• ۱۴۰۳ پنج شنبه ۶ دي
روزنامه در یک نگاه
امکانات
روزنامه در یک نگاه دریافت همه صفحات
تبلیغات
بانک ملی بیمه ملت

30 شماره آخر

  • شماره 5760 -
  • ۱۴۰۳ يکشنبه ۲۳ ارديبهشت

«پرونده مختارنامه» در نمایشگاه کتاب

نوری بر تاریکخانه صدا و سیما

کتاب «پرونده مختارنامه» نوشته رضا استادی، نویسنده و روزنامه‌نگار پیشکسوت که این روزها در نمایشگاه بین‌المللی کتاب تهران عرضه شده را می‌توان اولین اثر مکتوب و مدون در حوزه تاریخ‌نگاری پس از انقلاب تلویزیون ایران دانست.
استادی که از اسفند ۱۳۷۸ به روزنامه جام‌جم پیوسته و در فاصله سال‌های ۱۳۷۹ تا ۱۳۹۶ مدیریت روابط عمومی سریال‌های مختلف تلویزیونی از تفنگ سرپر تا معمای شاه را به عهده داشته؛ در کتاب مفصل و قطور «پرونده مختارنامه» در خلال روایت شکل‌گیری و ساخت این سریال خواننده را با فضای حاکم بر سازمان صدا و سیما طی دوره‌های مدیریت علی لاریجانی و عزت‌الله ضرغامی آشنا می‌کند. نکته قابل توجه این است که برخلاف حوزه سینما و حتی سیاست و اقتصاد که مدیران پس از کناره‌گیری از مسوولیت اقدام به خاطره‌نویسی و شرح تجربه‌های خود می‌کنند؛ در صدا و سیما چنین رویه‌ای حاکم نیست و به جز تعداد محدودی خاطره مکتوب از علی لاریجانی که سال‌ها قبل در روزنامه جام‌جم منتشر شد؛ اثر مکتوبی از مدیران صدا و سیما منتشر نشده است.
در بخشی از این کتاب درخصوص نقش مثبت علی لاریجانی در آغاز ساخت مختارنامه می‌نویسد: «هیچ یک از سریال‌های الف ویژه مانند مختارنامه برای آغاز فیلمبرداری شتاب نداشت. باید پیش از خرداد ۸۳ که پایان ماموریت علی لاریجانی در صدا و سیما و آغاز حرکت او در مسیر سیاسی ایران به سمت ریاست مجلس و سپس ریاست جمهوری بود این پروژه مقابل دوربین می‌رفت تا عکسی از این سیاست‌مدار در پشت صحنه این سریال در رسانه‌ها درج و به اصطلاح امروزی «وایرال» شود. مختارنامه باید به راه می‌افتاد و تا جایی پیش می‌رفت که مدیر بعدی نتواند این پروژه را متوقف کند. زمانی هم که میرباقری در ملاقاتی با لاریجانی بحث سلمان را مجددا پیش کشیده بود، به او گفته شده بود که ساخت سلمان در گرو ساخت مختار است و بهتر است این دومی را هرچه زودتر زخمی کند که مدیر پس از او ممکن است نه به سلمان اعتقادی داشته باشد و نه مختار را قبول داشته باشد!»
درباره نقش عزت‌الله ضرغامی در تولید مختارنامه هم آمده است: «عزت‌الله ضرغامی سوم خرداد سال ۱۳۸۳ به ریاست سازمان صدا و سیما انتخاب می‌شود اما تا سال ۱۳۸۷ که ظرفیت واقعی مختارنامه را کشف کند، مدت زمانی سه ساله صرف می‌شود که تمامی آن نیز برای مختارنامه مثبت نیست. اولین مواجهه او با این سریال به روایت میرباقری این است که پرسیده: «مختار واقعا شهید شده؟ انتصاب او به عنوان معاون سینمایی وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی در فاصله سال‌های ۱۳۷۴ تا ۱۳۷۶ نیز با واکنش‌های منفی گسترده‌ای ازسوی هنرمندان مواجه شد. در همین دوران معاونت سینمایی است که ضرغامی با توقیف فیلم آدم برفی یکی از تلخ‌ترین خاطرات حرفه‌ای میرباقری را رقم می‌زند.» 
محمدرضا جعفری‌جلوه، مهدی فرجی، مجید رضابالا، محمدرضا اصلاح، محسن مهاجرانی و حسن اسلامی‌مهر دیگر چهره‌های مدیریتی هستند که در این کتاب به آنها پرداخته شده است.
پرونده مختارنامه به عنوان ششمین اثر مکتوب رضا استادی در ششصد صفحه از سوی نشر بین‌الملل در سی و پنجمین نمایشگاه بین‌المللی کتاب تهران عرضه شده است. 

ارسال دیدگاه شما

ورود به حساب کاربری
ایجاد حساب کاربری
عنوان صفحه‌ها
کارتون
کارتون