معاون رييسجمهوري:
افزايش مهارتهاي گفتوگو
منجر به كاهش خشونت در جامعه ميشود
گروه اجتماعي | معصومه ابتكار معاون رييسجمهوري در امور زنان و خانواده گفت: افزايش مهارتهاي گفتوگو درون جوامع علاوه بر اينكه به كاهش خشونت، درگيري و تنشهايي كه با طراحيهاي خصمانه عليه ملتها اجرا ميشود، ميتواند در همگرايي بيشتر ميان كشورها و تحقق صلح جهاني هم موثر باشد.
ابتكار در مراسم افتتاح مركز بينالمللي گفتوگوي خانواده كه در باغ موزه نگارستان برگزار شد، سخنانش را اينگونه ادامه داد: موضوع خانواده، موضوعي نيست كه به يك كشور يا قوميت يا زمان و مكان خاص تعلق داشته باشد بلكه جنبهاي جهاني، فرامليتي و زماني دارد و حفظ، تحكيم و تقويت خانواده جزو اركاني است كه ميتواند به آحاد بشر كمك كند تا همديگر را بيشتر درك كنند و انسجام اجتماعي بيشتر در سطح جوامع و بينالملل به وجود آورد. او با يادآوري اين موضوع كه جمهوري اسلامي ايران در زمينه خانواده، ساختارهاي محكم و حقوقي و قانوني دارد، گفت: سياستهاي كلي مقام معظم رهبري در موضوع خانواده، ماده ۱۰۲ برنامه ششم توسعه كشور، قانون حمايت از خانواده و بسياري از قوانين ديگر براي تقويت، حمايت و استحكام خانواده در كشور ما تخصيص داده شده است تا خانواده بتواند سرپا بايستد.
معاون رييسجمهوري يادآور شد: طرح گفتوگوي ملي خانواده در ۳۱ استان كشور مرحله اول و در بسياري از استانها مرحله دوم را پشت سر گذاشته و هر استان در اين زمينه با شرايط و تقاضاهاي خاص خود در حوزه خانواده كار ميكند و هرگز دستورالعمل كلي به كار نميبريم.
در اين مراسم علاوه بر معصومه ابتكار معاون رييسجمهوري در امور زنان و خانواده، غلامرضا كريمي دبيركل كميسيون ملي آيسسكو، زهرا ارشادي مديركل حقوق بشر و زنان وزارت امور خارجه و الكساندر فدولف نماينده سازمان ملل برگزار و از لوگوي مركز بينالمللي گفتوگوي خانواده رونمايي شد. در همين حال ايسنا از روند رو به افزايش تعداد خانوادههاي تك نفره در ايران نوشت. اين موضوع توسط ليلا فلاحتي مديركل امور بينالملل معاونت امور زنان و خانواده رياستجمهوري در همين مراسم مطرح شده بود. او با اشاره به روند خانوادههاي تك نفره در ايران گفت: در روند سرشماريها در سال ۸۵، خانواده تك نفره ۵.۲ و در سال ۹۰، ۷.۱ و در آخرين سرشماري به ۸.۵درصد رسيده است و اين نشان ميدهد كه بايد توجه جدي به اين الگوها داشته باشيم.
فلاحتي همچنين با بيان اينكه در يك دهه گذشته تغييرات شگرفي در ارتباطات و پديد آمدن اشكال جديد رسانهها و الگوهاي روابط داشتهايم كه ساختار كنش و ارتباطات را در خانواده تغيير داده است، گفت: يكي از مهمترين تغييرات افزايش تنهايي و انزوا در جامعهاي است كه براساس مطالعاتي كه در سال ۲۰۱۸ در پايگاه فوربز منتشر شده است بيش از ۲۲درصد از بزرگسالان در ايالاتمتحده و ۲۳درصد از انگلستان عنوان كردهاند كه هميشه يا اغلب اوقات احساس تنهايي، كمبود مصاحبت و دوستي يا حتي احساس ايزوله بودن دارند. او در اين باره گفت: اين وضعيت محدود به كشور امريكا يا انگليس نيست. مطالعهاي كه در اكتبر سال ۲۰۱۹ انجام شد، نشان داد كه در كشور ژاپن بيش از ۵۰۰ هزار نفر از افراد زير ۴۰ سال عنوان كرده بودند كه در 6 ماه گذشته يا از خانه خارج نشده بودند يا با كسي در ارتباط نبودهاند. اين الگوها در اشكال خانوادهها نيز ديده ميشود بهطوري كه روند خانوادههاي تك نفره در كانادا امسال به ۲۸درصد و در اتحاديه اروپا به ۳۴درصد رسيده است. فلاحتي همچنين افزود: ايران نيز از اين روند مجزا نيست و ميبينيم كه در روند سرشماريها در سال ۸۵، خانواده تك نفره ۵.۲ و در سال ۹۰، ۷.۱ و در آخرين سرشماري به ۸.۵ درصد رسيده است و اين نشان ميدهد كه بايد توجه جدي به اين الگوها داشته باشيم.