برخيز و اول بكش (159)
فصل شانزدهم
پرچم سياه -
نويسنده: رونن برگمن / ترجمه: منصور بيطرف
شارون وعده داده بود به محض آنكه ساف از لبنان خارج بشود او هم اي دي اف را از اين كشور بيرون خواهد آورد اما در عوض او براي تثبيت طرح بزرگش يعني بازسازي خاورميانه در لبنان ماند. پارلمان لبنان با توجه به سنگربنديهاي مستحكم نيروهاي اسراييلي و فشار سنگين موساد در 23 آگوست سال 1982 راي به رياستجمهوري بشير جميل، رهبر فالانژها داد. در خيال شارون، جميل، فلسطينيها را از لبنان اخراج ميكرد.
مهمتر آنكه شارون ميخواست آنچه را كه او «هسته ترور(شبهنظاميان ساف)» ميناميد و «نيروهاي شاخه چپي(گروههاي كمونيست و چپ كه با ساف ائتلاف كردهاند) كه به سلاحهاي سنگين مسلح هستند و در غرب بيروت ماندهاند» را ضربه فني كند.
شارون ميدانست كه سازمان ملل به زودي نيروهاي حافظ صلح چند مليتي را در بيروت پياده خواهد كرد و زماني كه اين رخ بدهد او ديگر قادر به آنچه ميخواهد، نخواهد بود. او در نشستي كه با سران موساد و شين بت داشت، فرياد كشيد «چطور ما ميخواهيم در زماني كه نيروهاي حافظ صلح فعال هستند، مراقب تروريستها باشيم. اينها روشهاي كاملا متفاوتي را ميطلبد... ما بايد به طور قطع مطمئن باشيم اين مساله را گامهايي كه امروزه برميداريم تا در آن موقع راحتتر باشيم، حل كنيم.»
شارون نميخواست كه ايدياف را در قلب اردوگاههاي پناهندگان فلسطيني قرار دهد بنابراين او پيشنهاد داد كه فالانژها به غرب بيروت بروند تا «مطمئن شوند هر كسي از ساف كه آنجا هست يا كشته شود يا دستگير شود.» بگين از اين ايده خوشش آمد و تاييد كرد كه كار را به فالانژها بسپرند چون «پسران ما نبايد خونشان را به خاطر اين مساله بريزند.» موساد هم اين كار را ساز و برگ داد. آونر آزولايي؛ رابط موساد با شبه نظاميان مارونيها گفت «ما ليست بلند بالايي از فعالان چپ اروپايي داشتيم كه با فلسطينيها بودند. ايده اين بود كه اين ليست را به فالانژها بدهيم، آنها بروند اين افراد را پيدا كنند و بكشند. بعد از اين، موساد ميتوانست گزارش محرمانهاي به كشورهاي اروپايي بفرستد كه اين گروهها كه از كشورهايي مثل آلمان، فرانسه و ايتاليا آمده بودند و مشكل آنها هم حل شده است و به اين ترتيب آنها به ما مديون ميشدند.»
اما آنچه رخ داد اين بود كه 3 هفته بعد در عوض، جميل همراه با تعداد زيادي از افرادش با انفجار بمبي كه يك عامل سوري در دفتر مركزي فالانژها در بيروت كار گذاشته بود، كشته شد. در پاسخ به اين عمل، شبهنظاميان مسيحي لبنان از اسراييل تامين گرفتند كه براي پيدا كردن مبارزان فلسطيني در اردوگاه پناهندگان فلسطيني صبرا و شتيلا بگردند.
توضيح: استفاده از واژه تروريستهاي فلسطيني براي حفظ امانت در ترجمه است
نه اعتقاد مترجم و روزنامه