نرخ بيكاري ۱۱.۷ درصد شد
تازهترين نتايج طرح آمارگيري نيروي كار نشان ميدهد كه نرخ مشاركت اقتصادي در پاييز امسال با ۰.۶ درصد رشد نسبت به مدت مشابه سال قبل به ۴۰.۵ درصد و نرخ بيكاري به ۱۱.۷ درصد رسيد.
بر اساس گزارش مركز آمار ايران از نتايج طرح آمارگيري نيروي كار در پاييز سال ۱۳۹۷، بررسي نرخ بيكاري افراد ١٠ ساله و بيشتر نشان ميدهد كه ۱۱.۷ درصد از جمعيت فعال كشور (شاغل و بيكار) بيكار بودهاند.
بررسي روند تغييرات نرخ مشاركت اقتصادي كل كشور افزايش ۰.۶ درصدي اين شاخص، نسبت به فصل مشابه سال گذشته را نشان ميدهد و جمعيت بيكار كشور با ۵۶ هزار و ۳۷۴ نفر افزايش به سه ميليون و ۱۵۹ هزار نفر رسيده است.
در حالي كه نرخ مشاركت مردان در پاييز سال گذشته ۶۴ درصد و نرخ مشاركت زنان ۱۵.۶ درصد بوده اين نرخ در پاييز امسال به ۶۴.۴ درصد در مردان و به ۱۶.۴ درصد در زنان افزايش يافته و از رشد مشاركت زنان و مردان حكايت دارد.
بررسي نسبت اشتغال جمعيت ۱۰ساله و بيشتر نيز بيانگر آن است كه ۳۵.۷ درصد از جمعيت در سن كار (۱۰ ساله و بيشتر) شاغل بودهاند؛ اين شاخص در بين مردان بيشتر از زنان و در نقاط روستايي بيشتر از نقاط شهري بوده است.
جمعيت شاغلان ١٠ ساله و بيشتر در اين فصل، ۲۳ ميليون و ۹۳۷ هزار و ۳۰۰ نفر بوده كه نسبت به فصل مشابه سال قبل، ۶۲۳ هزار و ۸۷۹ نفر افزايش داشته است. نرخ بيكاري جوانان ۱۵ تا ۲۴ ساله نيز در پاييز امسال ۳۱.۱ درصد بوده كه در مقايسه با مدت مشابه سال قبل ۱.۱ درصد كاهش يافته است.
همچنين نرخ بيكاري جوانان ١۵ تا ٢٩ ساله حاكي از آن است كه ۲۷.۵ درصد از فعالان اين گروه سني در پاييز ١٣٩٧ بيكار بودهاند. بررسي تغييرات فصلي نرخ بيكاري اين افراد نشان ميدهد كه اين نرخ نسبت به فصل مشابه گذشته با تغيير جزيي به ۰.۱ درصد افزايش يافته است. نرخ بيكاري در جمعيت ۱۰ ساله و بيشتر در پاييز امسال براي فارغالتحصيلان دانشگاهي ۱۸.۳ درصد بوده كه نسبت به مدت مشابه سال قبل تغييري نكرده است. البته اين نرخ در پاييز ۹۷، براي مردان ۱۳.۴ درصد و براي زنان ۲۷.۹ درصد بوده كه نشاندهنده افزايش بيكاري در گروه فارغالتحصيلان زن است. به گزارش ايسنا، برابر آمارها، بيش از سه ميليون بيكار در كشور وجود دارد و سالانه ۸۰۰ هزار نفر نيروي متقاضي كار جديد به اين آمار افزوده و وارد بازار كار ميشوند كه بر اين اساس فراهم كردن فرصتهاي شغلي مناسب براي جوانان جوياي كار و تحصيلكردگان دانشگاهي امري ضروري به شمار ميرود. دولت در برنامه ششم توسعه مكلف شده است، نرخ بيكاري را تا چشمانداز ۱۴۰۰ به ۸.۶ درصد كاهش دهد.در حال حاضر دولت با اجراي طرح اشتغال روستايي و عشايري و طرح ساماندهي فارغالتحصيلان بيكار به عنوان دو هدفگذاري مهم در حوزه اشتغال به سمت مقابله با بيكاري گام برداشته است.