خبر
دعوت رييسجمهوري براي بازگويي وقايع جنگ اقتصادي
گزارش سازمان برنامه و بودجه درباره «تحقق وعدههاي مقام معظم رهبري و رياستجمهوري در سفرهاي استاني» در ابتداي دويست و سي و ششمين جلسه ستاد هماهنگي اقتصادي دولت كه به رياست رييسجمهور برگزار شد، مطرح و مورد بررسي قرار گرفت. به گزارش ايسنا، رييسجمهور پس از ارايه اين گزارش با تاكيد بر اينكه اقدامات دولت در سفرهاي استاني مبتني بر مطالعات توسعهمحور، كاهش تعداد مصوبات و پرهيز جدي از مصوبات غيركارشناسيشده و آني بوده، گفت: «در بدترين شرايط توانستيم حجم صادرات كشور را بالاي 40 ميليارد دلار حفظ كنيم و ضربه اساسي امريكا به درآمد ارزي كشور از صادرات نفت را به طور نسبي خنثي كنيم.» روحاني با بيان اينكه «در 3 سال گذشته با وجود همه فشارها، فعاليتهاي عمراني كشور در استانها متوقف نشد و از سويي سرمايه زيرساختي كشور در حوزههاي مختلف ريل، آزادراه و سد جهش پيدا كرد و ازسوي ديگر دسترسي مردم به مسكن، گاز، اينترنت و بيمارستان با رشد بيسابقهاي افزايش يافت»، تاكيد كرد كه «ارزش اين دستاوردها زماني روشنتر ميشود كه بخش عمدهاي از اين خدمات در زير آتش سختترين تحريمها در دوره جنگ اقتصادي انجام شده است.» او در ادامه پژوهشگران و تلاشگران رسانهاي را به بازگو كردن واقعيتهاي جنگ اقتصادي و پيروزي بر امريكا در اين جنگ دعوت كرد.
«دولت سايه»؛ توصيه جليلي به رييسي
سعيد جليلي، عضو مجمع تشخيص مصلحت نظام در گفتوگوي مجازي با جمعي از بانوان انقلابي از سراسر كشور گفت: «نيمي از جمعيت كشور ما بانوان هستند و حتما ضرورت دارد كه از اين فرصت به بهترين نحو براي پيشبرد كشور استفاده كرد. همچنانكه بسياري از موضوعات مختص بانوان بوده و نيازمند حضور زنان در آن عرصههاست.» به گزارش خبرگزاري فارس، عضو شوراي عالي امنيت ملي در بخش ديگري از سخنان خود تاكيد كرد: «اگر من هم منتخب مردم بودم، حتما از ايده دولت سايه استقبال ميكردم تا در شناخت مسائل، راهحلها و ارايه پيشنهادهاي اجرايي به دولت كمك كند. خود دوستان بر ايده دولت سايه تاكيد دارند و از اين استقبال دارند كه چنين حركتي به كمك دولت منتخب بيايد.» به گفته او، آنچه در گفتمان دولت سايه پيگيري ميشود، برمبناي وظيفه ديني و علقه به انقلاب اسلامي بوده و افراد در آن اصالت ندارند. جليلي با بيان اينكه مساله ما ايجاد تشكيلات و حزب نبوده و نيست، گفت: «هدف اين بوده كه مباحث حول مسائل اصلي كشور به صورت گفتمان مطرح شوند و براي پيگيري تحقق آن، جبههاي از افراد دغدغهمند و كارشناس شكل بگيرد.»
تغييري در سياستهاي برجامي ايجاد نشده است
يك كنشگر سياسي با بيان اينكه كانديداي پيروز انتخابات رياستجمهوري در حوزه برجام نسبت به حل مشكلات خوشبين است كه ميتوانند كاري انجام دهند، گفت: «آقاي رييسي در گفتوگوي اولشان در پاسخ به سوال خبرنگار روسيه مبني بر اينكه اگر برجام حل شود با آقاي بايدن ملاقات ميكنيد؟ گفتند خير كه امريكاييها هم واكنش نشان دادند و گفتند ما اصلا بنايي نداريم كه با آقاي رييسي ديداري داشته باشيم يا در اين سطوح چيزي بخواهيم.» به گزارش ايلنا، او ادامه داد: «امريكاييها مطرح كردهاند ما در برجام هستيم و آنچه ميخواهيم، معاهده محكمتري نسبت به برجام درخصوص موشكهاي دوربرد، ارتباط ايران با كشورهاي منطقه يا نفوذ و گسترش منطقهاي ايران است كه آقاي رييسي هم در گفتوگوي اول يا به قول معروف سلام عليك اول موضعشان را مشخص كردند كه با اين مسائلي كه گفته شد، مشخص نيست توفيقي داشته باشند و به نتايج مطلوبي برسند.» به عقيده هاشمي، ظاهرا سياست ايران در قبال برجام همان سياستي است كه فعلا وجود دارد و آقاي روحاني آن را انجام ميدهد. جمهوري اسلامي ايران نسبت به مسائل منطقهاي و درباره موشك مذاكره نميكند و آنها را وارد مذاكره نميداند اما امريكاييها دنبال اين هستند كه مذاكرات را در اين باب انجام دهند. او با تاكيد بر اينكه «آقاي رييسي ظاهرا در گفتوگوي اولشان اضافه بر سياست فعلي آقاي روحاني چيز ديگري مطرح نكردند و مشخص نيست كه در آينده اين سياست چگونه خواهد بود»، تاكيد كرد: «در حال حاضر چيزي در مسائل برجامي و منطقهاي عوض نشده است و هنوز نميشود قضاوت كرد. حال آقاي رييسي در آينده بتواند شيوه رفتار و استراتژياش را عوض كند يا نه، نسبت به اين مساله ما اطلاعي نداريم؛ چراكه مطالبي گفته نشده است مخصوصا اينكه هنوز دولت ايشان تشكيل نشده است و افراد اصلي مانند وزير خارجه، دبير شوراي عالي امنيت ملي و معاونانش تعيين نشدهاند و مشخص نيست نگرش و گرايش دولت سيزدهم به چه سمت و سويي خواهد بود.»
وعده فرمانده سپاه به امريكاييها
فرمانده كل سپاه پاسداران در حاشيه آيين رونمايي از واكسن نوتركيب دانشگاه بقيهالله (عج) و آغاز فرآيند كارآزمايي باليني واكسن «نورا» گفت: «ساخت واكسن حدودا از ۱۶ ماه پيش آغاز شد تا اينكه امروز به مرحله آزمايش باليني رسيديم. اين واكسن را به ملت شريف و عزيز ايران و حتي ساير ملتهاي مستضعفي كه از امكان استفاده از واكسن برخوردار نيستند تقديم ميكنيم.» به گزارش باشگاه خبرنگاران جوان، سردار حسين سلامي گفت: «الان زمان آن است كه ما به امريكاييها واكسن بدهيم و ما اعلام ميكنيم كه اگر كمبودي دارند ما حاضريم به آنها كمك كنيم. قول ميدهم هر آنچه آنها تحريم كردهاند كه ما به آن دست نيابيم، مطمئن باشند كه به آن دست پيدا خواهيم كرد، اما حاضريم تمام اين پيشرفتها را به آنها بدهيم.»