رقابت شانه به شانه در فلوريدا و تگزاس ادامه دارد
وزنه لاتينتبارها
در انتخابات امريكا
محمدحسين لطفالهي
همه چيز به شب انتخابات بستگي دارد؛ اين تنها توصيفي است كه ميتوان در خصوص وضعيت كنوني دو كانديدا و پيشبيني نتايج انتخابات رياستجمهوري در امريكا مطرح كرد، چرا كه رقابت در بسياري از ايالتهاي تأثيرگذار به اندازهاي نزديك است كه هيچ نظرسنجي علمي و دقيقي هم قادر نيست نتيجه نهايي را حدس بزند. در فلوريدا ميانگين نظرسنجيها از برتري 1.2 درصدي بايدن حكايت دارند، در نوادا بايدن با 4 درصد اختلاف پيشتاز است، در ويسكانسين برتري كانديداي دموكراتها به 6.4 درصد ميرسد، در پنسيلوانيا اختلاف بايدن با ترامپ 4.3 درصد است و در ميشيگان نيز فاصله دو كانديدا 6.5 درصد به نفع بايدن است. با اين همه، آمارها به اندازهاي به حاشيه خطاي نظرسنجيها نزديك است و احتمالات متفاوتي در خصوص رايدهندگان وجود دارد كه عملا هر سناريويي امكانپذير است.
رقابت نزديك دونالد ترامپ و جو بايدن در ايالتهاي تاثيرگذار ميدان نبرد باعث شده تا كارزار انتخاباتي دو كانديدا نهايت تلاش را براي جذب آراي اقشار مختلف در اين ايالتها به كار ببندند. هم دموكراتها و هم جمهوريخواهان ميكوشند با جذب آراي رايدهندگان لاتينتبار كه اغلب محافظهكار هستند، گامي براي پيروزي در ايالتهاي مهم بردارند. راي اين لاتينتبارها ميتواند سرنوشت انتخابات در ايالتهايي نظير تگزاس و پنسيلوانيا را كه رقابت در آنها به صورت شانه به شانه در جريان است، تعيين كند و از همين رو هم جو بايدن و هم دونالد ترامپ اين روزها برنامههايي در راستاي جذب آنها تدارك ديدهاند.
روز پنجشنبه كارزار انتخاباتي ترامپ تبليغات تلويزيوني متنوعي را در ايالتهاي ميدان نبرد كليد زد كه مستقيما لاتين تبارها را هدف ميگرفت و به آنها وعدههايي در خصوص وضعيت زندگي مهاجران لاتين تبار در صورت تداوم رياستجمهوري ترامپ و همچنين سياستهاي سختگيرانه او در قبال كشورهايي نظير ونزوئلا و كوبا ميداد. در يكي از اين تبليغها فردي لاتين تبار ميگويد «ما خانه و زندگيمان را رها كردهايم تا اينجا روياي امريكايي را زندگي كنيم و آيندهاي بهتر بسازيم اما حالا كرونا مانع ما شده است و ميخواهيم مانند رييسجمهور ترامپ و همراه با او بر كرونا غلبه كنيم.» كارزار بايدن نيز از مدتها پيش با صرف بودجههاي تبليغاتي زياد تلاش دارد تا آراي اين قشر را از آن خود كند.
32 ميليون لاتين تبار واجد شرايط
بر اساس يافتههاي آماري موسسه نظرسنجي پيو، 32 ميليون لاتين تبار ميتوانند در انتخابات 2020 راي خود به صندوق بيندازند و وزن جمعيتي اين قشر در ايالتهايي مانند آريزونا، نوادا، ميشيگان، كاروليناي شمالي، تگزاس و پنسيلوانيا به اندازهاي است كه تغيير نظرشان به نفع يك كانديدا ميتواند شرايط را براي كانديداي رقيب بسيار سخت كند. به نوشته واشنگتن پست، به رغم اين اهميت بسياري از لاتين تبارها از رقابتهاي سياسي دورند و تحقيقات علمي نيز نشان ميدهد كه اطلاعات چنداني از روند راي دادن (پستي و زودهنگام) ندارند. نگاههاي متفاوت و متكثري نيز در ميان آنها وجود دارد اما آراي مردد اكثريت جمعيت لاتين تبارها را تشكيل ميدهند. ادگار فلورس، تحليلگر و استراتژيست دموكرات در نوادا در اين باره ميگويد: «تحليلگران هيچگاه به سوي پيشبيني آراي لاتينها نميروند چرا كه نميتوانند فضاي فرهنگي و سياسي ميان آنها را درك كنند. لاتينها مانند يك راز هستند كه هر بار به طور متفاوتي عمل ميكنند و همين مساله آنها را غيرقابل پيشبيني ميكند».
