• ۱۴۰۳ پنج شنبه ۱ آذر
روزنامه در یک نگاه
امکانات
روزنامه در یک نگاه دریافت همه صفحات
تبلیغات
بانک ملی صفحه ویژه

30 شماره آخر

  • شماره 5619 -
  • ۱۴۰۲ شنبه ۱۳ آبان

«اعتماد» مهم‌ترين تحولات جنگ غزه را بررسي مي‌كند

باران بمب و راکت برغزه

جايزه 14 ميليارد دلاري امریکا براي كشتار 9 هزار انسان

گروه جهان

در حالي كه در طول 4 هفته گذشته به واسطه بمباران‌هاي بي‌امان ارتش اسراييل بيش از 9 هزار نفر در نوار غزه شهيد شده‌اند ‌كه عمده اين تعداد را زنان و كودكان تشكيل مي‌دهند، مجلس نمايندگان ايالات متحده امريكا در راستاي حمايت از رژيم صهيونيستي در جنگ غزه روز گذشته يك بسته 14.3 ميليارد دلاري را به تصويب رساند. در اين شرايط هر چند كه شمار قابل توجهي از دموكرات‌ها با تصويب اين بسته مالي مخالفت كرده و جمهوري‌خواهان كه اكثريت را در مجلس نمايندگان دارند آن را با 226 راي مثبت به تصويب رسانده‌اند، دولت بايدن تهديد كرده كه اين بسته حمايت مالي را وتو خواهد كرد، زيرا كاخ سفيد به دنبال آن است كه در قالب يك طرح اضطراري، بودجه‌اي 106 ميليارد دلاري را تصويب كند كه علاوه بر اسراييل، كمك‌هاي قابل توجهي به اوكراين و تايوان نيز صورت بگيرد.

با اين حال هر چند دفتر بودجه كنگره امريكا گزارش داده كه لايحه كمك به اسراييل باعث اضافه شدن 30 ميليارد دلار كسري بودجه به دولت بايدن مي‌شود، اما به گفته كارشناسان شرايط به گونه‌اي رقم خورده كه در آستانه انتخابات رياست‌جمهوري، دولت بعيد به نظر مي‌رسد كه موضوع كمك‌ها به رژيم صهيونيستي را دستمايه‌اي براي باز شدن يك جبهه جديد منازعات داخلي با جمهوري‌خواهان كند.

 

استاندارد دوگانه جنايت جنگي

در واقع تا همين‌جاي كار نيز دولت بايدن به واسطه حمايت‌هاي آشكار و پنهان خود از اسراييل در جنگ غزه نه تنها در افكار عمومي داخلي، بلكه در سطح جهاني نيز خود را شريك كشتار غيرنظاميان در غزه كرده است؛ به‌طوري‌كه مقامات امريكايي نه تنها به صراحت با آتش‌بس در غزه مخالفت كرده‌اند، بلكه تاكنون دو پيش‌نويس قطعنامه كه خواستار توقف فوري حملات به غير‌نظاميان و ارايه كمك‌هاي بشردوستانه به غزه شده بود را نيز در شوراي امنيت سازمان ملل متحد وتو كرده‌اند. اين مساله از آنجا حايز اهميت است كه همزمان با به جنجال كشيده شدن جلسه سناي امريكا در هفته گذشته كه حاضران به نشانه اعتراض دستان خونين خود را پشت سر آنتوني بلينكن وزير خارجه و لويد آستين وزير‌دفاع امريكا بالا برده بودند، اقدامات اسراييل در طول چهار هفته اخير از سوي بسياري از حقوقدانان و نهادهاي بين‌المللي از جمله سازمان ملل متحد مصداق جنايت جنگي محسوب مي‌شود. در واقع حمله بي‌امان به غير نظاميان، هدف گرفتن بيمارستان و مراكز درماني و همچنين سياست كوچ اجباري از جمله موارد نقض اساسي حقوق بشر و جنايت جنگي محسوب مي‌شود كه رژيم صهيونيستي تمامي اين موارد را در طول چهار هفته اخير در نوار غزه انجام داده است. اين مساله زماني به استاندارد دوگانه حقوق بشر منتهي مي‌شود كه امريكا و حاميان غربي اسراييل معتقدند كه اين رژيم حق دفاع از خود را داشته و در صورت اعلام آتش‌بس، حماس فرصت تجديد قوا خواهد يافت. اين موضوع به گفته دبيركل سازمان ملل سياست مجازات دسته جمعي مردم غزه است كه به هيچ عنوان قابل توجيه نيست؛ اما در اين راستا امريكا و انگلستان به جاي آتش‌بس پيشنهاد وقفه موقت براي ارايه كمك‌هاي انساني به مردم غزه را مطرح كرده‌اند.

