روايتهايي عجيب از فدراسيون وزنهبرداري
سهمیه المپیک دختر ایرانی چطور از دست رفت؟
گروه ورزش| روز گذشته خبر المپيكي شدن پريسا جهانفكريان دختر وزنهبردار ايراني در دسته سنگينوزن منتشر شد. اين سهميه غيرمنتظره با انصراف وزنهبردار كشور ساموآ به ايران رسيد. در خبرها آمد اين نخستين سهميه تاريخ وزنهبرداري زنان ايران در المپيك است. اما درحالي كه اين خبر خوب به سرعت در فضاي رسانهاي دست به دست ميشد جهانفكريان در گفتوگو با رسانهها اعلام كرد نميتواند در المپيك شركت كند! اين وزنهبردار كشورمان گفت: «من مصدوم بودم و پس از انتقادهايي كه از فدراسيون انجام دادم به كميته انضباطي احضار شدم و آنجا 5 نفر نشسته بودند و گفتند چرا از فدراسيون انتقاد كردي؟ در آن جلسه كلي تهديدم كردند و گفتند محرومت ميكنيم. مسوولان فدراسيون حتي به من نگفتند كه من شانس كسب سهميه المپيك را دارم و فرداي آن جلسه من دستم را عمل كردم در صورتي كه ميتوانستم با همين وضعيتم در المپيك حاضر شوم و در حال حاضر ديگر هيچ شانسي ندارم و المپيك را از دست دادم.» اتفاقي كه براي پريسا جهانفكريان رخ داده و اخباري كه در چند ماه گذشته از فدراسيون وزنهبرداري منتشر شد يا به صورت اختصاصي به ما رسيد باعث شد تصميم بگيريم نگاهي كلي به وضعيت اين فدراسيون در آستانه المپيك بيندازيم.
از انتخابات شبههدار تا حذف طلاييهاي ريو
علي مرادي رييس فدراسيون در تير ماه ۹۸ با كسب ۲۲ راي از ۴۳ راي ماخوذه به عنوان رييس فدراسيون در سمت خود ابقا شد. همان زمان سجاد انوشيرواني و ۵ نامزد رقيب مرادي نسبت به انتخابات اعتراض كردند. آنها معتقد بودند طبق اساسنامه انتخابات بايد به دور دوم ميرفته، چراكه مرادي نتوانسته نصف به علاوه يك راي را به دست آورد. آنها در اين زمينه به وزير ورزش هم نامه نوشتند اما كاري از پيش نبردند. جالب اينكه همين امسال و در انتخابات فدراسيون اتومبيلراني شرايط مشابهي تكرار شد و مازيار ناظمي كه ۲۰ راي از ۳۹ راي مجمع در دور اول را به دست آورده بود با نفر بعدي راهي دور دوم شد. سجاد انوشيرواني در مصاحبهاي گفت: «اگر حقي در انتخابات وزنهبرداري ناحق شد، انتخابات اتومبيلراني كاملا آن را نشان داد.» بعد از كشوقوسها در اين زمينه مرادي جايگاهش را تثبيت كرد و بعد از مدتي نوبت به مسابقات كسب سهميه المپيك رسيد. جايي كه دو طلايي ايران در المپيك ريو به خاطر عدم مديريت صحيح فدراسيون از كسب سهميه باز ماندند. سهراب مرادي به دليل مصدوميت در تمرينات خارج از اردو و كيانوش رستمي به دليل عدم هماهنگي با فدراسيون و عدم توانايي كادرفني تيم ملي در كنترل او نتوانستند بليت توكيو را به دست آورند. مرادي هفته پيش در مصاحبهاي اعتراض نامزدهاي انتخابات را دليل سهميه نگرفتن مرادي و رستمي عنوان كرد! او گفت: «كساني كه آمدند كانديدا شدند و فشارهايي كه به مجموعه ورزش وارد كردند باعث شد سهماه وزنهبرداري روي هوا باشد.» اين ادعا در حالي است كه فدراسيون در آن سه ماه با همان افراد نزديك به مرادي كه قبل از انتخابات و بعد از انتخابات سر كار بودند اداره ميشد.
چشم و همچشمي عجيب با كشتي!
