• ۱۴۰۳ سه شنبه ۹ بهمن
روزنامه در یک نگاه
امکانات
روزنامه در یک نگاه دریافت همه صفحات
تبلیغات
بانک ملی بیمه ملت

30 شماره آخر

  • شماره 5967 -
  • ۱۴۰۳ يکشنبه ۷ بهمن

درنگي بر آنچه در نشست خبري جشنواره موسيقي فجر گفته شد

عدالت شنيداري، ذائقه‌سازي براي مخاطب و...

مختار شكري پور

نشست خبري چهلمين جشنواره بين‌المللي موسيقي فجر ديروز شنبه 6 بهمن در تالار وحدت برگزار شد. در اين نشست رييس، دبير، دبير اجرايي و مدير روابط عمومي اين رويداد حضور داشتند. 
 احمد صدري، رييس جشنواره، برگزاري اين نشست در روز آواها و نواها و در روزي موسيقايي به ياد صفي‌الدين ارموي، از نظريه‌پردازان موسيقي ايراني را مايه مسرت دانست و گفت: در اين جشنواره تلاش مي‌كنيم كه روي موسيقي جدي، هنري و حضور هنرمندان در حوزه‌هاي مختلف تمركز كنيم.
در ادامه اين نشست رضا مهدوي دبير جشنواره با بيان اينكه از دو دوره پيش كه دبير اين جشنواره بوده تلاش بر اين داشته‌اند كه عنوان بين‌المللي برجايگاه بالنده اين جشنواره برگردد و جشنواره موسيقي فجر در عرصه بين‌الملل شناخته شده است.
او برگزاري جشنواره را يك بحث كلان عنوان و خاطرنشان كرد: مهم‌ترين نكته موضوع بين‌المللي بودن جشنواره موسيقي است و خوشبختانه بعد از چهل دوره برگزاري جشنواره موسيقي فجر، اين رويداد در عرصه بين‌الملل به درستي شناخته شده و اكنون به موقعيت رقابتي شدن در بخش بين‌الملل رسيده است. اميد است در دوره‌هاي آتي بتوانيم بخش بين‌الملل را با حضور استادان موسيقي ايراني و خارجي نمايندگي و به قضاوت و داوري بنشينيم. وي ضمن اشاره به ارتقاي كيفي بخش كودكان به صورت اجراهاي تكنوازي افزود: بخش بانوان و كودكان در اين دوره از جشنواره از لحاظ كيفي احيا و ارتقا پيدا كرده است. مهدوي ادامه داد: در اين دوره از جشنواره براي كودكان بخش تكنوازي را در نظر گرفتيم تا تكنيك‌ها و هنر نوازندگي آنها به درستي ديده شود. وي بر لزوم احياي هنر موسيقي بانوان تاكيد كرد و در اين باره ادامه داد: در بخش بانوان نيز اجراهاي ويژه‌اي را در فرهنگسراي نياوران در دو سانس تدارك ديده‌ايم. در واقع در نظر گرفتن دو سانس و ساعت متفاوت براي بانوان در فرهنگسراي نياوران به جاي ساعت 30: 14 در تالار وحدت، موجب احياي هنر ارزشمند موسيقي نزد بانوان و ديده شدن 
اين گونه شده است زيرا طبق آمار، بانوان در زمينه‌هاي مختلف آموزش‌هاي بسياري به صورت دانشگاهي و همچنين آموزشگاهي ديده‌اند و بنابراين بايد فرصت ديده شدن و شنيده شدن موسيقي بانوان به آنها اعطا شود. از همين رو در نظر داريم علاوه بر جشنواره بين‌المللي موسيقي فجر، فرهنگسراي نياوران را به عنوان يك پايگاه ثابت براي احياي موسيقي بانوان اختصاص دهيم.
مهدوي از برگزاري شب استادان موسيقي در جشنواره نيز خبر داد و گفت: استادان موسيقي ايران جايگاه خود را دارند اما بايد فرصتي براي انتقال تجربه بزرگان به هنرمندان جوان فراهم شود، به همين دليل شب موسيقي استادان اين مهم را اجرايي مي‌كند. 
دبير جشنواره چهلم موسيقي فجر با اشاره به تاريخچه جشنواره باربد خاطرنشان كرد: هنرمنداني همچون شهرام ناظري، پشنگ كامكار و عليرضا افتخاري از دل اين رويداد متولد شدند.  احمد صدري در تكميل صحبت‌هاي دبير جشنواره گفت: تلاش داريم زمينه‌هاي انتشار آثار منتخب را فراهم كنيم.
در ادامه نشست محمدعلي مرآتي، دبير اجرايي جشنواره درباره بودجه تخصيص داده شده، گفت: مبلغ 18 ميليارد تومان بودجه برگزاري اين جشنواره در نظر گرفته شده است كه اين رقم نسبت به سال گذشته رشد 40 درصدي داشته است. قيمت‌گذاري بليت‌ها هم براساس قابليت‌هاي هنري و توجه ويژه هنرمندان و عدالت شنيداري بر موسيقي كلاسيك و ايراني صورت گرفت كه در اين راستا ذائقه‌سازي مخاطب براساس كيفيت اجرا صورت گرفت.
مرآتي هم از گروه ويژه تصويري براي ساخت تيزر و مستندسازي برنامه‌ها و نيز اضافه شدن سالن وزارت كشور به سالن‌هاي جشنواره خبر داد.
در پايان پوستر چهلمين جشنواره بين‌المللي موسيقي فجر رونمايي شد. انوشيروان ماني، طراح پوستر و تنديس جشنواره توضيح داد كه براي طراحي پوستر از شعر مطرب عشق عجب ساز و نوايي دارد، بهره برده و تصويري از مرغ هزاردستان را در طراحي پوستر و تنديس به كار برده. او گفت: اين پوستر نمايانگر رويكرد نوين جشنواره در كنار حفظ هويت موسيقي ايراني است.

ارسال دیدگاه شما

ورود به حساب کاربری
ایجاد حساب کاربری
عنوان صفحه‌ها
کارتون
کارتون