رونمايي نمادين ساز و كار مالي اتحاديه اروپا همزمان با آغاز دور دوم تحريمها
خبرگزاري رويترز گزارش داد كه ساز و كار جديد اتحاديه اروپا براي حمايت از برجام و تسهيل تجارت كشورها با ايران از4 نوامبر (13آبان) شروع به كار ميكند، اما عملياتي شدن كامل آن به اوايل سال آينده ميلادي موكول خواهد شد. به گزارش ايرنا اين خبرگزاري افزود: مكانيزم ويژه اتحاديه اروپا به شركتهاي اروپايي امكان ميدهد كه مطابق با قوانين اين اتحاديه به فعاليت خود با ايران ادامه دهند. اروپا ميخواهد با اين ساز و كار ويژه، توانايي خود در اجراي تعهداتش را نشان دهد. رويترز نوشت: اروپا در پي نشان دادن تلاش خود به ايران براي حمايت از توافق هستهاي است. علاوه بر اين اتحاديه اروپا چندين طرح ديگر نيز براي حفاظت از تجارت اروپا با ايران انديشيده است. فرانسه، انگليس و آلمان معتقدند كه حفظ توافق هستهاي 2015 ضروري و كاملا چيزي جدا از مسائل موشكي است و به منع اشاعه آن كمك ميكند. به نوشته اين رسانه، بعضي مسائل مربوط به مكانيزم ويژه از جمله تدارك يك مكان فيزيكي و يا دفتر مركزي براي ساز و كار ويژه اتحاديه اروپا در دستور كار قرار دارد و به زودي اجرايي خواهد شد. اتحاديه اروپا اميدوار است كه با پشتيباني چين و روسيه تهران را همچنان متقاعد به ماندن در توافق هستهاي بكند. توافق هستهاي ايران و 1+5 در سال 2015 به امضاي ايران و كشورهاي امريكا، روسيه، چين، آلمان، فرانسه و انگليس رسيد و به برجام معروف شد. دونالد ترامپ، رييسجمهوري امريكا بعد از به قدرت رسيدن اعلام كرد كه اين كشور از اين توافق خارج شده و تحريمها عليه ايران را باز ميگرداند.
كشورهاي ديگر امضا كننده اين توافق اعلام كردند كه به آن پايبند بوده و تجارت با ايران را ادامه خواهند داد.
اتحاديه اروپا در 15 مرداد امسال قانون انسداد را براي ايران اجرايي و اعلام كرد كه براي حمايت از فعاليت شركتهاي خود در ايران بستههاي حمايتي ارايه ميكند و همچنين ساز و كاري را براي ادامه مبادلات تجاري كشورهاي مختلف با ايران و ايران با جهان ارايه خواهد كرد. امريكا اعلام كرده كه اجازه نخواهد داد، اروپا و يا ديگران در مقابله با تحريمهاي اعمالي اين كشور عليه ايران اقدام كنند. دور ديگري از تحريمهاي امريكا روز 13 آبان اجرايي ميشود.
روساي جمهور سابق امريكا در آستانه ترور قرار گرفتند
دفتر شبكه تلويزيوني «سي.ان.ان» در شهر نيويورك به دليل تهديد بمبگذاري تخليه شد. خبرگزاري رويترز چهارشنبه به نقل از منابعي گزارش داد كه تخليه دفتر اين شبكه بعد از دريافت گزارشي مبني بر وجود يك بسته مشكوك در اين دفتر تخليه شده است. به گزارش فارس، رسانههاي امريكايي ساعتي پيش نيز در خبري مشابه از كشف بستههاي مشكوك در خانه «بيل كلينتون»، رييسجمهور اسبق امريكا و «هيلاري كلينتون»، وزير اسبق امور خارجه اين كشور در شمال نيويورك خبر دادهاند. پليس مخفي امريكا روز گذشته همچنين از يافتن يك بسته مشكوك ارسال شده به نشاني «باراك اوباما»، رييسجمهور سابق اين كشور در واشنگتن ديسي خبر داد.
حكمتيار: افغانستان در برگزاري يك انتخابات آزاد و منصفانه ناكام ماند
گلبدين حكمتيار رييس يكي از مهمترين و قدرتمندترين احزاب سياسي افغانستان، تاخير در اخذ راي در حوزههاي رايگيري انتخابات پارلماني را رسوايي خواند. به گزارش ايسنا و به نقل از رويترز، اين اظهارات پس از آن بيان شد كه گلبدين حكمتيار، رهبر حزب اسلامي در نشستي با كانديداهاي اين حزب در استانهاي مختلف ديدار كرد و شكايات و نظرات آنها را شنيد.
وي در بيانيهاي گفت: ما شكايتهاي بيشماري را درباره انتخابات و رسواييهاي به بار آمده دريافت كردهايم. كميسيون مستقل انتخابات اعلام كرد كه نزديك به 4 ميليون نفر راي دادند اما حكمتيار گفت، بسياري از مردم به دليل تخلفهاي رخ داده در روند رايگيري نتوانستند در انتخابات شركت كنند. به نوشته اين بيانيه، كميسيون انتخابات در برگزاري انتخابات آزاد و منصفانه ناكام ماند.
روز شنبه وزارت كشور افغانستان بيش از ۱۹۰ مورد حادثه امنيتي را همزمان با برگزاري اولين انتخابات پارلماني اين كشور در هشت سال گذشته ثبت كرد. به گزارش رسانههاي محلي افغانستان، اين خشونتها بيش از ۴۴ كشته و ۲۴۰ زخمي بر جاي گذاشت و موجب شد تا در برخي مناطق رايگيري در روز يكشنبه هم برگزار شود.
كاخ سفيد دوشنبه در بيانيهاي اعلام كرد: مايك پمپئو، وزير امور خارجه امريكا مقامهاي انتخاباتي و نظامي افغانستان را بابت رهبري و مديريت روند انتخاباتي و همچنين امريكا و نيروهاي بينالمللي را براي حمايت از دولت كابل ستود.
در بيانيه كاخ سفيد آمده است: ميليونها تن از شهروندان افغان با وجود تلاشهاي طالبان براي ايجاد رعب و وحشت به پاي صندوقهاي راي رفتند. نتايج اوليه انتخابات پارلماني افغانستان ماه نوامبر منتشر ميشود. اين انتخابات در واقع اولين رايگيري براي پارلمان افغانستان از سال ۲۰۱۰ بود. در سال ۲۰۱۶ انتخابات به دليل شرايط امنيتي ناپايدار در اين كشور به تعويق افتاد.