پانصد سال آشپزي عثماني
كتاب «پانصد سال آشپزي عثماني» نوشته ماريانا يراسيموس با ترجمه ندا خوشقاني از سوي انتشارات علمي و فرهنگي منتشر شد. يراسيموس در كتاب «پانصد سال آشپزي عثماني» بر اساس مطالعات تاريخ اجتماعي خوراكهاي رايج در دوره حكومت عثماني را بازآفريني و امتحان كرده است. يكي از امتيازات كاربردي دانش تاريخ اجتماعي، امكاني است كه براي بازسازي ميراث تاريخي فرهنگي مردمان در زمينه زندگي روزانه فراهم ميكند. از چنين رويكردي، پژوهش نويسنده اين كتاب در باب خوراك را ميتوان دريچهاي به محيط زيست، اوضاع اقتصادي و چه بسا مناسبات اجتماعي جامعه افسانهاي عثماني دانست. اين كتاب به سبك و سياق تاريخ اجتماعي نزديك است و به قول مولفش به جاي تمركز مستقيم بر فرهنگ پختوپز عثماني به سراغ پژوهشهايي از آشپزي عثماني(بين سالهاي 1453-1923 ميلادي) رفته كه در حوزههاي تاريخ اقتصادي، تاريخ اجتماعي، تاريخ اجتماعي زندگي روزانه و تاريخ پزشكي صورت گرفته است. كتاب «پانصد سال آشپزي عثماني» نوشته ماريانا يراسيموس با ترجمه ندا خوشقاني در 382 صفحه، شمارگان 500 نسخه و بهاي 55 هزار تومان از سوي انتشارات علمي و فرهنگي منتشر شد.