شيوع مصرف تنباكوي بدون دود در ميان دانشآموزان
نتايج يك پژوهش كه در چابهار انجام شده نشان ميدهد مصرف محصولات تنباكوي بدون دود در بين دانشآموزان دبيرستاني چابهار، شيوع بالايي دارد. به گزارش ايسنا، مصرف تنباكو يكي از علل مرگ و ميرهاي قابل پيشگيري بوده كه سالانه باعث مرگ بيش از 6 ميليون نفر در سراسر دنيا ميشود. تخمين زده ميشود تا سال 2030، ده ميليون از مرگ و ميرها در كشورهاي در حال توسعه به خاطر مصرف تنباكو خواهد بود. محققان دانشگاه علوم پزشكي دانشگاه ايرانشهر، دانشگاه علوم پزشكي تربت حيدريه، دانشگاه علوم پزشكي اروميه، دانشگاه علوم پزشكي جيرفت و دانشگاه علوم پزشكي زاهدان، در پژوهشي ميزان شيوع مصرف محصولات تنباكوي بدون دود را در ميان دانشآموزان دبيرستاني چابهار بررسي كردند. بر اساس اعلام پايگاه نتايج پژوهشهاي سلامت كشور، ميزان شيوع مصرف محصولات تنباكوي بدون دود در بين دانشآموزان 45.8 درصد بود در حالي كه ميزان مصرف اين محصولات در بين دوستان نزديك 43.3 درصد و اعضاي خانواده 38.8 درصد گزارش شده بود. بيشتر افراد شركتكننده در مطالعه از پانپراگ استفاده ميكردند و سن شروع مصرف آنها قبل از 10 سالگي بوده است.