• ۱۴۰۳ جمعه ۲ آذر
روزنامه در یک نگاه
امکانات
روزنامه در یک نگاه دریافت همه صفحات
تبلیغات
بانک ملی صفحه ویژه

30 شماره آخر

  • شماره 3166 -
  • ۱۳۹۳ سه شنبه ۷ بهمن

خبر

احتمال برگزاري ميزگرد هسته‌اي با حضور ظريف كري، اشتاين ماير و فابيوس

 رييس كنفرانس امنيتي مونيخ از بررسي مذاكرات هسته‌اي 1+5 و ايران به عنوان يكي از موضوعات محوري قابل طرح در پنجاه و يكمين دوره اين نشست نام برد و افزود: برگزاري ميزگردي با حضور وزيران خارجه ايران، امريكا، آلمان و فرانسه پيش بيني شده است. به گزارش ايرنا، ولفگانگ ايشينگر روز دوشنبه در نشست خبري با خبرنگاران در برلين با هدف تشريح برنامه‌ها و محورهاي اصلي مطرح در پنجاه و يكمين كنفرانس امنيتي مونيخ كه قرار است در روزهاي 6 تا 8 فوريه (17تا 19 بهمن ماه) در شهر مونيخ برگزار شود، بررسي موضوع هسته‌اي و مذاكرات ايران و 1+5 در مسير دستيابي به توافق نهايي را يكي از محورهاي اصلي اين نشست بين المللي عنوان كرد. به گفته ايشينگر، در همين راستا ميزگرد مهمي با موضوع نتيجه مذاكرات هسته‌اي و توافق نهايي ايران و 1+5 قرار است در روز يكشنبه و آخرين روز از نشست امنيتي مونيخ با حضور وزيران خارجه ايران، امريكا، آلمان و فرانسه برگزار شود. ايشينگر خاطرنشان كرد: اين احتمال وجود دارد كه فدريكا موگريني، رييس سياست خارجي اتحاديه اروپا نيز به جمع حاضران در اين ميزگرد اضافه شود. وي درپاسخ به اين سوال كه آيا درحاشيه نشست امنيتي مونيخ يك دوره از مذاكرات رسمي ايران و 1+5 نيز برگزار خواهد شد با بيان اينكه ايده‌هايي در اين رابطه مطرح است، گفت: تشكيل چنين جلسه‌اي به تصميم وزارت خارجه آلمان و اتحاديه اروپا و همچنين حضور همه وزيران عضو اين گروه در مونيخ بستگي دارد. به گفته ايشينگر از رييس‌جمهوري اسلامي ايران نيز براي حضور در نشست امسال دعوت به عمل آمده است اما وي اطلاع دقيقي از حضور دكتر حسن روحاني در مونيخ ندارد.

 

از ديالوگ ايجاد‌شده با ايران حمايت مي‌كنيم

وزير خارجه پرتغال خواهان دستيابي به يك راه‌حل حاصل از مذاكرات هسته‌اي شد. به گزارش ايسنا، رويي ماچت، وزير خارجه پرتغال پيش از ظهر دوشنبه در دانشكده مطالعات جهان دانشگاه تهران در سخناني با اشاره به اينكه تصوير ارايه‌شده در جهان درباره ايران با واقعيت موجود در اين كشور متفاوت است، افزود: در اين باره انگيزه‌هاي مختلفي از جمله سياسي و اقتصادي وجود دارد اما ما و كساني كه ايران و مردمش را مي‌شناسيم مي‌دانيم كه شما خواهان يك ديالوگ دو‌طرفه منفعت‌زا با جهان هستيد. درك مي‌كنيم و مي‌دانيم كه مي‌توانيم بر اين سوءتفاهم‌ها و محدوديت‌ها غلبه كنيم. محدوديت‌هايي كه روابط اقتصادي، سياسي و ديپلماتيك را محاصره كرده است. ما از ديالوگ ايجاد‌شده با ايران حمايت مي‌كنيم و خواهان دستيابي به يك راه‌حل حاصل از مذاكرات هستيم تا نگراني‌ها و ترديدهاي جامعه بين‌المللي را درباره ايران برطرف كند.
او افزود: در اين باره با ظريف، همتاي ايراني خود صحبت كرده‌ام كه پرتغال از همكاري ايران در مركز شمال - جنوب استفاده كند. امروزه و همچنين در آينده نياز به ساختن پل‌هاي ارتباطي بيشتر ميان كشور‌ها بيش از پيش احساس مي‌شود نه تنها بين پرتغال و ايران بلكه اين پل ارتباطي بايد ميان خاورميانه و اروپا ايجاد شود. مشكلاتي كه هم‌اكنون دو منطقه با آن روبه‌رو هستند با ايجاد يك خط ارتباطي جديد و افزايش همكاري‌هاي دو‌جانبه قابل حل است. ماچت ادامه داد: امروز حدود 500 سال از آغاز روابط دو‌جانبه ايران و پرتغال مي‌گذرد و ما بايد تلاش كنيم تا سطح روابط دوجانبه را گسترش بدهيم. به همين دليل است كه از سفر به ايران به همراه هيات پرتغالي كه شامل مقامات دولتي، ديپلمات‌ها و كارشناسان است بسيار خرسند هستم و اميدوارم كه بتوانيم روابط دو‌جانبه ايران و پرتغال را براي يك دوره 500 ساله ديگر گسترش دهيم.  

