• ۱۴۰۳ جمعه ۱۴ دي
روزنامه در یک نگاه
امکانات
روزنامه در یک نگاه دریافت همه صفحات
تبلیغات
بانک ملی بیمه ملت

30 شماره آخر

  • شماره 5526 -
  • ۱۴۰۲ شنبه ۱۷ تير

كميسيون اروپا 6 چالش اصلي اين اتحاديه را اعلام كرد

از بحران ژئوپليتيك تا بازگشت پوپوليست‌ها

كميسيون اروپا گزارش سالانه آينده‌نگري راهبردي خود كه به موضوعات مورد تمركز اين اتحاديه در سال‌هاي آينده اشاره مي‌كند را منتشر كرده است. بر اساس اين گزارش ۶ مساله را مي‌توان به عنوان تهديدهاي آتي براي اتحاديه اروپا برشمرده كه پايگاه خبري پولتيكو به آنها پرداخته و واكاوي كرده است. بر اساس اين گزارش، سند ۲۱ صفحه‌اي كميسيون در واقع ديدگاه اتحاديه را در مورد مسير حركت جهان نشان مي‌دهد. همچنين يك راهنماي تقريبي براي درك ايدئولوژي اورزولا فن در لاين، رييس كميسيون اروپا ارايه مي‌دهد كه هنوز مشخص نيست براي يك دوره پنج‌ساله ديگر هم در اين سمت باقي خواهد ماند يا خير؟به گزارش يورونيوز، اين سند شامل بسياري از كلمات و مفاهيم مورد علاقه بروكسل مانند تاب‌آوري، پايداري، ژئواكونوميك و همچنين استقلال استراتژيك است. ايده كلي اين سند اين است كه اتحاديه بايد همزمان با پايان دوران طلايي جهاني شدن، استقلال خود را افزايش دهد. براي اين منظور هم بايد انتقال سبز خود را با هزينه‌اي معادل سالانه ۶۲۰ ميليون يورو پيش ببرد و در مسير مهار نابرابري داخلي خود حركت كند. اما در اين گزارش به ۶ تهديد اصلي اتحاديه اروپا هم اشاره شده كه بايد از سوي بروكسل مورد توجه جدي قرار گيرد.

۱- بازگشت ژئوپليتيك

جهان بيش از پيش بين غرب و چين تقسيم شده است و اروپا نمي‌تواند نظاره‌گر باشد. ماروش سفروويچ، معاون رييس كميسيون در كنفرانس مطبوعاتي روز پنجشنبه هنگام رونمايي از اين سند گفت: «ديگر دوراني كه ليبرال دموكراسي الگوي انتخاب آشكار بود به پايان رسيده است.»

كميسيون اروپا پيش‌بيني مي‌كند در حالي كه اروپا و ايالات متحده با پكن بر سر جذب كشورهاي در حال توسعه درگير مي‌شوند، نبرد ايده‌ها و پيشنهادات مشاهده خواهد شد. ضمن اينكه مدل قديمي جهاني شدن بر پايه تجارت آزاد و زنجيره تامين جهاني ديگر از بين رفته است. در عوض ما وارد عصر جديدي از ژئواكونوميك مي‌شويم. به‌طور خلاصه اين بدان معناست كه اروپا بايد وابستگي راهبردي خود به ساير كشورها را كاهش دهد و در عوض از منابع داخلي خود استفاده كرده و توليد در قاره سبز را افزايش دهد.

۲- مدل اقتصادي پايدار

اتحاديه اروپا بايد مدل سرمايه‌داري خود را با عصر جديدي تطبيق دهد كه در آن «كربن خنثي» كه به معناي انتشار صفر خالص دي‌اكسيد كربن است و همچنين پايداري كه به ظرفيت زيست كره و تمدن بشري در همزيستي در كنار هم اشاره دارد، اولويت‌هاي اصلي هستند. اگرچه اين پيشنهاد كميسيون ممكن است نئوليبرال‌هاي تندرو را به وحشت بيندازد اما اين تصميمات درواقع منعكس‌كننده يك اجماع اقتصادي جديد پساكوويد است كه در آن دولت‌ها نقش بزرگ‌تري را ايفا مي‌كند. در بخشي از اين سند آمده است: اتحاديه اروپا بايد چگونگي كاهش بار مالياتي بر نيروي كار و انتقال آن به ساير پايه‌هاي مالياتي را كه كمتر براي رشد مضر هستند، در نظر بگيرد. همچنين بايد به مساله مقابله با نابرابري در شرايط پيري جمعيت نيز پرداخته شود. در اين سند همچمنين به عوامل غيراقتصادي مانند اميد به زندگي در برآورد توليد ناخالص داخلي اشاره شده است. سفروويچ در نشست خود در اين خصوص تاكيد كرد كه با قوانين جديد، حجم اقتصاد اتحاديه اروپا از ايالات متحده، هند يا حتي چين هم فراتر خواهد رفت.

