خبر كوتاه
قول رييسجمهور براي حل مشكلات ۷۵۰۰ واحد صنعتي راكد
محمدرضا نعمتزاده، وزير صنعت، معدن و تجارت از قول كمك و همكاري رييسجمهور براي حل مشكلات ۷۵۰۰ واحد صنعتي راكد و نيمه فعال خبر دادو افزود: كهگيلويه و بويراحمد به دليل داشتن آب و هواي مناسب و كوهستاني با كيفيتترين آبمعدني را در سطح كشور دارد و ميتواند به قطب آبمعدني كشور تبديل شود. در اين استان ۲۰ واحد آب معدني در حال فعاليت است و ۱۵ واحد ديگر نيز در حال اجراست. ۱۰ درصد منابع آبي ايران در كهگيلويه و بويراحمد قرار دارد. براي فروش آب معدني اين استان نيز يكي از اقدامات اساسي برندسازي است. رييسجمهور براي حل مشكلات ۷۵۰۰ واحد صنعتي راكد و نيمه فعال قول كمك و همكاري داده است. سرمايهگذاراني كه در استان كهگيلويه و بويراحمد سرمايهگذاري كنند، به صورت يارانه ۵۰ درصد سود تسهيلات دريافت ميكنند.
502 ميليارد دلار سرمايهگذاري خارجي در صنعت
علي يزداني، مديرعامل سازمان صنايع كوچك و شهركهاي صنعتي ايران از ثبتنام ۴۳ هزار واحد توليدي صنعتي براي دريافت تسهيلات خبر داد و گفت: يكچهارم ميليارد دلار سرمايهگذاري خارجي در دولت تدبير و اميد انجام شده است. با تامين اعتبار مورد نياز شاهد شكوفايي و خدمات رساني مناسب در حوزه زيرساختهاي شهركها و نواحي صنعتي خواهيم بود. وي با بيان اينكه ۱۶ هزار ميليارد تومان تسهيلات براي رفع موانع توليد از سوي دولت تدبيرواميد براي راهاندازي و تقويت بيش از ۱۲ هزار واحد و طرح صنعتي اختصاص يافته است، تصريح كرد: در كل كشور ۱۵۰۰ واحد توليدي در تملك بانك قرار گرفته كه استان مازندران بيشترين تملك واحدها را از سوي بانكها دارد. 1/4 ميليارد دلار سرمايهگذاري خارجي در دولت تدبيرو اميد انجام شد كه در پسابرجام نيز بالغ بر دو ميليارد دلار در حوزه صنعت عملياتي شد.
خداحافظي جايگاهها با بنزين اكتان پايين
يك مقام مسوول از اجراي يك طرح جديد پالايشگاهي براي ارتقاي استاندارد بنزين پالايشگاه تهران به يورو ۵ اتحاديه اروپا خبر داد و گفت: اكتان بنزين اين پالايشگاه به ۹۳ ارتقا مييابد. ناصر بابايي با بيان اينكه كاهش ظرفيت توليد نفتكوره يكي از سياستهاي كلان صنعت پالايش نفت ايران در دوران پساتحريم است، گفت: بر اين اساس طرح بررسي فني و اقتصادي كاهش توليد نفتكوره به كمتر از ۱۰ درصد در پالايشگاه نفت تهران آغاز شده است. مديرعامل پالايشگاه نفت تهران با اعلام اينكه در كنار كاهش توليد نفت كوره و همسو با سياستهاي اقتصاد مقاومتي با اجراي يك برنامه پنجساله، بيش از ١٥ درصد از مصرف انرژي خود را كاهش خواهد داد، تصريح كرد: افزايش كيفيت توليد بنزين به استاندارد يورو پنج اتحاديه اروپا و افزايش حاشيه سود پالايش نفت از يك به چهار دلار از ديگر برنامههاي توسعهاي در پالايشگاه نفت تهران است. اين مقام مسوول با اشاره به برنامهريزي براي متنوعسازي سبد توليد و عرضه محصولات جديد نفتي، اظهار داشت: هماكنون استراتژي توسعه و برنامهها تدوين و آماده اجرا شدهاند.
حقي تاجيك، رييس مهندسي واحد ايزوماكس و هيدروژن پالايشگاه تهران هم با بيان اينكه پالايشگاه تهران طرح افزايش كيفي توليد بنزين يورو ۵ را در دست اقدام دارد، گفت: با افزايش اكتان بنزين پالايشگاه از ٨٧ به ۹۳ و كاهش حدود يك درصدي بنزن به قابليت توليد بنزين يورو ۵ دست مييابيم. در حال حاضر بنزين توليدي پالايشگاه تهران بدون گوگرد و الفين بوده و با احداث و راهاندازي واحد سيسي آر (CCR) كيفيت بنزين تهران به يورو ۵ ارتقا مييابد.
اين مقام مسوول همچنين با بيان اينكه پروژه كاهش توليد نفتكوره پالايشگاه در مرحله مقدماتي و بررسي فني است، تبيين كرد: نفتكوره توليدي پالايشگاه تهران در حال حاضر حدود ۲۰ درصد بوده كه با برنامهريزي انجام شده و در صورت اجراي طرح تا پنج سال آينده به كمتر از ۱۰ درصد كاهش مييابد.
احمد خيري، مدير عمليات پالايشگاه تهران هم با اشاره به آغاز عمليات تعميرات اساسي برج تقطير پالايشگاه، خاطرنشان كرد: عمليات تعميرات اساسي (اورهال) واحد تقطير شماره يك پالايشگاه جنوبي تهران از هفته گذشته آغاز و به مدت ۲۵ روز ادامه مييابد.