با صدور بيانيهاي خواستار شدند
مطالبات منتخبين صندوق ذخيره فرهنگيان
مطالبات منتخبين صندوق ذخيره فرهنگيان از مديران و مسوولان اين موسسه با صدور بيانيهاي توسط منتخبين استاني تصريح شد
موسسه صندوق ذخيره فرهنگيان كه سال 74 يعني در دوره وزارت محمدعلي نجفي كه طولانيترين دوره وزارت در مقايسه با ساير وزراي آموزش و پرورش پس از انقلاب را داشته با مصوبه مجلس تاسيس شد تا با سرمايهگذاري فرهنگيان بتواند پشتوانه اقتصادي براي كمك به اعضاي صندوق باشد و از همان ابتدا تمركز بر سرمايهگذاريهاي سوده بوده كه به همين دليل به پشتوانه ورود سرمايههاي ماهانه فرهنگيان به سرعت توانست با خريد سهام شركتهاي مختلف به ويژه در حوزه نفت و پتروشيمي به سوددهي قابل توجهي برسد.
اما در يك مقطعي آن هم بيشتر در بخش بانك سرمايه كه صندوق ذخيره سهامدار اصلي آن است تخلفها و اختلاسهايي شكل گرفت كه باعث شكاف بياعتمادي ميان اعضا و مديران صندوق شد، اما در دوره 5 ساله تحت مديريت مهدي نيكدل از اين شكاف تا حد زيادي كاسته شد و تعامل منتخبين استاني و اعضاي صندوق و مطالبهگران شاغل و بازنشسته فصل جديدي از حيات صندوق را رقم زد.فصلي كه با مطالبهگري سه عضو منتخب فرهنگيان در صندوق ذخيره و 80 نفر ديگر كه از منتخبين استاني بودند به همراه تشكلهاي معلمي و فعالان شبكههاي اجتماعي و مطالبهگران انفرادي توانست نوري به تاريكخانه صندوق بيندازد و مطالبات حدود يك ميليون و 500 هزار صاحب صندوق كه بازنشسته يا شاغل هستند روشنتر و آگاهانهتر دنبال شود.
تاكيد بر اجراي اساسنامه مصوب 1400، تاكيد بر خصوصي ماندن صندوق، تقاضاي برگزاري انتخابات جديد هيات امنا و انتخاب 6 نماينده از ميان اعضاي صندوق و محاسبه حق مالكانه و بورسي شدن از محوريترين مطالبات اعضاست كه در طول سه سال اخير همواره مورد اجماع و پيگيري گروههاي مختلف بوده است.
با استقرار دولت ابراهيم رييسي و جايگزيني تيم جديد در تركيب هيات امنا و هياتمديره صندوق و تاخير در پاسخگويي به مطالبهگران و نيمه تمام گذاشتن برنامههاي تيم قبلي، متاسفانه دوباره شكاف بياعتمادي كه تا حد زيادي كاسته شده بود، افزايش يافت و تلاشهاي مطالبهگران براي پيگيريها و تعامل با مديران صندوق چندان موثر واقع نشد تا اينكه در مهر ماه گذشته آنها تن به نشست با 83 منتخب استاني دادند كه 5 سال پيش با انتخاباتي از ميان اعضا انتخاب شده بودند و سه نفر به انتخاب آنها به عضويت هيات امناي 11 نفره درآمدند.
اين نشست كه در واقع جايگزيني بود در مواجهه با پيگيري تشكلها و مطالبهگران از اهميت ويژهاي برخوردار بوده كه با خلاقيت تعدادي از اعضا براي تدوين يك بيانيه 19 مادهاي بر اهميت آن افزوده شد.
در مقدمه اين بيانيه آمده است؛ با تاكيد بر اصل امانتداري به عنوان مهمترين درخواست اعضاي صندوق ذخيره فرهنگيان به عنوان صاحبان اصلي صندوق و با عنايت به مذاكرات انجام شده در همايش نمايندگان اعضاي صندوق ذخيره فرهنگيان و هياتمديره در مهرماه 1401 مهمترين مطالبات، به شرح ذيل اعلام و انتظار ميرود در اولويت برنامههاي اجرايي هياتمديره قرار گرفته و گزارش اجرايي در اسرع وقت منتشر شود.
1- همه اعضا به ويژه نمايندگان منتخب فرهنگيان كل كشور بر ماهيت خصوصي بودن صندوق برابر با تبصره 63 قانون دوم توسعه، ماده 3 قانون خدمات كشوري و ماده 5 قانون محاسبات عمومي كشور و اصل 44 قانون اساسي، تاكيد دارند لذا طبق اصل 85 قانون اساسي ارجاع اساسنامه صندوق ذخيره به مجلس شوراي اسلامي منع قانوني دارد .