اما اين موضوع به گفته بسياري از كارشناسان نه تنها در وضعيت غيرنظاميان غزه راهگشا نخواهد بود، بلكه به نوعي مجوز براي تداوم حملات بيشتر اسراييل به اين منطقه است، زيرا توقف موقت بر خلاف آتش‌بس به اين معناست كه حملات و درگيري‌ها در ساير نقاط غزه ادامه داشته باشد و تنها در مناطق محدود و آن هم با نظر و صلاحديد اسراييل درگيري‌ها براي كمك رساني به مردم غيرنظامي متوقف شود.

در اين رابطه روزنامه گاردين روز گذشته در گزارشي آورده است: سومين سفر بلينكن به خاورميانه در حالي صورت مي‌گيرد كه گفته مي‌شود او مي‌خواهد با نتانياهو در مورد به حداقل رساندن آسيب به غيرنظاميان در غزه صحبت كند. اما اين موضوع با توجه به موضع‌گيري‌هاي اخير امريكا بعيد به نظر مي‌رسد. در واقع و در شرايطي كه طبق گزارش وزارت بهداشت غزه تا روز جمعه دست‌كم 9061 نفر از جمله 3760 كودك در غزه جان خود را از دست داده و سازمان ملل نيز هشدار داده كه فلسطينيان در معرض خطر جدي نسل‌كشي قرار دارند، كاخ سفيد اعلام كرده كه هرگونه توقف در درگيري‌ها بايد موقتي و محلي باشد، چرا كه در غير اين صورت مانع از پيشبرد اهداف اسراييل در رابطه با غزه مي‌شود. علاوه بر اين شاهد هستيم كه طبق گزارش رويترز از روز گذشته هزاران كارگر فلسطيني كه در سرزمين‌هاي اشغالي و كرانه باختري براي اسراييل كار مي‌كرده‌اند، اخراج شده و در طول اين مدت با بدرفتاري مواجه شده‌اند. در اين راستا، جمال اسماعيل، يكي از كارگران كمپ آوارگان مغازي در مركز نوار غزه مي‌گويد: ما در ازاي پايين‌ترين قيمت‌ها براي آنها كار مي‌كرديم و در خانه‌ها، رستوران‌ها و بازارها نیز مورد تحقير قرار مي‌گرفتيم. اين موضوع وقتي به توقف فعاليت يك سوم از بيمارستان‌هاي غزه پيوند مي‌خورد، نشان مي‌دهد كه وضعيت غزه فاجعه بارتر از شرايطي است كه تصور مي‌شود. با اين حال شواهد نشان مي‌دهد كه حاميان اسراييل چشم‌ها را روي اين واقعيت بسته و به هر طريق ممكن سعي دارند رژيم صهيونيستي را با وجود نقض آشكار حقوق بشر و قوانين بين‌المللي همچنان زير چتر حمايت خود داشته باشند.

 

 

ارسال دیدگاه شما

ورود به حساب کاربری
ایجاد حساب کاربری
عنوان صفحه‌ها
کارتون
کارتون