• ۱۴۰۳ جمعه ۲ آذر
روزنامه در یک نگاه
امکانات
روزنامه در یک نگاه دریافت همه صفحات
تبلیغات
بانک ملی صفحه ویژه

30 شماره آخر

  • شماره 4967 -
  • ۱۴۰۰ شنبه ۱۲ تير

سامانه معرفي مديران به رييس دولت سيزدهم رونمايي شد

مسير دشوار وعده تا عمل

سامانه «معرفي مديران» راه‌اندازي شد. سامانه‌اي كه پيش از آن سيد ابراهيم رييسي راه‌اندازي آن را در اولين نشست خبري پس از انتخابات وعده داده ‌بود. اين سامانه به آدرس اينترنتي «yaran.raisi.ir» از ديروز شروع به كار كرد؛ سامانه‌اي با پس زمينه‌‌اي به رنگ سبز، با لوگوي «دولت مردمي، ايران قوي»، تصويري از بينانگذار و رهبر انقلاب و اين بخش از سوره نسا‌‌‌ء «إِنّ‌الله يأمُرُكُم أن تُودُّوا الأماناتِ إِلى‌ أهلِها» به معناي «خداوند به شما فرمان مي‌دهد كه امانت‌ها را به صاحبانش بدهيد» كه بر ورودي آن نقش بسته است. 
در همان صفحه اول نيز سيد ابراهيم رييسي «مردم شريف ايران» و «نخبگان و فرهيختگان عزيز» را خطاب قرار داده و نوشته است: «اعضاي دولت و همكاران بنده برمبناي شايسته سالاري و براساس شاخص‌هايي نظير كارآمدي، فسادستيزي، روحيه انقلابي و مردمي بودن انتخاب خواهند شد.» او همچنين تاكيد كرده كه معتقد است: «هر جا زمينه مشاركت مردم در تصميم‌سازي‌ها و تصميم‌گيري‌ها فراهم شود نرخ موفقيت بالاتر مي‌رود.» از مردم و نخبگان خواسته تا اگر افرادي را با شاخص‌هاي فوق‌الذكر و در تراز دولت مردم مي‌شناسند، معرفي كنند. انجام اين كار نيز پيچيده نيست. كافي است كه در سامانه با «نام و نام خانوادگي، شماره تلفن همراه، كد ملي، استان و شهر محل سكونت» ثبت‌نام صورت گيرد تا بعد از آن بتوان وارد صفحه مربوط به معرفي گزينه‌ها شد. بعد از آن سامانه از شما مي‌خواهد كه سطح تحصيلات، شغل فعلي و بالاترين مسووليت شغلي كه در آن حضور داشتيد را هم وارد كنيد. در بخشي كه بايد مشخص شود بالاترين سطح شغلي كه به آن مشغول بوده‌ايد، چيست مشاغلي چون «وزير، معاون رييس‌جمهوري و معادل آن، استاندار، نماينده مجلس، معاون وزير، فرماندار، مديركل، بخشدار، مدير و معادل آنها، همچنين عضو هيات علمي، كارشناس، معلم، صنعتگر، كارگر، شغل آزاد و گزينه ساير» ديده مي‌شود. پس از تكميل اين مرحله نيز وارد مرحله‌اي مي‌شويد كه مي‌توانيد اطلاعات مدير پيشنهادي‌تان ازجمله سن و تحصيلات و سمت پيشنهادي ۳ نفر از كساني كه او را مي‌شناسند و... را ثبت كنيد. همچنين اگر از طرف گروه، تشكيلات يا حزبي اين فرم را پر مي‌كنيد هم مي‌توانيد، ‌ذكر كنيد. همچنين در بخش ديگر اگر كاربر تمايل دارد، مي‌تواند رزومه و اطلاعات شخصي‌اش را تكميل كند.
