• ۱۴۰۳ چهارشنبه ۲۳ آبان
روزنامه در یک نگاه
امکانات
روزنامه در یک نگاه دریافت همه صفحات
تبلیغات
بانک ملی صفحه ویژه

30 شماره آخر

  • شماره 3103 -
  • ۱۳۹۳ دوشنبه ۱۹ آبان

گزارش «اعتماد» از اظهارنظرهاي مردم

وعده وزير ارتباطات براي حل اختلالات تلفن همراه

  سهيل سراييان   / سيم‌كارت‌هاي مشتركين همراه اول يك ماهي مي‌شود كه با اختلال مواجه است و به سختي مي‌توانند تماس بگيرند يا پيامك ارسال كنند. اين در حالي است كه روز گذشته محمود واعظي، وزير ارتباطات و فناوري اطلاعات درباره اختلالات اپراتورها از زمان ارايه خدمات نسل‌هاي سه و بالاتر گفت: «اين اختلالات مربوط به هر سه اپراتور نمي‌شود و تنها همراه اول است كه چنين مشكلي دارد و آن هم به دليل گستردگي شبكه و تجهيزات زيادي است كه به اين اپراتور تعلق دارد. با توجه به اينكه شبكه اين اپراتور به نسبت گسترده‌تر است و تجهيزات بيشتري دارد براي ارتقاي آن طبيعتا زمان بيشتري نياز است اگر براي ورود به نسل سه اين امكان فراهم بود كه اپراتورها يك ماه سرويس‌هاي خود را تعطيل كنند تا بتوانند تجهيزات مورد نظر خود را نصب كنند فعاليت ارتقاي آنها به سرعت انجام مي‌شد اما عملا چنين كاري ميسر نيست و اپراتورها به ناچار بايد عمليات ارتقاي شبكه خود را به طور شبانه انجام دهند». وي ادامه داد: «در اين زمينه حق را به مردم مي‌دهم و قبول دارم كه آنها با مشكلاتي مواجه شده‌اند اما اين بشارت را مي‌دهم كه هماهنگي‌هاي لازم صورت گرفته تا ظرف يك ماه آينده اين مشكل برطرف شود.»

مردم درباره اختلالات چه مي‌گويند؟

اما «اعتماد» از مشتركين همراه اول كه سيم‌كارت‌هاي آنها اين اختلالات را دارد درباره نوع اين مشكلات پيگيري كرد. آقايي كه در منطقه پنج تهران زندگي مي‌كند درباره اين مشكلات گفت: تقريبا يك ماه است كه در روز چند بار با وجود اينكه گوشي آنتن دارد اما ما نمي‌توانيم كه زنگ بزنيم يا پيامك بفرستيم، روزهاي اول فكر مي‌كردم كه اين مشكل از تلفن همراهم است اما متوجه شدم كه كل اپراتورهاي همراه اول اين‌گونه شده‌اند. واقعا بعضي مواقع نياز به تلفن زدن پيدا مي‌كنم اما با وجود اين اختلال نمي‌توانم در آن لحظه تماس بگيرم. خانمي ساكن منطقه يك تهران درباره اين اختلالات گفت: اين اختلالات واقعا در لحظات مهمي كار و زندگي را از ما مي‌گيرد، هم اينترنت روي سيم‌كارت‌ها كار نمي‌كند هم نمي‌توانيم زنگ بزنيم يا پيامك بفرستيم، تلفنم آنتن دارد اما كسي اگر به من زنگ بزند مي‌گويد در دسترس نيست بعد از چند دقيقه پيامك مي‌آيد كه مثلا 10 نفر با شما تماس گرفته‌اند. اميدوارم هرچه زودتر اين اختلالات برطرف شود.  آقايي ساكن منطقه سه تهران گفت: اين اختلالات واقعا آزار‌دهنده است من گاهي اوقات كه حواسم به تلفنم نيست متوجه مي‌شوم كه مثلا يك ساعتي هست كه اصلا آنتن تلفنم رفته و نيامده بعد از اينكه آنتن مي‌آيد پيامكي درباره تلفن‌هاي از دست رفته براي من از سمت مخابرات ارسال نمي‌شود، در روز بيشتر از 10 بار من با مشكل تماس گرفتن مواجه مي‌شوم. خانمي ساكن منطقه 10 تهران در اين باره گفت: من احساس مي‌كنم كه اين مشكل به مناطق مختلف شهر هم مربوط مي‌شود، مثلا من وقتي در يكسري اتوبان‌ها و خيابان‌ها هستم سيم‌كارتم به مشكل مي‌خورد اما مثلا وقتي سمت خانه هستم اين مشكل برطرف شده است. كاملا در تماس گرفتن و پيامك زدن اختلال ايجاد شده و حتي با وجود اينكه ما پول اينترنت سيم‌كارت را هم پرداخت كرديم اما كاملا اينترنت همراه اول قطع شده و اين‌گونه حقوق مصرف كننده اصلا رعايت نمي‌شود. اميدوارم اين اختلالات زودتر برطرف شود.

