• ۱۴۰۳ جمعه ۲ آذر
روزنامه در یک نگاه
امکانات
روزنامه در یک نگاه دریافت همه صفحات
تبلیغات
بانک ملی صفحه ویژه

30 شماره آخر

  • شماره 5326 -
  • ۱۴۰۱ دوشنبه ۲۵ مهر

كمالوندي: گزينه‌اي غير از ديپلماسي باقي نمانده است

معاون امور بين‌الملل، حقوقي و مجلس سازمان انرژي اتمي گفت: امروز به لحاظ ضربه‌پذيري در حوزه هسته‌اي، كشور به دلايل مختلف كاملا غيرقابل آسيب است و براي دشمنان ما كه هدف اصلي آنها ضربه زدن به صنعت هسته‌اي و دانشمندان ايران است، هيچ گزينه‌اي براي آنها جز ديپلماسي باقي نمي‌ماند.به گزارش ايسنا، بهروز كمالوندي سخنگو و معاون امور بين‌الملل، حقوقي و مجلس سازمان انرژي اتمي با بيان اين مطلب در دهمين جلسه شوراي هماهنگي روابط عمومي‌هاي دستگاه‌هاي اجرايي كشور كه در اين سازمان برگزار شد، اظهار كرد: هيچ دستگاهي مانند سازمان انرژي اتمي نيست كه جنبه‌هاي سياسي چه در ابعاد داخلي و خارجي و همچنين اقتصادي در حوزه‌هاي مختلف تكنولوژي و فني همه يكجا در آن جمع شده باشد.
وي افزود: امروز سازمان با گزارش‌هاي مخابره شده ازسوي آژانس انرژي اتمي مواجه است؛ گزارش‌هايي كه هر چند فعاليت‌هاي ما را اعلام مي‌كند اما در موارد فراواني با اغراض سياسي قلم به نحوي برمي‌دارد كه تصويري مخدوش و منفي از كشور ما در سطح بين‌المللي ايجاد كند.معاون امور بين‌الملل، حقوقي و مجلس سازمان انرژي اتمي تصريح كرد: در همين زمينه ديپلماسي عمومي در سازمان انرژي اتمي نقش بسزايي دارد. اين بدان جهت مهم است كه ديپلماسي عمومي يكي از مولفه‌هاي مهم قدرت در صحنه بين‌المللي است و اگر تسلطي بر اين حوزه وجود نداشته باشد، شاهد ايجاد يك تصوير مخدوش از خود خواهيم بود، زيرا دشمن در اين زمينه بسيار فعال است.
وي ادامه داد: جنگ تنها در حوزه سخت نيست و بايد در حوزه‌هاي نرم نيز كار با قدرت دنبال مي‌شود و به همين خاطر هر قدر كار انجام شود باز هم كم بوده و لازم است در سازمان انرژي اتمي به واسطه جنبه‌هاي مختلف فعاليتي كه دارد، مراقبت‌ها به بهترين شكل انجام شود تا شاهد حداكثر بهره‌وري براي كشور باشيم. سخنگوي سازمان انرژي اتمي افزود: خوشبختانه در اين زمينه با مديريت جديد در دستگاه ديپلماسي عمومي سازمان شاهد تحولي بسيار عالي هستيم كه با به كارگيري بخش‌هاي مختلف اين موضوع به‌طور محسوس قابل مشاهده است. در اين راستا دو اتفاق مهم در سازمان رخ داده كه لازم است بيش از گذشته به آن پرداخته و ديده شود؛ يكي از اين موارد سابقه خوب تحقيقات فني در سازمان است كه در حال تبديل شدن آنها به صنعت هستيم. در گذشته كارهاي تحقيقاتي بسيار زيادي انجام شده بود كه بسياري از آنها در قفسه‌ها باقي مانده بود؛ كارهايي حتي با سرمايه‌گذاري‌هاي چندصد ميلياردي كه برخي از آنها پيشرفت‌هاي بسيار خوبي نيز داشته است.
كمالوندي ادامه داد: ورود اين تحقيقات به عرصه صنعت يك كار بزرگ در اين ايام و در بيش از يك سال گذشته محسوب مي‌شود. 
