• 1405 شنبه 18 مهر
روزنامه در یک نگاه
امکانات
روزنامه در یک نگاه دریافت همه صفحات
تبلیغات
fhk; whnvhj بانک ملی بیمه ملت

30 شماره آخر

  • شماره 6439 -
  • 1405 شنبه 18 مهر

عملكرد فدراسيون‌‌هاي بسكتبال و هندبال در ناگويا

يك مدال برنز و مقدار زيادي ابهام

بيستمين دوره بازي‌هاي آسيايي به ميزباني كشور ژاپن به پايان رسيد و كاروان ورزشي كشورمان در رتبه ششم اين مسابقات قرار گرفت. همچون روزهاي گذشته عملكرد فدراسيون‌هاي‌ مختلف در بازي‌ها را مورد ارزيابي قرار داده‌ايم.

بسكتبال؛ مدال گرفتيم اما...

عملكرد بسكتبال ايران در اين دوره از بازي‌هاي آسيايي متفاوت از انتظارات اوليه بود. پيش از آغاز مسابقات‌ ترديدهاي جدي در مورد اعزام تيم ملي به دليل مسائلي وجود داشت، اما تيم ملي با حضور در رقابت‌‌ها توانست اولين مدال كاروان ورزش ايران را كسب كند. تيم ملي بسكتبال پنج‌ نفره ايران با دستيابي به مدال برنز عملكرد قابل قبولي را ثبت كرد هر چند نمايش پرنوسان تيم با توجه به حضور در پنجره انتخابي جام جهاني نگراني‌هايي درباره عملكرد اين رشته به وجود آورد. اين در حالي است كه در دوره پيشين اين بازي‌ها ايران در مرحله يك‌‌چهارم نهايي مغلوب فيليپين شده و بدون كسب مدال از گردونه مسابقات حذف شده بود. در بخش بسكتبال سه نفره مردان هم ايران موفق به كسب جايگاه سوم و مدال برنز شد كه با توجه به عدم موفقيت در دوره‌هاي گذشته پيشرفتي مشهود محسوب مي‌شود. در بخش بسكتبال سه نفره زنان تيم ملي در مرحله يك‌چهارم نهايي به مصاف تايلند رفت و با نتيجه نزديك ۱۲ بر ۱۱ شكست خورد و از ادامه مسابقات بازماند. با وجود عدم كسب مدال در بخش زنان خروجي كلي فدراسيون بسكتبال در اين دوره نسبت به دوره گذشته كه دست ايران از هرگونه مدالي در بسكتبال كوتاه مانده بود، مثبت ارزيابي مي‌شود، اما همان‌طور كه گفته شد شكست در بازي افتتاحيه مسابقات و بازي دست‌وپا بسته در نيمه‌نهايي مقابل كره جنوبي برخي نگراني‌ها درباره موفقيت اين رشته ورزشي را به وجود آورد.

هندبال؛ تداوم چالش‌ها

عملكرد تيم ملي هندبال مردان در بازي‌هاي آسيايي ۲۰۲۶ ناگويا نشان‌دهنده تداوم چالش‌‌هاي پيشين اين رشته در سطوح آسيايي است. تيم ملي هندبال مردان ايران در مرحله يك‌چهارم نهايي با قرعه دشواري مواجه شد و به مصاف تيم قدرتمند قطر مدافع عنوان قهرماني رفت. ايران در اين ديدار شكست خورد و از دور مسابقات حذف شد. دليل چنين قرعه سختي عملكرد پايين‌تر از انتظار ملي‌پوشان در دور مقدماتي بود. ايران در مرحله گروهي با دو باخت برابر كويت و بحرين، يك تساوي مقابل كره جنوبي و يك برد مقابل قزاقستان به كار خود پايان داد و اين باعث شد در دور بعد به قرعه سخت قطر بخورد. اما نكته قابل توجه در تركيب تيم اعزامي استفاده از بازيكنان عمدتا جوان بود كه با هدف پشتوانه‌‌سازي براي آينده انجام شد، رويكردي كه اگرچه براي كسب نتيجه فوري در اين دوره ناكافي بود، اما مي‌تواند به عنوان نقطه اميدي براي مسابقات آتي تلقي شود. در سوي ديگر فدراسيون هندبال در اين دوره از بازي‌ها تيم ملي زنان را به مسابقات اعزام نكرد. اين تصميم در شرايطي اتخاذ شد كه در دوره گذشته هم هندبال زنان و مردان ايران توفيق قابل‌ توجهي در كسب جايگاه‌هاي برتر نداشتند. حذف تيم ملي زنان از چرخه اعزام و عدم موفقيت تيم ملي مردان در عبور از مراحل حذفي و رويارويي با قدرت‌هاي برتر آسيا نشان مي‌دهد كه هندبال ايران همچنان براي رسيدن به سكوهاي آسيايي و رقابت با تيم‌‌هايي نظير قطر فاصله فني و ساختاري محسوسي دارد. در حالي كه فدراسيون بسكتبال با وجود شرايط نامساعد پيش از اعزام توانست با كسب مدال‌‌هاي برنز در بخش مردان بازگشت موفقي به كورس مدال‌‌آوران داشته باشد، اما فدراسيون هندبال همچنان با چالش‌‌هاي ساختاري مواجه است و نتوانست جهش محسوسي در نتايج خود نسبت به دوره‌هاي گذشته ايجاد كند.

 

ارسال دیدگاه شما

ورود به حساب کاربری
ایجاد حساب کاربری
عنوان صفحه‌ها
کارتون
کارتون