با پايان دادگاه الهه محمدي و نيلوفر حامدي مطرح شد
انتقاد وكلا به برگزاري غيرعلني دادگاه
نخستين جلسه دادگاه نيلوفر حامدي ديروز نهم خرداد در شعبه ۱۵ دادگاه انقلاب به رياست ابوالقاسم صلواتي و به صورت غيرعلني برگزار شد. روز دوشنبه 8 خرداد هم دادگاه الهه محمدي، ديگر روزنامهنگار زنداني، به شكل غيرعلني در همين شعبه و با همين قاضي برگزار شده بود. جلساتي كه هرچند براساس اظهارات وكلا نشانههايي مثبت در آنها مشاهده شد، اما در عين حال براساس اعلام وكلاي پرونده هنوز اجازه صحبت و دفاع به وكلا داده نشد. شهاب ميرلوحي وكيل الهه محمدي كه پس از پايان دادگاه موكلش اعلام كرده بود: «جلسه امروز از جهت دفاعيات موكل به شكل مثبتي پيش رفت» ديروز در گفتوگويي گفت: «فرصت دادهشده براي مطالعه پرونده، متناسب با حجم پرونده نبود و به دليل محدوديتها و تذكرهاي پي در پياي كه داده ميشد، ما در نهايت نتوانستيم مطالعه و نكتهبرداري كامل و جامعي از پرونده داشته باشيم.»
در همين خصوص پرتو برهانپور، در پاسخ به تماس روزنامه اعتماد اعلام كرد كه براساس يك تصميم جمعي تصميم گرفته شد اخبار دادگاه از يك طريق رسانهاي شود. او به عنوان يكي از وكلاي نيلوفر حامدي در گفتوگو با «شبكه شرق» به آخرين وضعيت پرونده موكل خود اشاره كرده و ميگويد: «ما دوم خرداد از طريق سخنگوي قوه قضاييه متوجه شديم كه وقت رسيدگي خانم حامدي براي نهم خرداد تعيين شده و تا اين لحظه نيز هيچگونه ابلاغ كتبياي دريافت نكردهايم. اين درحالي است كه حتي اگر ابلاغ كتبي هم در همان روزي كه سخنگوي قوه قضاييه وقت رسيدگي را به رسانههاي عمومي اعلام كرد، دريافت ميكرديم، مقررات ماده ۳۴۳ قانون آيين دادرسي كيفري (كه مقرر ميدارد حداقل فاصله بين روز ابلاغ تا روز جلسه رسيدگي بايد يك هفته، بدون محاسبه روز ابلاغ و روز جلسه باشد) رعايت نشده است. به دليل همين ضيق وقت بود كه ما نهايتا روز هفتم خرداد توانستيم موكلمان خانم نيلوفر حامدي را در زندان ملاقات كنيم.» او درباره روحيه نيلوفر حامدي پس از ۲۵۰ روز بازداشت موقت، ميگويد: «در همان ملاقات حضوري هم موكلم با روحيه بسيار قوي، مصرانه تاكيد داشت كه هيچ فعاليتي خارج از حرفه خبرنگاري نكرده است و همه فعاليتهايش در چارچوب قانون بوده است.»
۱۵ ايراد وكلا به روند رسيدگي به پرونده
اين وكيل دادگستري در بخش ديگري از اظهاراتش درباره نوع مطالعه پرونده نيلوفر حامدي گفت: «يك مورد ديگر در اظهارات سخنگوي قوه قضاييه، درخصوص دادن وقت موسع براي مطالعه پرونده و تدارك دفاع بود، اما اينطور نبوده كه پرونده به راحتي و در وقت موسعي دراختيار ما قرار گرفته باشد. اول از همه اينكه ما از اسفند ماه به دنبال ورود به شعبه ۱۵ و ثبت وكالتنامه بوديم. چون استثنائا رويه شعبه ۱۵ دادگاه انقلاب تهران اين است كه لوايح به صورت فيزيكي تقديم و ثبت ميشود، ما پس از بارها مراجعه و پيگيري، در نهايت در ۲۸ فروردين و همزمان با تفهيم كيفرخواست به خانم حامدي، بالاخره توانستيم به شعبه وارد شويم و اعلام وكالت كنيم. پرونده طي ۳ روز دراختيار من قرار گرفت تا بتوانم به سرعت و در مدت زماني كه شعبه معين كرده بود، پرونده را مطالعه كنم.» برهانپور درباره جلسه امروز دادگاه نيلوفر حامدي نيز بيان كرد: «جلسه امروز (سهشنبه) دادگاه به قرائت كيفرخواست و پاسخ كتبي و شفاهي موكل به سوالات رييس دادگاه گذشت و فرصتي براي دفاع شفاهي وكلا نبود. البته در انتها هم اعلام شد كه جلسه بعدي متعاقبا اعلام خواهد شد. ما هم لايحهاي درباره ايرادات شكلي موجود در پرونده ارايه كرديم.» او با اشاره به جزييات ايرادات وكلا به روند رسيدگي اظهار كرد: «اين لايحه متضمن ۱۵ ايراد از جمله عدم دسترسي خانم حامدي به وكيل طي دوران بازداشت و درخواست رسيدگي به پرونده در دادگاه صالح و با حضور هيات منصفه و به صورت علني بود. خانم حامدي از اولين روز بازداشت كتبا تقاضاي دسترسي به وكيل را كرده بود، ولي تا اواخر فروردين امسال از اين حق محروم بود.»
اعتراض به تداوم بازداشت موقت
وكيل نيلوفر حامدي تصريح كرد: «نكته مهم ديگر درخصوص قرار بازداشت موقت موكل است كه با توجه به شأن و جايگاه موكل (كه يك خبرنگار و روزنامهنگار شناختهشده است) و اتمام مرحله تحقيقات مقدماتي، دليلي براي ادامه آن وجود ندارد. بنابراين ما اعتراض خودمان به قرار بازداشت موقت را هم كتبا به دادگاه اعلام كرديم.» برهانپور در خاتمه در پاسخ به سوالي درباره جزييات جلسه دادگاه نيلوفر حامدي بيان كرد: «متاسفانه باتوجه به صدور قرار غيرعلني بودن از سوي دادگاه، از بيان جريان رسيدگي و جزييات پرونده معذورم.»