فيلترينگ هوشمند در سه مرحله ظرف مدت شش ماه
محمود واعظي، وزير ارتباطات و فناوري اطلاعات در حاشيه سمينار گذر از IPV4 به IPV6 درباره فيلترينگ هوشمند و زمان اجرايي شدن آن گفت: «از آنجا كه تكنولوژي در دنيا به طور دايم و مرتب در حال تغيير و تكميل است ما نيز بايد خود را آماده نگه داريم به همين دليل در سه مرحله بحث فيلترينگ هوشمند پيگيري مي‌شود كه در مرحله اول آن تا ماه آينده بخشي از كار انجام مي‌شود در مرحله دوم كه ظرف مدت سه ماه آينده صورت مي‌گيرد كار تكميل شده و در نهايت در مرحله سوم و ظرف مدت شش ماه آينده اين روند تكميل مي‌شود.»وي عنوان كرد: «فيلترينگ هوشمند يكي از موضوعات بسيار مهمي است كه مورد توجه ما و درخواست مردم و خانواده‌ها قرار دارد و لازم است سايت‌هاي مستهجن و ضد اخلاقي حتما فيلتر شوند اما در دنيا شركت‌هاي مختلفي كه توليدكننده اين نوع محتوا هستند نيز به طور دايم خود را از نظر فني ارتقا مي‌دهند و به همين دليل لازم است ما به طور مداوم روي اين موضوع كار كنيم.» وزير ارتباطات و فناوري اطلاعات در ادامه از توافقنامه امضا شده ميان شركت ارتباطات زيرساخت و پژوهشگاه ارتباطات و فناوري اطلاعات ياد كرد و افزود: قرار است دراين مركز بر اساس توافقات صورت گرفته همواره اين موضوعات پيگيري شود البته سياست ما اين نيست كه تنها از يك پژوهشگاه استفاده كنيم و همان‌طور كه پيش از اين بارها اعلام كرده‌ايم تمام دانشگاه‌ها و مراكز تحقيقاتي مي‌توانند در اين حوزه به همكاري بپردازند.

ضريب نفوذ اينترنت در ايران به 53 درصد رسيد
واعظي در خصوص سرعت اينترنت نيز به شبكه ملي اطلاعات و تاثير آن در بهبود سرعت اشاره و تاكيد كرد: «براساس برنامه‌ريزي‌هاي صورت گرفته در حوزه‌هايي مانند مراكز علمي و تحقيقاتي، مراكز دانشگاهي يا اقتصادي و مواردي از اين دست برنامه‌ريزي‌هايي براي سرعت اينترنت دردستور كار قرار گرفته اما در بخش خانگي سرعت همچنان تا زمان راه‌اندازي شبكه ملي اطلاعات در حد فعلي باقي خواهد ماند. آنچه برخي شركت‌ها در حوزه ارايه اينترنت 20 مگ يا حجم‌هاي بالا مطرح مي‌كنند نيز معمولا از نظر حجمي و تا زماني كه شبكه ملي اطلاعات اجرايي نشده باشد نمي‌توان چنين قول‌هايي به مردم داد. بر همين اساس تا زمان اجرايي شدن شبكه ملي اطلاعات سرعت اينترنت براي بخش خانگي در همين حد فعلي خواهد بود. اما روز گذشته براساس آمارهايي كه در سامانه مديريت ضريب نفوذ اينترنت كشور آمده، ايران با 75 ميليون و 149 هزار و 669 نفر جمعيت داراي 40 ميليون و 46 هزار و 785 كاربر اينترنت و 23 ميليون و 567 هزار و 268 مشترك است كه با اين وجود ضريب نفوذ اينترنت در ايران تا پايان سه ماهه اول امسال حدود 29/53 درصد برآورد مي‌شود و اين درحالي است كه تا پايان سال 92 ضريب نفوذ اينترنت در ايران 13/49 درصد بوده است. براساس بررسي‌هاي به عمل آمده استان مازندران با ضريب نفوذ 64/92 درصد بيشترين كاربران اينترنت در ايران را از آن خود كرده است و پس از اين استان، تهران با ضريب نفوذ 93/76، اصفهان با ضريب نفوذ 29/63 درصد، خوزستان با ضريب نفوذ 01/59 و سمنان با ضريب نفوذ 43/57 درصد در رده‌هاي بعدي قرار دارند. تا پايان سه ماهه اول سال 93 شمار كاربران اينترنت ADSL در ايران به 13 ميليون و 170هزار و 418 نفر رسيد و اين فناوري توانسته بيشترين كاربران اينترنت در ايران را به خود جلب كند. هم اكنون ضريب نفوذ فناوري ADSL در ايران 53/17 درصد برآورد مي‌شود و اين فناوري پنج ميليون و 268 هزار و 167 مشترك نيز دارد. آمارهاي ارايه شده حاكي از آن است كه همچنان 9/23 درصد كاربران اينترنت در ايران با اينترنت دايل آپ و با سرعتي حدود 64 كيلوبيت در ثانيه به شبكه جهاني متصل مي‌شوند و تعداد كاربران اين فناوري نيز شش ميليون و 934 هزار و 760 نفر و تعداد مشتركين سه ميليون و 467 هزار و 380 نفر برآورد مي‌شوند. شمار كاربران فناوري وايمكس در ايران نيز به دو ميليون و 766 هزار و 478 نفر رسيده و سامانه مديريت ضريب نفوذ اينترنت كشور، ضريب نفوذ اين فناوري را 68/3 درصد با يك ميليون و 106 هزار و 591 اشتراك اعلام كرده است.

ارسال دیدگاه شما

ورود به حساب کاربری
ایجاد حساب کاربری
عنوان صفحه‌ها