت: دانشجويان در رابطه با عدالت و آزادي‌هاي مشروع گفتند كه پيچ و خم‌هاي خود قانون سبب شده كه نه به آزادي و نه به عدالت برسيم كه به نظرم‌ كاملا درست است و در حد خودم به دنبال اصلاح قوانيني هستم كه پيچيدگي‌هايي ايجاد مي‌كنند و سبب اطاله دادرسي مي‌شوند و مانع عدالت اجتماعي هستند.

ارسال دیدگاه شما

ورود به حساب کاربری
ایجاد حساب کاربری
عنوان صفحه‌ها
کارتون
کارتون