حداد عادل، رييس شوراي وحدت اصولگرايان
روز گذشته محمدرضا ميرتاجالديني، نماينده اسبق مجلس شوراي اسلامي از رياست حدادعادل بر شوراي وحدت خبر داد. حجتالاسلام سيدمحمدرضا ميرتاجالديني، نماينده اسبق مجلس شوراي اسلامي با بيان اينكه بعد از انتخابات سال ۹۶ جلسات وحدت نيروهاي انقلاب در قالب جبهه مردمي نيروهاي انقلاب ادامه داشت به فارس گفت:«آن برنامه مدتي است در قدمي فراتر تحت عنوان شوراي وحدت راهبردي با حضور بزرگان و شخصيتهاي اصلي جريان انقلابي ادامه دارد.»
به گزارش نامهنيوز؛ او ادامه داد:«اخيرا براي انسجام بيشتر و برنامههايي كه در سال آينده خواهد بود، مسووليت اين شورا به عهده آقاي حدادعادل گذاشته شد.»
ميرتاجالديني همچنين در تشريح جزييات شوراي راهبردي وحدت گفت:«همه چهرههاي جريان انقلاب در اين شورا هستند و آقاي زاكاني نيز ورود بيشتري دارد و جزييات بيشتر خبر در آينده اطلاعرساني خواهد شد.»
دبير كميته نمايندگان ادوار جبهه مردمي نيروهاي انقلاب در پايان تأكيد كرد:«همه جريانات انقلابي در اين شورا دعوت شدهاند و حتي احزاب و جرياناتي كه به عضويت جبهه مردمي نيروهاي انقلاب درنيامده بودند هم دعوت شده و حضور دارند.»
به گفته او، جلسات شوراي راهبردي وحدت نيروهاي انقلاب به روال هميشگي تشكيل ميشود و بناست كه در آيندهاي نزديك اين جلسات با جامعيت بيشتري برگزار شود تا وحدت و همگرايي بسيار بالايي ميان تمام جريانهاي اصولگرايي ايجاد شود. ما دو انتخابات مهم مجلس و رياستجمهوري را در پيش داريم و اين نويد را ميدهم كه جمنا ميخواهد يك وحدت سراسري ميان تمام اصولگرايان ايجاد كند تا مشكلات انتخاباتهاي پيشين پيش نيايد.
پيش از اين محمدرضا باهنر در دي ماه از شكلگيري ائتلاف بزرگ اصولگرايان خبر داد و گفت:«هر چند در جريان اصولگرايي اختلافات درون تشكيلاتي وجود دارد اما بايد ائتلافي بزرگ به وجود بيايد و اين ائتلاف در حال شكلگيري است. جلسات راهبردي اصولگرايان به همين دليل با حضور افراد حقيقي و حقوقي موثر تشكيل ميشود و من هم در آن جلسات هستم؛ هر چند هنوز عنواني براي اين جلسات انتخاب نشده است.» بعد از اين اظهارنظر بود كه اصولگرايان آرامآرام از راهحل تازه يافته خود براي دو انتخابات پيشرو پرده برداشتند.
پس از آن هم اخباري در مورد حضور چهرههاي شاخص اصولگرايي شنيده شد و نامهايي چون سيدابراهيم رييسي يا سعيد جليلي به عنوان اعضاي مهم اين شوراي وحدت شنيده ميشد. مدتي هم شايعه قهر برخي از اعضاي اين شورا چندي بعد از تشكيل به گوش ميرسيد كه برخي اعضا آن را تكذيب كردند.
حداد رييس پيشين
اين اولين بار نيست كه غلامعلي حدادعادل براي رياست مورد اجماع بخش اعظم اصولگرايان قرار ميگيرد. او پيش از اين هم يك بار امتحان پس داده و رياست يك ائتلاف بزرگ را برعهده داشته است. حدادعادل سال 1394 محور ائتلاف بزرگ اصولگرايان براي انتخابات مجلس شوراي اسلامي و شوراهاي شهر و روستا بود. ائتلافي كه طي يك فرآيند دو ساله شكل گرفت. پس از شكست كانديداهاي اصولگرايان از حسن روحاني به عنوان كانديداي جريان معتدل و اصلاحطلب، جلسات همگرايي اصولگرايان آغاز به كار كرد، چيزي كه به نظر ميرسد مشابه همين شوراي وحدت امروز اصولگرايان است. زمامدار اين حركت نيز روحانيون جامعه روحانيت مبارز با رهبري محمدعلي موحديكرماني، دبيركل جامعه روحانيت مبارز و مديريت و اجراي سيدرضا تقوي بود. پس از يك سال و اندي تلاش در روزهاي منتهي به انتخابات مجلس و شوراهاي اسلامي شهر و روستا، مجموعهاي نيروهاي اجرايي براي تدوين فهرست نهايي انتخابات دور هم جمع شدند كه رياست آن نيز بر عهده غلامعلي حدادعادل بود. حدادعادل سرليست اصولگرايان تهران اما هم خود از اصلاحطلبان شكستخورد و فهرستهايي كه با مديريت او تدوين و نهايي شده بود، عاقبت خوشي پيدا نكرد. در نهايت فهرست 30 نفره اصولگرايان تهران به عنوان يكي از مهمترين و استراتژيكترين شهرهايي كه تصميمگيريهاي نمايندگان آن از اهميت بالايي برخوردار است، موفق نشد به مجلس راه پيدا كند و غلامعلي حدادعادل با رياست ائتلافي شكست خورده خداحافظي كرد.
به نظر ميرسد كه اصولگرايان با انتخاب غلامعلي حدادعادل براي رياست شوراي وحدت قصد دارند تا همچنان او را بهعنوان شخصيت محوري انتخاب كنند و با حضور او وارد رقابتهاي انتخاباتي شوند.