• ۱۴۰۳ شنبه ۳ آذر
روزنامه در یک نگاه
امکانات
روزنامه در یک نگاه دریافت همه صفحات
تبلیغات
بانک ملی صفحه ویژه

30 شماره آخر

  • شماره 5130 -
  • ۱۴۰۰ شنبه ۲ بهمن

سفر رييس‌جمهور به گيلان

مهرداد  لاهوتي 

با توجه به سفر رياست محترم جمهوري به استان گيلان نياز بررسي مطالبات مردمي و پروژ‌هاي نيمه‌كاره احساس مي‌شود. بنابر همين امر، مواردي كه به عقيده بنده در اولويت بررسي هستند در اين يادداشت آورده شده و پيشنهاد مي‌كنم موارد ذيل مورد توجه قرار گيرد: 

1- كشاورزي در استان اقتصادي نيست؛ همين موضوع باعث تغيير كاربري زمين‌هاي كشاورزي شده است. كارگروهي در خصوص اقتصادي كردن محصولات برنج، چاي، ابريشم، مركبات، زيتون و ديگر محصولات تشكيل و تصميم منطقي و كارشناسي گرفته و اجرايي گردد.
2- تامين آب كشاورزي با توجه به بارندگي هزار ميلي‌متري؛ نياز آبي براي مزارع برنج و باغات بيش از 3 ميليارد و پانصد ميليون متر مكعب است و آب مطمئن در بخش كشاورزي در حال حاضر با وجود سدها و آب‌بندان‌ها از يك ميليارد و يكصد ميليون متر مكعب تجاوز نمي‌كند. تسريع در تكميل سدهاي پل‌رود-شفاورد و احداث سدهاي لاستيكي و احياي آب‌بندان‌ها اين مشكل را حل خواهد كرد.
3- پروژه راه‌آهن تا انزلي؛ خوشبختانه عمليات آن رو به پايان است. تسريع در روند پروژه راه‌آهن رشت به آستارا و شروع عمليات راه‌آهن رشت به قائم‌شهر مي‌تواند هديه دولت آقاي رييسي به دو استان گيلان و مازندران باشد.
4- با توجه به اينكه در برنامه اول و دوم، استان‌هاي شمالي از سرمايه‌گذاري صنعت محروم شدند و عمده سرمايه‌گذاري كشور با دلار 7 توماني بوده است، انتظار است دولت آقاي رييسي جهت جبران اين عقب‌ماندگي در برنامه 4 ساله جهت رفع بيكاري، دستور بفرمايند و مجموعه‌هاي بزرگ شستا ايدرو و ايميدرو هر كدام يك سرمايه‌گذاري بزرگ در گيلان را شروع نمايند.
5- ساحل گيلان متولي خاصي ندارد. شهرداري و دهياري با سرانه اندك نمي‌توانند سواحل را آماده كرده تا همه ملت ايران استفاده كنند. نياز است اولا سازمان ميراث فرهنگي و گردشگري تولي‌گري سواحل را عهده گيرد و هر ساله با اعتبار ملي مناسب سواحل را آماده و ضمن توسعه گردشگري استان، از غرق شدن عده‌اي زياد از عزيزان ما در سواحل استان جلوگيري نمايد.
6- مشكل پسماند كه در همه شهرهاي استان از آن رنج مي‌برند و شيرابه زباله‌هاي شهرستان‌ها موجب نابودي جنگل‌ها و سواحل و آلودگي رودخانه‌ها گرديده است، مي‌طلبد اعتبار قابل‌توجهي براي اين امر اختصاص يابد.
7- فاضلاب‌هاي شهري به غير از رشت و انزلي از تصفيه‌خانه فاضلاب آن هم قسمتي از شهر برخوردار هستند و مابقي شهرهاي بزرگ يا شروع نشده يا نيمه‌كاره هستند. فاضلاب در حال حاضر به رودخانه مي‌ريزد و با آلودگي بسيار زياد درنهايت وارد دريا مي‌شود. در كنار آلودگي و مناظر بسيار بد موجب نابودي آبزيان شده كه انتظار است مورد توجه ويژه قرار گيرد.
8- موضوع گردشگري بايد با توجه به استعدادهاي سواحل گردشگري و مناظر بي‌نظير در استان، توجه ويژه صورت گيرد. زيرساخت‌ها توسط دولت احداث، سرمايه‌گذاري توسط بخش خصوصي حمايت ويژه صورت پذيرد. دولت در ايجاد زيرساخت‌ها و حمايت از سرمايه‌گذاران بخش خصوصي اقدام و علاوه بر رفع بيكاري و تحول در اقتصاد مردم استان، مي‌تواند سالانه ميزبان ميليون‌ها نفر گردشگر داخلي و خارجي باشد و در ارزآوري كشور نقش موثري داشته باشد.
در پايان لازم به ‌ذكر است در دولت گذشته پروژه‌هاي خوبي در بخش‌هاي مختلف شروع و بسياري از آنها به اتمام رسيد و اگر توجه شود تعدادي نيز رو به اتمام است مثل پروژه ۸ كيلومتر آزادراه قزوين-رشت در رودبار يا پروژه راه‌آهن رشت-انزلي، همچنين پروژه راه‌آهن رشت-آستارا و سدهاي پل‌رود و شفارود و بندر چمخاله، بيمارستان‌هاي نيمه‌كاره و زباله‌سوز رشت و... كه تكميل اين پروژها بايد در اولويت تصميم‌گيري‌ها باشند.

ارسال دیدگاه شما

ورود به حساب کاربری
ایجاد حساب کاربری
عنوان صفحه‌ها
کارتون
کارتون