پاسخ منصور هادي به شرايط انصارالله
انصارالله: عقبنشيني تاكتيكي است
منابع عربي گزارش ميدهند نيروهاي وفادار به عبد ربه منصور هادي، رييسجمهور مستعفي يمن توانستهاند در سايه حمايت هوايي عربستان سعودي در عدن و استانهاي مجاور مستقر شده و شرايط را براي بازگشت دولت مستعفي به منطقه فراهم كنند. پرچم يمنيهاي وابسته به عربستان در عدن بعد از آن بالا رفت كه آنها اعلام كردند، توانستهاند كنترل استان جنوبي شبوه را به دست گرفته و نيروهاي يمني به رهبري انصارالله را از اين منطقه بيرون برانند. اين آخرين استان جنوبي كشور بود كه تاكنون توسط نيروهاي وفادار حوثيها كنترل ميشد.
عقبنشيني انصارالله
شبوه به دليل هممرز بودن با استان نفتخيز مأرب اهميتي استراتژيك دارد. اين استان در ۳۸۵ كيلومتري جنوبي عدن، دومين شهر بزرگ يمن واقع شده است. پيشروي نيروهاي منصور هادي در اين استان بعد از آن رخ داد كه ماه گذشته آنها توانستند عدن را از كنترل انصارالله خارج كنند و بعد قلمرو خود را به سمت استانهاي ضالع، لحج و أبين گسترش دهند. بازگشت دولت مستعفي به عدن توسط يمنيهاي وابسته به عربستان در حالي رخ ميدهد كه هنوز انصارالله كنترل مناطق وسيعي از يمن، از جمله صنعا، پايتخت را در دست دارند.
انصارالله: عقبنشينيها تاكتيكي است
رييس دفتر سياسي جنبش انصارالله يمن اعلام كرد: جنگ واقعي ما با دشمن هنوز شروع نشده است و مردم ما گزينهاي جز پيروزي در برابر دشمن ندارند. رييس دفتر سياسي جنبش انصارالله همچنين عنوان داشت پس از تغييراتي كه در يمن رخ داد تغييرات استراتژيك جنگ با گزينههاي قوي و كوبنده براي غرق كردن سر افعي لازم است.
تجهيزات سعودي در شبوه
عربستان سعودي اعلام كرد در راستاي حمايت از نيروهاي رييسجمهور مستعفي يمن، به طور گسترده سلاحهاي سنگين و مهمات را وارد استان «شبوه» واقع در جنوب شرقي يمن ميكند. از سوي ديگر گفته ميشود نزديك به 1500 جنگجوي يمني اخيرا در عربستان آموزش ديدهاند تا در استان شبوه در نبرد بين نيروهاي هوادار منصور هادي از يك سو و جنبش انصارالله و حاميان علي عبدالله صالح رييسجمهور سابق يمن از سوي ديگر، مشاركت كنند.
عدن پايتخت موقت
جنگ در يمن با فرار عبدربه منصور هادي از صنعا و بعد خروج از عدن آغاز شد. بيش از چهار ماه است كه عربستان سعودي سراسر يمن را بمباران ميكند و اكنون با تسلط نيروهاي عبد ربه منصور هادي بر جنوب يمن، وزير اطلاعرساني دولت مستعفي از بازگشت قريبالوقوع رييسجمهور مستعفي به عدن و احتمال تشكيل كشوري فدرال در چارچوب كشورهاي شوراي همكاري خليج فارس خبر ميدهد. وي همچنين گفته، قرار است عدن به مدت پنج سال آينده پايتخت يمن انتخاب شود.
طرح دولت فدرالي براي يمن
وزير اطلاعرساني دولت مستعفي يمن همچنين در گفتوگو با منابع عربي درباره طرحهاي موجود براي آتشبس در يمن اظهارنظر كرده و گفته است طرحهايي كه حاكي از تقسيم يمن است مفيد نيست و دولت بايد به سمت تشكيل دولتي فدرال پيش برود. او افزوده است كه امارات و عربستان با گزينه يمنيها يعني تشكيل دولت فدرال موافق هستند.
پاسخ دولت مستعفي به شرايط انصارالله
همزمان با خبرهاي بازگشت دولت مستعفي به عدن، منابع يمني اعلام كردند كه منصور هادي، به طرح جديد سازمان ملل كه مشتمل بر 10 بند و شروط مورد تاييد انصارالله است، پاسخ ميدهد. براساس اين گزارشها يكي از مهمترين مسائل مطرحشده در نامه دولت مستعفي يمن به سازمان ملل عقبنشيني نيروهاي انصارلله به ويژه از صنعاء، گسترش نفوذ دولت مستعفي به ويژه در صعده، تحويل سلاحهاي انصارالله و نيروهاي حامي علي عبدالله صالح، رييسجمهور پيشين يمن است.
نگاه روز
ابراهيم فريحات/ كنترل بخشهايي از جنوب يمن توسط نيروهاي عبد ربه منصور هادي، شرايط را براي بازگشت طرفهاي يمني به راهحل سياسي فراهم ميكند. اگرچه همزمان با انتقال دولت خالد بحاح از رياض به عدن، نيروهاي حوثي و علي عبدالله صالح بار ديگر تلاش ميكنند مناطق از دستداده را بازپس بگيرند. اما وضعيت جديد به هادي امكان ميدهد كه بار ديگر حوثيها را وارد طرحي سياسي كند چرا كه نيروهاي هادي با وجود تسلط بر جنوب قادر به شكست نيروهاي حوثي و صالح نخواهند بود. هيچ نشانهاي درباره فروپاشي اين نيروها وجود ندارد. نيروهاي عبد ربه در مناطقي مسلط شدهاند كه قبلا نيز مشخص بود نيروهاي مخالف حوثيها هستند. اما آنها مناطق وسيعي از شمال را در اختيار دارند و از حمايت وسيع مردمي در اين منطقه برخوردارند و نيروهاي هادي قادر نخواهند بود اين مناطق را از دست آنها خارج كنند. منبع: الجزيره