 

لاوروف: مساله هسته‌اي ايران بايد با ابزار ديپلماتيك حل شود

وزير خارجه روسيه اعلام كرد كه مساله برنامه هسته‌اي ايران بايد از طريق ابزار سياسي و ديپلماتيك حل شود. به گزارش تسنيم، سرگئي لاوروف وزير خارجه روسيه، ديروز در كنفرانس خبري مشترك با آويگدور ليبرمن، وزير خارجه رژيم صهيونيستي، گفت: «ما معتقديم كه تنها راه‌حل ديپلماتيك سياسي براي اين مساله ممكن است. ما اصرار داريم كه اين مساله حل شود تا خطر يا تهديدي براي امنيت ساير كشورها در منطقه پديد نيايد». ليبرمن، وزير خارجه رژيم صهيونيستي، نيز تاكيد كرد كه اين رژيم در خصوص پرونده هسته‌اي ايران با روسيه اختلاف دارد. ليبرمن  با اعتراف به وجود اختلاف بين رژيم صهيونيستي و امريكا گفت كه اين اختلاف‌ها بر منافع مشترك دو طرف تاثيري نخواهد داشت و نتانياهو بزودي به واشنگتن مي‌رود. از سوي ديگر لاوروف با اشاره به نشست مسكو بين معارضان و نظام سوريه، گفت: «از طريق گفت‌وگوهاي مسكو تلاش مي‌كنيم تا زمينه مناسبي را براي رايزني بين گروه‌هاي سوري فراهم كنيم.»

 

آمانو: آژانس طرف مقابل مذاكره با ايران نيست

رييس آژانس بين‌المللي انرژي اتمي روز دوشنبه نسبت به احتمال حمله تروريست‌ها به تاسيسات اتمي در كشورهايي كه امنيت كافي ندارند، هشدار داد و گفت كه اميدوار است ايران و 1+5 از طريق گفت‌وگو به توافق نهايي برسند. به گزارش ايرنا به نقل از خبرگزاري فرانسه «يوكيا آمانو» در سنگاپور با بيان اين موضوع كه احتمال حمله‌هاي تروريستي به تاسيسات اتمي، امروز يكي از مهم‌ترين موضوعات بين‌المللي است، گفت: در اين زمينه، همكاري‌هاي بين‌المللي ضروري است؛ چراكه تروريست‌ها هميشه از ضعف روابط استفاده مي‌كنند. محمد‌علي الحكيمي، سفير عراق در سازمان ملل، ماه ژوئن گذشته در نامه‌اي به دبيركل اين سازمان، هشدار داده بود كه تروريست‌هاي شورشي حدود 40 كيلوگرم از تركيبات اورانيومي در دانشگاه موصل را مصادره كرده‌اند. آمانو درباره توافق گروه 1+5 و ايران نيز گفت: آژانس همواره بر يافتن راه‌حلي از طريق مذاكره تاكيد كرده است و ما هر زمان كه توافقي حاصل شود، از آن استقبال مي‌كنيم. آژانس با طرف‌هاي گفت‌وگو در ارتباط است و جايي كه نياز باشد، كمك مي‌كنيم، اما ما طرف مذاكره نيستيم.

ارسال دیدگاه شما

ورود به حساب کاربری
ایجاد حساب کاربری
عنوان صفحه‌ها
کارتون
کارتون