۳- افزايش سرمايه‌گذاري EIB

بانك سرمايه‌گذاري اروپا (EIB) بايد نقش خود را افزايش دهد و سهم ۶۲۰ ميليارد يورويي مورد نياز براي تامين مالي قرارداد سبز و REPowerEU را هر سال تامين كند. در اين گزارش آمده است: بايد حمايت قوي‌تري از سرمايه‌گذاري‌هاي استراتژيك مرتبط با دو انتقال ديجيتال و سبز مانند مواد خام، فناوري سبز يا بيوتكنولوژي، به‌ويژه براي پروژه‌هاي پيشرفته ارايه شود.

اين سند هرچند در جزييات چندان مفصل نيست اما مقام‌هاي كميسيون مي‌گويند يكي از راه‌هاي رسيدن به اين هدف، بازنگري در ماموريت بانك سرمايه‌گذاري اروپا و همچنين گسترش نقش آن است.

۴- نيروي كار ماهرتر

نيروي كار اتحاديه اروپا بيش از هر زمان ديگري تحصيل كرده است اما صنايع جديد در تلاش براي پر كردن جاي خالي مورد نياز خود هستند. مشكلات شامل عدم تطابق در مهارت‌ها و افزايش تعداد مشاغل با كيفيت پايين باعث شده تا براي بسياري از جايگاه‌هاي شغلي كمبود نيروي كار ماهر مشاهده شود. در اين خصوص همچنين بايد نسبت به تربيت نيروي كار در ميان زنان هم پرداخته شود.

۵ - نابرابري بيش از حد

زندگي براي كارگران كم‌درآمد در حال سخت‌تر شدن است و با تغييرات آب و هوايي كساني كه هزينه بيشتري براي غذا و ساير كالاهاي خدماتي مي‌پردازند سهم كمتري از نظر درآمدي دارند. اين در حالي است كه برعكس كساني كه بيشتر در اين تخريب‌ها نقش دارند، درآمد بيشتري دارند و در مجموع اين روند باعث مي‌شود طبقات كم‌درآمد بيشتر از اين سير تغييرات آب و هوايي آسيب ببينند و اين باعث مي‌شود شكاف و اختلاف طبقاتي در ميان جوامع اروپايي افزايش يابد. ضمن اينكه بدتر از آن نابرابري در ميان كشورهاي اتحاديه اروپا هم در حال افزايش است و اين هم يكي از چالش‌هاي جدي پيش روي قاره سبز به شمار مي‌رود. سطوح بي‌سابقه تمركز ثروت، تحرك اجتماعي را خفه مي‌كند و به قطب‌بندي سياسي دامن مي‌زند. كميسيون براي حل اين مشكل توصيه مي‌كند توزيع مجدد درآمد صورت گيرد.

۶- تهديد دموكراسي از سوي پوپوليست‌ها

در بخش پاياني سند كميسيون اروپا به قطبي شدن فضاي سياسي در كشورهاي اروپايي و همچنين ارايه اطلاعات نادرست اشاره شده كه به گرايش بيشتر جوامع به سمت احزاب پوپوليست انجاميده است. در سند كميسيون آمده كه گروه‌ها و احزاب پوپوليست با فريب افكار عمومي و تكيه بر انگاره‌هاي نادرست جوامع را با خود همراه كرده‌اند كه اين مي‌تواند به تضعيف دموكراسي و كاهش اعتماد عمومي جوامع نسبت به نظام سياسي در ميان مدت بينجامد. در اين سند همچنين آمده كه متاسفانه هيچ راه‌حل ساده و آساني براي مقابله با اين تهديد وجود ندارد.

ارسال دیدگاه شما

ورود به حساب کاربری
ایجاد حساب کاربری
عنوان صفحه‌ها
کارتون
کارتون