عدد نوشت
نياز اساسي جذب ۲۰ ميليون گردشگر
معاون رييسجمهور گفت: براساس اهدافي كه در سند چشمانداز ديده شده است تا ۱۰ سال آينده بايد ۳۰۰ هتل و سالانه ۳۰ هتل چهار و پنج ستاره ساخت. مسعود سلطانيفر افزود: صنعت گردشگري به عنوان يكي از كارآمدترين ابزار ديپلماسي در دنيا استفاده ميشود و در واقع پلي ارتباطي بين كشورهاست. به گونهاي كه منجر به تعامل و درك متقابل فرهنگي در جهان ميشود. همچنين صلح و آرامش را براي دنياي امروز ارمغان آور است. وي ادامه داد: در بسياري از بازارهاي مولد گردشگري تعداد گردشگران با وجود بحرانهاي اقتصادي رو به افزايش است به طوري كه تعداد گردشگران در سال 2005 از 800 ميليون به يك ميليارد و 200 ميليون نفر در سال 2014 افزايش يافته است.
يارانه دولتي براي مصرف آب
با احتساب هزينهاي كه دولت براي توليد آب ميپردازد و هزينهاي كه براي مصرف همان آب از مردم ميگيرد، براي مصرف آب در يك ۲۴ ساعت در ايران، 6/11 ميليارد تومان يارانه دولتي پرداخت ميشود. ايران يكي از معدود كشورهاي جهان است كه براي مصرف هم يارانه ميدهد. به عبارتي واقعي نبودن قيمت آب و حاملهاي انرژي موجب شده تا هرچه بيشتر مصرف كنيم، بيشتر از يارانه دولتي بهرهمند شويم. در حال حاضر طبق برآورد مركز آمار ايران، جمعيت ايران 78 ميليون و 773 هزار نفر است كه از اين تعداد، 57 ميليون و 327 هزار نفر در شهرها و بقيه در روستاها ساكن هستند.
صادرات سيبزميني
تاكنون 440 هزار تن سيبزميني ايران صادر شده است و ميزان كل توليد اين محصول در كشور 7/4 ميليون تن است. توسعه صادرات سيبزميني ميتواند نقش مهمي در تعادل قيمتي اين محصول در بازار مصرف داشته باشد و توليد اين محصول را براي كشاورزان نيز به صرفه كند. بخشي از سيبزميني توليد شده مازاد كشاورزان نيز از طريق خريد تضميني به قيمت هر كيلوگرم 365 تومان جمعآوري ميشود اما زارعان اين مبلغ را ناچيز دانسته و تنها هزينه توليد اين محصول را 700 تا 800 تومان ميدانند.
افزايش سرمايه صندوق ضمانت صادرات
افزايش 200 ميليون دلاري سرمايه صندوق ضمانت صادرات كه در قانون بودجه آمده قرار است مبلغ 200 ميليون دلار به سرمايه صندوق ضمانت صادرات اضافه شود كه آنها بتوانند ضمانت لازم را براي صادركنندگان ارايه دهند. تسريع در استرداد ماليات بر ارزش افزوده كالاهاي صادراتي از ديگر برنامههاي ستاد اقتصادي دولت است كه قرار است اين ماليات حداكثر ظرف يك ماه به صادركنندگان مسترد شود.
هزينه كاهش سه درصدي تلفات برق
معاون وزير نيرو در امور برق و انرژي گفت: در حال حاضر ميزان تلفات برقي از 15 درصد به 3/11 درصد كاهش پيدا كرده است اما براي رسيدن به عدد مطلوب هشت درصد به 10 هزار ميليارد تومان سرمايهگذاري نياز داريم. هوشنگ فلاحتيان، با بيان اينكه «در طول يك سال و نيم گذشته تلفات انرژي در نقاط زيادي كاهش يافته است»، اظهار كرد:
بر اساس آخرين آمار، تلفات برق از حدود 15 درصد به مرز 3/11 درصد رسيده است اما برنامهريزيهاي زيادي را براي كاهش تلفات در نظر گرفتهايم. وي با بيان اينكه «اين عدد، متوسط تلفات انرژي در كشور است»، گفت: اين ميزان تلفات در كل كشور يكسان نيست چراكه در برخي استانها كمتر از هشت درصد و در برخي استانها به دليل استفاده غيرمجاز برق عدد بيشتري است.
وي با بيان اينكه «كاهش تلفات از 15 درصد به 3/11 درصد موفقيت بزرگي محسوب ميشود»، اظهار كرد: با توجه به گستردگي و پهنه كشور رسيدن به تلفات زير 10 درصد كار بسيار دشواري است، اما برنامهريزيهايي در اين زمينه صورت گرفته است.