• ۱۴۰۳ جمعه ۲ آذر
روزنامه در یک نگاه
امکانات
روزنامه در یک نگاه دریافت همه صفحات
تبلیغات
بانک ملی صفحه ویژه

30 شماره آخر

  • شماره 4968 -
  • ۱۴۰۰ يکشنبه ۱۳ تير

صداي انتقاد اصولگرايان به طرح مجلس براي فضاي مجازي بلند شد

لجبازي به سبك پارلمان

نمايندگان يازدهمين دوره مجلس شوراي اسلامي از همان نخستين روزهاي حضورشان در ساختمان هرمي شكل ميدان بهارستان با جنجال آشنا شدند. آنان كه مدعي شفاف‌سازي پارلمان و بهبود اوضاع اقتصادي ايران و البته بازگرداندن مجلس به جايگاه حقيقي خود بودند، نخستين اقدامات‌شان نه تنها به اين مباحث و مسائل اختصاص نيافت بلكه شمشير را از رو به روي دولت كشيدند و عالي‌ترين مقام جمهوري اسلامي را بر آن داشتند تا حداقل دو مرتبه به صورت علني از لزوم تفاهم و همراهي قواي مجريه و مقننه بگويند. جنجال‌ها اما متوقف نشد. نمايندگان در كنار دنا پلاس و واكسن آنفلوآنزا و وام مسكن و جنجال‌هايي از اين دست، به تقابل با دولت دوازدهم در طرح‌هاي خود پرداختند. يكي از مهم‌ترين اين طرح‌ها، طرح برجامي نمايندگان بود كه كش و قوس‌هاي قابل‌توجهي را هم ميان قواي مجريه و مقننه ايجاد كرد اما حالا و با روي كار آمدن طرحي موسوم به صيانت از كاربران فضاي مجازي و اصرار نمايندگان تندروي پارلمان به بررسي آن، نمايندگان اصولگرا به جاي رويارويي با دولت، عملا مقابل كاربران ايراني و فعالان سياسي و مدني و رسانه‌اي ايستاده‌اند كه استفاده آزادانه از شبكه‌هاي اجتماعي چون مردم سراسر جهان را حق خود مي‌پندارند و جالب آنكه در اين مسير چهره‌هاي اصولگرا نيز به حمايت از آنان برخاسته‌اند.
انتقادات اصولگرايان از طرح نمايندگان در شبكه اجتماعي توييتر همسو با اصلاح‌طلبان و فعالان مستقل ادامه دارد، اما يكي از جالب‌ترين اين واكنش‌ها به رييس دولت‌هاي نهم و دهم اختصاص داشت. محمود احمدي‌نژاد كه حضورش در مجمع تشخيص مصلحت نظام هم از قرار معلوم با چالش‌هايي مواجه شده است، در واكنش به طرح نمايندگان براي فضاي مجازي در اظهاراتي كه خبرآنلاين آن را منتشر كرده، گفته است: «در خبرها شنيدم، طرحي درست كردند كه فضاي مجازي را محدود كنند. اجازه تجمع كه نمي‌دهيد، مردم رسانه‌اي هم ندارند، در انتخابات هم كه مي‌آيند و حرف‌شان را با راي ندادن يا راي باطله يا راي دادن مي‌زنند، آن را هم گوش نمي‌كنيد، حالا مي‌خواهيد فضاي مجازي را هم ببنديد؟! من به شما بگويم كه اين طرح‌ها شكست خورده است. مگر مي‌توانيد با ۸۰ ميليون جمعيت مقابله كنيد؟ اين همه فيلتر كرديد چه شد؟ خودتان از فيلترشكن استفاده مي‌كنيد و به فضاهايي مي‌رويد كه خودتان فيلتر كرده‌ايد! خنده‌دار است. آينده اين خواهد شد. شما جلوي آن مي‌ايستيد؟ چرا؟ چون يك روزنه كوچكي است كه مردم با استفاده از آن با هم درد دل مي‌كنند، با هم اطلاعاتي را رد و بدل مي‌كنند، از حقايق كشور باخبر مي‌شوند؟»
پارلمان يا در عبارتي صحيح‌تر، نمايندگان تندروي مجلس اما واكنش‌شان به اين انتقادات چيزي شبيه به لجبازي است. مرتضي آقاتهراني و يارانش اصرار دارند اين طرح پس از پايان تعطيلات پارلمان در دستور كار نمايندگان قرار بگيرد. مصطفي ميرسليم نيز در همين راستا در اظهاراتي كه خبرگزاري مهر آن را منتشر كرده، خواستار بررسي اين طرح شده و در شرايطي گفته «شايد اغراق نباشد اگر بگويم وضع ما در جمهوري اسلامي ايران متاسفانه به لحاظ بي‌قانوني در زمينه فعاليت‌هاي فضاي مجازي استثنايي است و هر كس، از بيگانه و آشنا، هر اقدامي كه بخواهد مي‌تواند در فضاي مجازي انجام دهد بدون آنكه رسما امكان رسيدگي به حق و تكليف وجود داشته باشد» كه به‌زعم متخصصان، اين طرح نه تنها خلأهاي قانوني را برطرف نمي‌كند بلكه همچون فيلترينگ‌ها، تنها آسيب بيشتري به مردم وارد مي‌كند و درنهايت هم محكوم است به پذيرش شكست.

 

ارسال دیدگاه شما

ورود به حساب کاربری
ایجاد حساب کاربری
عنوان صفحه‌ها
کارتون
کارتون