2- باتوجه به تشكيل قريب به 900 پرونده مربوط به شركتهاي زيرمجموعه صندوق ذخيره فرهنگيان در مراجع قضايي، نمايندگان فرهنگيان كشور در صندوق ذخيره بر ارايه گزارش فرآيند رسيدگي به پروندهها و ميزان موفقيت يا عدم موفقيت آنها تاكيد دارند و خواستار برخورد قانوني با مقصرين ايجاد اينگونه پروندهها هستند .
3- با عنايت به تبصره 63 قانون دوم برنامه توسعه، مبني بر واريزي دولت برابر با واريزي اعضا و عدم پرداخت قريب به 10 سال از طرف دولت، لذا تقاضاي پيگيري واريزي دولت با احتساب نرخ تورم را داريم .
4- باتوجه به آخرين اساسنامه صندوق ذخيره، تدوين شده در تيرماه 1400، انتخاب 6 نفر از فرهنگيان كشور جهت عضويت در هيات امنا مورد تاكيد است. لذا نمايندگان فرهنگيان خواستار تدوين آييننامه انتخابات و تقاضاي برگزاري آن در اسرع وقت هستند.
5- تجديد ارزيابي داراييهاي صندوق طبق استانداردهاي حسابداري مورد انتظار است.
6- تخصيص حق مالكانه اعضا بر اساس جريان نقدي ورودي و مدت عضويت در شركتها مبني بر نرخ تنزيل مناسب مورد تاكيد و در اولويت درخواست همه اعضاي صندوق ذخيره فرهنگيان است.
7- درخواست موكد نمايندگان حاضر در اين همايش، رفع محدوديتها و موانع هلدينگها و شركتها در ورود به بورس و تسريع فرآيند بورسي شدن و ارايه برنامه زمانبندي تا تكميل اين روند مورد انتظار است.
8- حضور نمايندگان كارگروههاي منتخبين فرهنگيان در كميته و كارگروهها متناسب و متناظر با آن در صندوق به عنوان بازوي اجرايي جهت تسريع در امور پيشنهاد ميشود.
9- شفافسازي پرداختها به مديران، كاركنان و ساير عوامل صندوق در شركتهاي تابعه، از حقوق مورد تاكيد صاحبان اصلي سرمايه است.
10- تسريع در تعيين تكليف شركتهاي زيانده، در قالب ادغام و تجميع و اصلاح پرتفوي شركتهاي مذكور جهت جلوگيري از تضيع حقوق اعضا تاكيد ميشود.
11- پرهيز از تمركز سرمايههاي صندوق در مركز و ايجاد زمينه سرمايهگذاري سودآور در سراسر كشور با محوريت افزايش ثروت اعضا درخواست ميشود.
12- بازنگري در شرح وظايف نمايندگي استاني و انتصابات مربوطه در اين نمايندگيها، ضرورت فوري است.
13- تدوين و طراحي برنامههاي رفاهي با حفظ ملاحظات اقتصادي مورد تاكيد است.
14- در راستاي ماموريت صندوق در بهبود شرايط زندگي و معيشت اعضا، اختصاص وام و تسهيلات در قالب كمكهزينه ازدواج، مسافرت و گردشگري، خريد خودرو، مسكن و لوازم خانگي (احياي شركت ليزينگ) انتظار ميرود.
15 – نظر به اعلام آمادگي و قابليت علمي نمايندگان حاضر در اين همايش در كمك به بهبود شرايط صندوق، تقاضاي برگزاري جلسات فصلي در راستاي اطلاعرساني و ايجاد شرايط آگاهيبخشي به ساير اعضاي صندوق ميشود.
16- جذب نيروي انساني و فرآيند انتصابات با اولويت شايستهسالاري و ترجيحا از بين اعضاي واجدالشرايط و فرزندان آنها مورد تاكيد است.
17- تاسيس بانك ويژه صندوق با توجه به حجم بالاي نقدينگي و گردش مالي هلدينگها و شركتها درخواست ميشود.
18 - تقويت بيمه معلم به عنوان يكي از شركتهاي زيرمجموعه هلدينگ سرمايهگذاري و تقويت تمام رشتههاي بيمهاي مورد انتظار است.
19- فرآيند چابكسازي نيروي انساني شاغل در شركتها و هلدينگها جهت كاهش هزينه و بهبود نظارت پيشنهاد ميشود.