دستگيري موبايلقاپ جوان پس از شليك پليس در اتوبان صدر
كيانوش نظري، سركلانتر سوم پليس پيشگيري تهران بزرگ از دستگيري يك سارق موبايلقاپ پس از تعقيب و گريز و شليك ماموران در اتوبان صدر خبر داد و گفت: «متهم در تحقيقات اوليه به ۱۰ تا ۱۵ فقره موبايلقاپي در محدوده اتوبان صدر و خيابان شريعتي اعتراف كرده است.» كيانوش نظري در تشريح جزييات اين پرونده گفت: «در پي وقوع و گزارش سرقتهاي موبايلقاپي در محدوده تحت پوشش سركلانتري سوم پليس پيشگيري تهران بزرگ، موضوع شناسايي نقاط احتمالي وقوع سرقت و كنترل نامحسوس اين مناطق در دستور كار ماموران قرار گرفت.» سركلانتر سوم پليس پيشگيري تهران بزرگ گفت: «ماموران در جريان اين اقدامات، ساعت 21 و 30 دقيقه روز هفتم شهريور ماه، در محدوده اتوبان صدر يك مورد سرقت موبايلقاپي را مشاهده كرده و براي دستگيري سارق وارد عمل شدند.» نظري گفت: «متهم كه جواني حدودا ۲۰ ساله بود، به محض مشاهده ماموران اقدام به فرار كرد. ماموران ضمن اعلام دستور ايست، تلاش كردند او را متوقف كنند، اما متهم بدون توجه به فرمان پليس به فرار خود ادامه داد.» سركلانتر سوم پليس پيشگيري تهران بزرگ گفت: «در ادامه عمليات و باتوجه به شرايط ايجاد شده، ماموران با رعايت ضوابط و مقررات مربوط به بهكارگيري سلاح اقدام به شليك كردند كه در نتيجه آن متهم از ناحيه هر دو پا مجروح و متوقف شد.» اين مقام انتظامي گفت: «پس از زمينگير شدن متهم، ماموران ضمن دستگيري او، اقدامات لازم را براي انتقال او به مركز درماني انجام دادند و متهم پس از دريافت خدمات درماني مجددا دراختيار ماموران كلانتري قرار گرفت تا تحقيقات تخصصي درباره سوابق و جرايم احتمالي او ادامه پيدا كند.»
شناسايي متهم ازسوي مالباختگان
سركلانتر سوم پليس پيشگيري تهران بزرگ با اشاره به حضور يكي از شهروندان در محل و شناسايي تلفن همراه مسروقه، گفت: «در جريان رسيدگي اوليه، يكي از شهرونداني كه دقايقي پيش از دستگيري متهم هدف سرقت تلفن همراه قرار گرفته بود، به ماموران مراجعه و گوشي تلفن همراه خود را شناسايي كرد.» نظري گفت: «با تشكيل پرونده اوليه، تحقيقات از متهم آغاز شد و او در اظهارات اوليه خود به ارتكاب چندين فقره سرقت تلفن همراه در ساعات ابتدايي شب و عمدتا در محدوده خيابان شريعتي و اتوبان صدر اعتراف كرد. تعداد سرقتهاي مورد ادعاي متهم در اظهارات اوليه دستكم ۱۰ تا ۱۵ فقره بوده است. تحقيقات پليس براي بررسي صحت اين اظهارات، شناسايي ساير مالباختگان و كشف اموال مسروقه ادامه دارد.»
سوءاستفاده از ترافيك براي موبايلقاپي
نظري درباره شيوه ارتكاب سرقتها نيز گفت: «متهم در تحقيقات اوليه مدعي شده است كه عمدتا از شرايط ترافيكي ساعات ابتدايي شب، به ويژه در محدوده اتوبان صدر، براي نزديك شدن به خودروها و سرقت تلفن همراه شهروندان استفاده ميكرده است.» سركلانتر سوم پليس پيشگيري تهران بزرگ گفت: «متهم همچنين در اظهارات خود مدعي شده كه گوشيهاي سرقتي را پس از سرقت به خريدار اموال مسروقه ميفروخته است. براساس اطلاعات به دست آمده در تحقيقات اوليه، شناسايي و دستگيري مالخر احتمالي نيز در دستور كار ماموران قرار گرفته است.»
مراجعه دستكم ۱۰ مالباخته به كلانتري
او با اشاره به روند شناسايي متهم گفت: «تاكنون دستكم ۱۰ نفر از مالباختگان با مراجعه به كلانتري، متهم را به عنوان فردي كه تلفن همراه آنان را سرقت كرده، شناسايي كردهاند و اظهارات آنان براي تكميل تحقيقات در پرونده ثبت شده است.» نظري درباره اظهارات يكي از شاكيان اين پرونده نيز گفت: «يكي از مالباختگان عنوان كرده است كه حدود ساعت ۲۱: ۲۰ روز هفتم شهريور ماه، در مسير اتوبان صدر به سمت خيابان شريعتي و در شرايط ترافيكي، با پايين بودن شيشه خودرو، فردي به او نزديك شده و تلفن همراهش را سرقت كرده است.» او گفت: «مطابق اظهارات اين شاكي، پس از سرقت، او براي مدتي سارق را تعقيب كرده و متهم نيز در جريان فرار، او را با چاقو تهديد كرده است. همچنين طبق اظهارات اوليه اين شاكي، فرد ديگري نيز با موتورسيكلت در محدوده جلوتر حضور داشته است.»
ادامه تحقيقات براي كشف ساير سرقتها
سركلانتر سوم پليس پيشگيري تهران بزرگ با تاكيد بر ادامه تحقيقات گفت: «باتوجه به اعترافات اوليه متهم و شناسايي او ازسوي تعدادي از مالباختگان، بررسي سوابق و احتمال ارتباط وي با ساير پروندههاي سرقت در دستور كار قرار دارد.» نظري گفت: «ماموران در حال بررسي دقيق اظهارات متهم، تطبيق آن با شكايتهاي ثبت شده، شناسايي ساير مالباختگان و پيگيري براي شناسايي خريدار اموال مسروقه هستند. پرونده در حال حاضر در مراحل اوليه تحقيقات قرار دارد و اطلاعات تكميلي پس از انجام بررسيهاي كارشناسي و قضايي اعلام خواهد شد.»