مرادي در همان مصاحبه هفته گذشتهاش در اظهاراتي عجيب پاي بودجه فدراسيون كشتي را وسط كشيد و گفت: «منابع مالي ما محدود است اما كشتي آنقدر پول دارد كه نميداند چه كار كند.» او كه با راديو ورزش مصاحبه ميكرد در مورد اينكه اعلام كرده است قول مدال المپيك نميدهد، گفت: «براساس منابعي كه فدراسيون كشتي خوشبختانه جذب كرده است، ماشاءالله آنقدر پول دارند كه نميدانند پولهايشان را چهكار كنند و دارند بافت مجموعه آزادي را تغيير ميدهند. ما محدوديت منابع داريم قول مدال نميدهم اما تلاش خود را ميكنيم و من براساس واقعيتها حرف ميزنم.» اين ادعا در حالي مطرح ميشود كه خود مرادي در شعارهاي تبليغاتياش گفته بود در هر استان خانه وزنهبرداري ميسازد! با اين حال او در همان مصاحبه در رابطه با وعده انتخاباتياش گفت: «تفاهمنامهاي را با بنياد بركت داشتيم و قرار بود در زمينه ساخت خانه وزنهبرداري كمك كنند اما با حادثه سيل و شيوع ويروس كرونا در ايران، اين بنياد در زمينه مشكلات معيشتي مردم كمك كرد و حركتهاي اقتصادي خود را در زمينه ديگر انجام داد و ما نميتوانستيم به دوستان فشار بياوريم كه همه كارها را رها كنند و به ما كمك كنند.» حال معلوم نيست مرادي چرا روي كمكي كه اصلا معلوم نبوده انجام ميگيرد حساب باز كرده و قول داده بود؟
روایتهایی از نحوه مدیریت فدراسیون
يكي از دغدغههاي رييس فدراسيون وزنهبرداري پاسخ دادن به انتقادات عليه خودش در فضاي مجازي و رسانهاي كشور است. مرادي در همان مصاحبه با راديو گفت: «برخي از افراد كه ادعا ميكنند در جهت توسعه وزنهبرداري گام برميدارند در حال تخريب هستند.» در اين زمينه ميتوان به دو انتصاب علي مرادي به عنوان نمونه اشاره كرد. اول انتصاب محمد جماعت به عنوان رييس روابط عمومي فدراسيون. منابع مطلع از داخل فدراسيون وزنهبرداري به خبرنگار روزنامه اعتماد گفتند رييس روابط عمومي فدراسيون اكثرا در محل كارش حاضر نميشود. يكي از مديران اين فدراسيون به خبرنگار «اعتماد» گفت كه«وقتي دنبال او ميگرديم بايد يك هفته با اين شخص تماس بگيريم تا پيدايش كنيم.» اين وضعيت اين سوال را در ذهن متبادر ميكند كه رييس روابط عمومي كارمند علي مرادي است يا بالعكس؟ شنيدههاي خبرنگار روزنامه اعتماد نشان ميدهد دوستي رييس روابط عمومي فدراسيون با علي فروغي رييس شبكه سه باعث شكلگيري چنين فضايي شده. دومين مورد دعوت علي درويشزاده از استان خوزستان به عنوان مربي به اردوي تيم ملي جوانان است. اين دعوت در حالي صورت گرفت كه اهالي وزنهبرداري درويشزاده را بيشتر به عنوان مجري و مسوول روابط عمومي دانشگاه آزاد يكي از شهرستانهاي استان خوزستان ميشناسند تا مربي فعال و سازنده در وزنهبرداري. به نظر ميرسد مرادي ميخواهد با استفاده از آدمهاي رسانهاي از فضاهايي كه اين افراد دراختيارش قرار ميدهند استفاده كند و پاسخ منتقدين را نه از زبان خودش كه از زبان فعالان سايبري بدهد. غافل شدن مرادي از اداره فدراسيون و حساسيت روي منتقدان در فضاي مجازي و تشكيل سپر رسانهاي باعث شد پريسا جهانفكريان بلافاصله بعد از گذاشتن پست اعتراضي عليه مرادي در اينستاگرام به كميته انضباطي فراخوانده شود تا به او بگويند «محرومت ميكنيم» و اين ورزشكار كشورمان هم با نااميدي سراغ جراحي دستش برود و اينچنين فرصت المپيك را از دست بدهد. همانطور كه پيش از اين مرضيه قنبري را به دليل انتقاد از فدراسيون حذف كردند. مدتي پيش مرضيه قنبري كه در اولين تيم اعزامي زنان به قهرماني آسيا حضور داشت، در صفحه شخصي خود انتقاداتي را نسبت به نبود امكانات در شهرش مطرح كرده بود و نام برخي از افرادي كه كانديداي انتخابات فدراسيون وزنهبرداري بودند را تگ كرد و پس از آن ديگر به اردوي تيم ملي دعوت نشد. جالب اينكه با همه تاكيدي كه مرادي بر اطلاعرساني و فعاليت در فضاي رسانهاي دارد به ندرت خبري از روابط عمومي فدراسيون منتشر ميشود و سايت فدراسيون هم نسبتا تعطيل است. سايتي كه آخرين خبرش مربوط به ۲۲ خرداد است و حتي خبر كسب سهميه پريسا جهانفكريان را هم كار نكرد.