وي با اشاره به ادعاي دشمن مبني بر اينكه ما در مواجهه با مردم ايران كاري به مقوله غذا و دارو نداريم، يك دروغ است، گفت: اينكه دشمن مدعي است به غذا و دارو كاري ندارند يك دروغ است و سازمان اسناد اين مساله را به نماينده حقوق بشر منعكس كرده است. اين مساله در حد سازمان اقدام شده اما لازم است كه در سطح بين‌المللي هم كارهايي انجام شود تا جهانيان از تحريم‌هاي ظالمانه كه شامل راديودارو بيماران نيز مي‌شود، آگاهي يابند.
كمالوندي افزود: به‌طور نمونه يك شركت راديوداروي ما تحريم شده است و با اينكه از شركت خواستيم كه مكاتباتي در اين خصوص با خزانه‌داري امريكا داشته باشد و اعلام كند كه براساس سابقه‌اش شركتي نيست كه خدمات آنها غير از تامين داروي بيماران كاربرد ديگري داشته باشد، براي اين منظور چندين بار نامه‌نگاري شد كه نمونه‌هاي آن دراختيار نماينده حقوق بشر قرار داده شد، اما هيچ اتفاقي نيفتاد و آنها حاضر نشدند اين شركت راديودارو را از ليست تحريم خود حذف كنند. 
سخنگوي سازمان انرژي اتمي گفت: دشمن تلاش دارد تا صنعت هسته‌اي ما در ذهن افراد تنها تداعي‌كننده غني‌سازي باشد و اين درحالي است كه در حوزه راديودارو و كشاورزي كارهاي بسيار خوبي انجام شده و غني‌سازي در حوزه هسته‌اي‌ تنها بخش اندكي از آن را در برمي‌گيرد. در ديد دشمنان، كشور ما اصلا نبايد به اين صنعت وارد شود و از نظر آنها اين صنعت درخت ممنوعه تلقي مي‌شود به همين خاطر تلاش مي‌كنند كه بگويند ايران به دنبال اهداف ديگري است.
وي ادامه داد: يكي از اين موارد توليد آب سنگين و تبديل آن به انواع دوتره از جمله كيت غربالگري نوزادان است كه مي‌تواند در تشخيص۵۶ نوع بيماري متابوليكي در بدو تولد استفاده شود. وي با تاكيد بر اينكه امروز به لحاظ آسيب‌پذيري در حوزه هسته‌اي، كشور به دلايل مختلف تقريبا غيرقابل شكست شده است، گفت: با به‌كارگيري روش‌هاي مختلفي اين ضريب امنيت افزايش يافته است و براي دشمنان ما كه هدف اصلي آنها ضربه زدن به صنعت هسته‌اي و دانشمندان ايران است، هيچ گزينه‌اي غير از ديپلماسي باقي نمانده است.معاون امور بين‌الملل، حقوقي و مجلس سازمان انرژي اتمي در پايان با اشاره به اينكه هنوز راه زيادي براي توسعه باقي مانده و لازم است از روش‌هاي مختلف استفاده كنيم و از ارتباطات با جهان بهره ببريم، گفت: همان‌طور كه گفته شد در حوزه ديپلماسي عمومي نيز كارهايي انجام شده، اما باز هم تاكيد بر اين است كه بايد بيشتر تلاش كرد و  با هم كار را دنبال كنيم. وظيفه ما دادن اميد به مردم از طريق اخباري چون توسعه فراوان راديوداروهاست. قطعا اگر اطلاع‌رساني لازم و كافي انجام شود، مشخص مي‌شود كه اين صنعت بايد بيش از پيش براي عرضه خدمات خود به آحاد ملت فعال شود.

ارسال دیدگاه شما

ورود به حساب کاربری
ایجاد حساب کاربری
عنوان صفحه‌ها
کارتون
کارتون