اهميت لاتين تبارها در انتخابات امريكا از اين زاويه نيز قابل اشاره است كه عدم راي دادن آنها به صورت پستي و زودهنگام باعث ميشود، نتايج و آمارهاي به دست آمده از اين آرا همچنان غيرقابل استناد باشند. در حال حاضر بر اساس آمارهاي منتشر شده از انتخاباتهاي زودهنگام و پستي با اختلاف قابل توجه نسبت به جمهوريخواهان در ايالتهاي كليدي پيشتازند اما تا زماني كه لاتين تبارها راي خود را به صندوق نينداخته باشند و ميزان مشاركت آنها مشخص نشده باشد، معلوم نيست پيروز انتخابات چه كسي خواهد بود.
نظرسنجيهاي فدرال و تداوم برتري بايدن
نظرسنجي جديد شبكه خبري سيانان نشان ميدهد، جو بايدن، نامزد دموكراتها در انتخابات رياستجمهوري امريكا مقابل ترامپ پيشتازي ۱۲ درصدي در سطح ملي دارد. معاون سابق رييسجمهوري امريكا در نظرسنجي سيانان ۵۴ درصد از حمايت رايدهندگان احتمالي را به دست آورد و ترامپ با ۴۲ درصد از او عقب ماند. اين شكاف عميقتر از چيزي است كه اكثر نظرسنجيها در سطح ملي نشان ميدهند. اين نظرسنجي نشان ميدهد كه اكثر رايدهندگان تصميم خودشان را گرفتهاند؛ تنها 4 درصد از شركتكنندگان در اين نظرسنجي گفتند كه به نامزد ديگري راي ميدهند، به هيچ كدام از اين نامزدها راي نميدهند يا هيچ نظري ندارند. اين نظرسنجي نشان ميدهد كه جو بايدن دموكرات با حمايت بيشتري در سراسر اين كشور به نسبت هيلاري كلينتون در سال ۲۰۱۶ به استقبال روز انتخابات سوم نوامبر ميرود. بايدن از سال گذشته در تمامي نظرسنجيهاي سيانان پيشتاز بوده است. بايدن پيشتازي ۶۱ درصد مقابل ۳۷ درصد در ميان زنان و ۷۱ به ۲۴ درصد در ميان رايدهندگان غيرسفيدپوست را دارد. در همين حال جو بايدن يك درصد در ميان رايدهندگان مرد و دو درصد در ميان رايدهندگان سفيدپوست عقب است كه اين فاصله جزو حاشيه خطاي اين نظرسنجي است. بايدن همچنين از پيشتازي ۶۵-۴۴ در ميان سالخوردگان (گروهي كه به شكل سنتي متمايل به جمهوريخواهان است) برخوردار است و اين ميتواند نقشي كليدي در ايالتهاي سرنوشتساز مثل آريزونا و فلوريدا ايفا كند. جو بايدن همچنين يك نرخ محبوبيت كاملا مثبت دارد؛ ۵۵ درصد از رايدهندگان احتمالي گفتند كه ديدگاه مثبتي به او دارند و ۴۲ درصد هم نظر مساعد ندارند. ميزان محبوبيت ترامپ هم ۴۲ درصد شد و ۵۵ درصد عملكرد رياستجمهوري او را تاييد نكردند. نظرسنجي سيانان از ۸۸۶ رايدهنده احتمالي بين ۲۳ تا ۲۶ اكتبر انجام شد و حاشيه خطاي آن مثبت و منفي ۳.۸ درصد است.با اين حال نتايج ميانگين نظرسنجيها در سطح ملي كمي متفاوت است. بر اساس ميانگين نظرسنجي RCP، بايدن در سطح ملي با اختلاف 7.6 درصد آرا نسبت به ترامپ پيشتاز است. او با 51.2 درصد در برابر ترامپ با 43.6 درصد پا به انتخابات ميگذارد و اميد زيادي براي پيروزي نهايي دارد. بر اساس ميانگين نظرسنجيهاي Five Thirty Eight نيز برتري بايدن به 8.8 درصد ميرسد كه هنوز با برتري دو رقمي او در نظرسنجي سيانان فاصله دارد.