رييس دولت سيزدهم پيش از رونمايي از اين سامانه در اولين نشست خبري كه ۳ روز بعد از انتخابات رياست‌جمهوري برگزار شد، دست‌كم به‌زعم خود تكليفش را با جريان‌هاي سياسي مشخص كرد. او در اين نشست همچون نشست خبري كوتاهي كه بعد از نام‌نويسي در وزارت كشور برگزار شد، تاكيد كرد كه «مستقل» به ميدان آمده است. قاضي‌القضاتي كه تصميم گرفت راهش را تغيير دهد، از يك رجل قضايي بر يك كرسي اجرايي تكيه بزند و اگرچه همه از حشر و نشرها، خط و ربط‌ها، اظهارات و حتي روابط خانوادگي‌اش مي‌دانستند كه اگر نه به معناي تشكيلاتي اما سيدابراهيم رييسي يك روحاني اصولگراست. او در نشست خبري ۳۱ خرداد بعد از اعلام برائت از جريان‌هاي سياسي بر شايسته‌سالاري در دولتش تاكيد كرد و گفت: «همان‌طور كه بارها گفتم مستقل به ميدان آمدم و براي تشكيل دولت خود را در مقابل خدا مسوول مي‌دانم و در مقابل ملت وامدار خواهم بود و براي تشكيل دولت به انقلابي بودن، كار آمد بودن و و فسادستيزي توجه خواهم داشت. توصيه من به رسانه‌ها اين است كه گمانه‌زني نكنيد. سامانه‌اي دراختيار شما و مردم قرار مي‌هيم كه در آن شاخص‌هايي كه مدنظر ما براي انتخاب مسوولان هست را اعلام مي‌كنيم تا مردم هر كسي را كه فكر مي‌كنند به عنوان يك مدير مي‌تواند خدمتگزار باشد معرفي كنند و حتما پيشنهادات خود را درباره افراد مختلف ارايه دهند و برنامه دولت مردمي شايسته‌سالاري خواهد بود.» برخي كنشگران و تحليلگران اين اظهارات رييسي در اولين نشست خبري را نوعي اعلام برائت از اصولگرايان تندرو و ايستادن مقابل سهم‌خواهي‌ها از كابينه دانستند. بسياري بر همين مبنا تحليل كردند كه احتمالا كابينه‌اي كه سيد ابراهيم رييسي از آن رونمايي مي‌كند، كابينه‌اي ائتلافي خواهد بود. رييس دولت سيزدهم همچنين به سبك حسن روحاني، ديداري با كانديداهاي انتخابات دوره سيزدهم رياست‌جمهوري و به نوعي با رقبايش ترتيب داد. در اين ديدار هم بر كنار گذاشتن نگاه‌هاي سياسي تاكيد كرد و گفت: «دوره رقابت‌هاي انتخاباتي پايان پذيرفت، اين دوره، دوره رفاقت و همكاري و همدلي و همراهي است براي رفع مشكلات مردم كه دغدغه همگاني است. ان‌شاءالله اين روش ادامه پيدا كند و مردم احساس كنند كه همه نگاه‌هاي سياسي و همه ديدگاه‌هاي منتهي مي‌شود به رفع مشكلات مردم و گره‌هاي زندگي مردم.» اين بخشي از اظهارات سيدابراهيم رييسي، رييس دولت سيزدهم در ديدار با رقباي انتخاباتي‌اش است.»
مجموعه كنش‌هاي رييسي و همراهان كنوني‌اش نشان مي‌دهد كه او مي‌خواهد فراجناحي عمل كند و شايد كابينه‌اي ائتلافي تشكيل دهد اما اين‌گونه اقدامات عمدتا در اوايل تشكيل دولت‌ها مرسوم است و نمي‌توان با استناد بر آن به اين نتيجه رسيد كه قطعا كابينه پيش رو و عملكرد دولت فراجناحي و جرياني است، چراكه دست‌كم دو رييس‌جمهوري اخير نيز مجموعه ديدارهايي با احزاب و تشكل‌ها ترتيب دادند، با رقباي‌شان نشست هم‌انديشي برگزار كردند، وعده كابينه فراجناحي و شايسته‌سالاري دادند و البته اغلب منتخبان خود را «مستقل» معرفي كردند، ‌گزاره‌اي كه شايد در ايران مثبت تلقي شود اما بيش از هر چيز نشانه ضعف كار تشكيلاتي و جرياني و فرهنگ تحزب است كه باعث مي‌شود منتخب مورد نظر پس از پايان كارش هرگز به هيچ جريان و جناح و حزبي پاسخگو نباشد. بايد ديد رييسي مسير وعده تا عمل را چگونه طي مي‌كند؟

ارسال دیدگاه شما

ورود به حساب کاربری
ایجاد حساب کاربری
عنوان صفحه‌ها
کارتون
کارتون