• ۱۴۰۳ شنبه ۸ دي
روزنامه در یک نگاه
امکانات
روزنامه در یک نگاه دریافت همه صفحات
تبلیغات
بانک ملی بیمه ملت

30 شماره آخر

  • شماره 3164 -
  • ۱۳۹۳ يکشنبه ۵ بهمن

دانشجويان پلي‌تكنيك چشم انتظار تحقق مطالبات صنفي

احسان حميدي*


نسيم تغييرات دولت يازدهم، بعد از يك سال از ديوارهاي تيره پلي‌تكنيك –كه در هشت سال گذشته خشت‌هايش بنا شده بود- عبور كرد و سبب روي كار آمدن رياست جديد دانشگاه، جناب آقاي دكتر معتمدي شد. آنچه در اين دوران بر اوضاع صنفي دانشجويان گذشت، تغييرات اين شرايط با مديريت جديد و اهم مطالبات صنفي كنوني دانشجويان از مواردي است كه به اختصار در اين چند سطر بيان مي‌شود.
ناديده گرفتن خواسته‌هاي صنفي دانشجويان در مسائل گوناگون از جمله امور تغذيه، شرايط سلف دانشگاه و همچنين امور آموزشي از قبيل نحوه انتخاب واحد مواردي بود كه در كنار منزوي كردن شوراي صنفي دانشگاه، از طرف مديريت گذشته بر دانشجويان روا داشته مي‌شد. از طرفي به عنوان يكي از مهم‌ترين مطالبات صنفي دانشجويان يعني بهبود شرايط خوابگاه، سخت‌ترين جفاها در حق دانشجويان اعمال مي‌شد. با نامناسب‌تر شدن فضا، نارضايتي دانشجويان نسبت به مسائل صنفي روزافزون مي‌شد تا جايي كه در نهايت و با كمال تاسف شاهد از دست رفتن يكي از دانشجويان خوابگاهي - مرحوم آمنه زنگنه- بوديم و اين ضايعه نقطه عطفي در اعتراضات دانشجويي پلي‌تكنيك به‌شمار مي‌رفت.
اعتراض دانشجويان نسبت به مسائل صنفي دانشگاه در دوره گذشته پياپي با برخورد مديريت دانشگاه مواجه مي‌شد و احكام انضباطي و احضارهاي متوالي و غرض‌ورزانه از ويژگي‌هاي لاينفك دوره گذشته دانشگاه صنعتي اميركبير بوده است.
اما دوره جديد مديريت دانشگاه رويكرد تازه‌يي را نسبت به دانشجويان اتخاذ كرد. تغيير مديران رده پايين، بازگرداندن كرامت و احترام از دست رفته دانشجو، استيفاي حقوق دانشجويان محروم از تحصيل و ملغي شدن بسياري از احكام انضباطي كه به ناحق براي دانشجويان نوشته شده بود، در بدو ورود كادر جديد مديريتي دانشگاه مورد استقبال دانشجويان قرار گرفت.
شرايط صنفي دانشگاه كه نيازمند مرمت از طريق دانشجويان در حوزه‌هاي مختلف مذكور بود، در اين شرايط كمتر مورد توجه زمامداران دانشگاه قرار گرفت. هرچند شوراي صنفي دانشگاه نسبت به گذشته به عنوان يك نهاد نظارتي تحت فشار نبود وليكن تغيير چشمگيري در حوزه خوابگاه‌ها، امور تغذيه دانشگاه و مسائل تربيت‌بدني و ساير موارد صنفي شاهد نبوديم. البته تحويل ويرانه‌يي كه خود نيازمند بازسازي اساسي است زمانبر بوده اما مطالبات صنفي دانشجويان بايد در صدر اهميت اجرايي براي مسوولان قرار گيرد.
مهم‌ترين مطالبات صنفي دانشجويان در سطح دانشگاه پلي‌تكنيك (اميركبير) عبارتند از:
 ‌ تشكيل شوراي صنفي خوابگاه‌ها براي بهبود هرچه بيشتر شرايط خوابگاه از سمت دانشجويان
 ‌ احداث بوفه در سطح دانشگاه با تنوع غذايي براي سرويس‌دهي به دانشجويان در زمان‌هايي غير از زمان‌هاي مقرر سلف
 ‌ ورود مسائل فرهنگي ذيل وظايف شوراي صنفي براي ايجاد ارتباط مستقيم دانشجو با فرهنگ و بسط فعاليت‌هاي فرهنگي در كل بدنه دانشجويي
 ‌ نظارت مستمر شوراي صنفي بر امور تغذيه دانشگاه همراه با توان اجرايي اين نهاد براي ارتقاي كيفيت غذاي دانشگاه
  اهتمام به تيم‌هاي ورزشي دانشگاه و حمايت از آنها به واسطه آموزش حرفه‌يي و حمايت مالي
به‌‌ر‌غم عدم پيشرفت چشمگير صنفي و فرهنگي تاكنون، اميد مي‌رود كه تيم جديد مديريتي دانشگاه با توجه به رويكرد آنان نسبت به باز بودن فضاي دانشگاهي و اقبال و احترام نسبت به دانشجو، در زمان نه چندان دور خلل‌هاي صنفي دانشگاه را با همكاري دانشجويان و شوراهاي صنفي پر كرده و فضاي دانشگاه را به سمت شكل‌گيري محيطي مطلوب و درخور شأن دانشجو سوق دهد.
*‌ دبير پيشين شوراي صنفي دانشگاه پلي‌تكنيك تهران

 

ارسال دیدگاه شما

ورود به حساب کاربری
ایجاد حساب کاربری
عنوان صفحه‌ها
کارتون
کارتون