احتمالات رياست فدراسيون فوتبال و تنها شانس ممكن
از دادكان خواهش كنيد برگردد
گروه ورزش
با عزل قطعي شهابالدين عزيزيخادم از رياست فدراسيون فوتبال و تصويب تاريخ ۸ شهريور براي برگزاري انتخابات تكاپو جهت رسيدن به صندلي رياست شدت خواهد گرفت.
يكسال و ۴ ماه پيش در اسفند ۹۹ عزيزيخادم موفق شد با پشت سر گذاشتن علي كريمي، كيومرث هاشمي و مصطفي آجرلو به عنوان رييس فدراسيون كارش را آغاز كند اما حالا ورزش ايران دوباره بايد همان پروسه را از ابتدا طي كند. حال سوال اينجاست: چه كساني براي به دست آوردن جايگاه رياست فوتبال خيز برميدارند؟
سه نامزد انتخابات قبلي ميتوانند نامزدهاي بالقوه انتخابات پيشرو باشند، اما فعلا علي كريمي با صراحت اعلام كرده حتي اگر ليموزين هم برايش بفرستند رياست فدراسيون را نخواهد پذيرفت. كريمي به عنوان يكي از محبوبترين شخصيتهاي ورزشي ايران در انتخابات قبلي تنها ۹ راي به دست آورد. رايي طعنهآميز كه نشان داد لابيهاي پشت پرده آنقدر قدرتمند هستند كه ميتوانند فردي نظير علي كريمي را هم به راحتي از ميدان به در كنند. كريمي در آخرين واكنش خود به احتمال حضور دوباره در انتخابات فدراسيون گفت: «كساني كه پيش از اين در باشگاه پرسپوليس مسووليت داشتند و برخي دوستان همين سوال را از من ميپرسند و جالب اينكه تشويقم هم ميكنند كه اگر قرار به انتخابات مجدد شد دوباره كانديدا شوم، اما يادشان رفته كه همانها براي ثبتنام اوليه به من تاييديه ندادند. اين دوستان بدانند كه اگر همين امروز هم با ليموزين براي تقديم صندلي رياست سراغم بيايند به فدراسيون نميروم.»
كيومرث هاشمي گزينهاي كه گفته ميشد حمايت وزارت ورزش را در اختيار دارد به عنوان ديگر نامزد احتمالي انتخابات پيشرو مطرح است. هاشمي با سابقه طولاني در مديريت ورزش در انتخابات قبلي توانست با عزيزيخادم به دور دوم برود، اما در نهايت نتوانست حايز اكثريت آرا بشود.
مصطفي آجرلو، مديرعامل فعلي باشگاه استقلال هم ميتواند دوباره براي رياست اقدام كند. او در انتخابات يكسال و نيم پيش راي قابل توجهي كسب نكرد در حالي كه اعتقاد داشت فشارهايي از بيرون روي راي مجمع تاثير گذاشته. او چندي بعد به عنوان مديرعامل استقلال معرفي شد و توانست يك قهرماني فوقالعاده با آبيها بعد از ۹ سال به دست آورد. از آنجايي كه آجرلو به مديريت كلان فوتبال علاقه دارد، ميتوان گفت او امروز سر يك دوراهي بزرگ قرار گرفته. اينكه بيخيال استقلال شود و دوباره پا به ميدان رقابت رياست فدراسيون بگذارد يا براي ادامه موفقيتهاي باشگاه استقلال و همانطور كه خودش گفته كسب ستاره سوم تلاش كند.
جز نامزدهاي انتخابات قبلي با توجه به لغو قانون ممنوعيت رياست بازنشستهها بر فدراسيون فوتبال امكان بازگشت چند چهره قديمي ديگر وجود دارد. علي كفاشيان، رييس دو دوره اسبق ميتوانست يكي از گزينهها باشد، اما در گفتوگوي ابتداي سال خود با «اعتماد» هرگونه بازگشت به فدراسيون فوتبال را رد كرد. مهدي تاج آخرين رييس فدراسيون قبل از عزيزيخادم كه استعفا كرده بود هم بعيد است با توجه به حل نشدن پرونده ويلموتس بخواهد اطراف فدراسيون آفتابي شود. گزينه محتمل بعدي حيدر بهاروند، نايبرييس كفاشيان و تاج و سرپرست فدراسيون بعد از استعفاي تاج است كه در ابتداي رياست عزيزيخادم به عنوان عضو هيات رييسه به كارش در فدراسيون ادامه داد، اما با منع قانوني مواجه شد. فردي كه گفته ميشود نفوذ بسيار زيادي در مجمع دارد و ميتواند آراي مجمع را به هر سمتي كه ميخواهد هدايت كند. اينكه او وارد انتخابات ميشود يا از فردي حمايت خواهد كرد هنوز معلوم نيست. آنچه مسلم است او به اين راحتيها بيخيال فدراسيون نخواهد شد. ميرشاد ماجدي، سرپرست فعلي فدراسيون فوتبال هم يكي از محتملترين گزينههاست. به هر حال او تا شهريور سابقه ۶ ماه رياست بر فدراسيون فوتبال را داشته و با توجه به لابيهايي كه ميتواند با مجمع كند و امكاناتي كه در اختيار دارد بعيد نيست براي رياست قطعي بر فدراسيون فوتبال بجنگد.
روز گذشته برخي خبرگزاريها گزارش دادند احتمالا مهدي علينژاد، معاون توسعه قهرماني مسعود سلطانيفر كه چند ماه با حميد سجادي هم كار كرد، ميخواهد براي رياست فدراسيون اقدام كند و در همين راستا روزي كه نمايندگان فيفا و ايافسي به ايران آمده بودند، تلاش كرده با آنها ملاقات و رايزني داشته باشد. از ميان آلترناتيوهاي ديگر هم تنها نام محمد دادكان و علي دايي وجود دارد. كساني كه اتفاقا ميتوانند بهترين گزينه ممكن باشند. تنها كساني كه شايد بتوانند در فاصله شهريور تا آبان تداركات مناسبي براي تيم در نظر بگيرند، سطح تنشها را پايين بياورند، با توجه به وجهه بينالمللي خوبي كه دارند چند بازي تداركاتي درست و درمان براي تيم ملي فراهم كرده و منابع مالي لازم براي لجستيك تيم ملي كسب كنند. البته دايي چند روز پيش در مصاحبه با عادل فردوسيپور به صراحت گفت دوست ندارد پشت ميز بنشيند و بايد اين گزينه را منتفي دانست. اما دادكان در مصاحبه بهاري خود با روزنامه «اعتماد» گفت: اجازه نميدهند من رييس فدراسيون فوتبال بشوم. اين شايد بدين معنا باشد كه موفقترين رييس فدراسيون فوتبال ايران تمايل به بازگشت دارد اما موانعي سر راه او وجود دارد. موانعي كه بخشي از آن در بدنه دولت و حاكميت است و بخشي از آن در بدنه خانواده فوتبال. اما دادكان مهمتر از همه اينها از حمايت پيشكسوتان و بازيكنان و از همه مهمتر مردم برخوردار است. كاش وزير ورزش اين يك لطف را در حق فوتبال بكند و با دلجويي از محمد دادكان او را در اين وضعيت سخت براي بازگشت به رياست فدراسيون متقاعد كند.