قيمت نان در تهران هم افزايش يافت
رييس اتحاديه نانوايان سنتي تهران گفت: با موافقت وزارت كشور تغييرات قيمت در كارتخوانهاي عرضه نان اعمال شد. به گزارش تسنيم، فاطمه نظري با اشاره به تغيير قيمت نان در تهران گفت: نان سنگك ساده از 3 به 5 هزار تومان، همچنين قيمت نان بربري ساده با آرد نوع يك، از 1 هزار و هشتصد تومان به 2 هزار و پانصد تومان و بربري ساده با آرد نوع دو از 2 هزار و پانصد تومان به 3 هزار و پانصد تومان رسيد. وي ادامه داد: نان لواش با آرد نوع يك از پانصد تومان به هفتصد تومان تغيير قيمت يافت و لواش نوع دو نيز از ششصد و پنجاه به نهصد تومان رسيد. نظري تصريح كرد: قيمت نان سنتي تافتون با آرد نوع يك، از 900 تومان به 1 هزار و دويست و شصت تومان و نوع دو از 1 هزار و دويست به 1 هزار و پانصد تومان رسيد، همچنين قيمت نان ماشيني تافتون با آرد نوع يك از هفتصد به 850 تومان و نوع دو از 1 هزار به 1 هزار و دويست تومان تغيير يافت. بهگفته وي شكل عرضه نان كنجدي نيز تغيير يافته، به اين ترتيب كه در كارتخوانهاي عرضه نان قسمتي جداگانه براي خريد كنجد در نظر گرفته شده است و مشتريان ميتوانند از اين قسمت بهازاي هر نان از 10 تا 30 گرم كنجد خريداري كنند و نانوا با نظرمشتري از اين كنجد در پخت نان استفاده ميكند. پيشتر قيمت نان در استانهاي مختلف اصلاح شده بود و همچنين قيمت نان از سال 1400 تاكنون در تهران تغيير نكرده بود. بر اساس آمارهاي فائو، ايران سالانه ۱۶.۵ ميليون تن مصرف گندم دارد. ۱۰ ميليون تن از اين رقم تحويل نانواييهاي سنتي ميشود و بقيه به قيمت آزاد به بخشهاي مصرفي ديگر مانند نان فانتزي، واحدهاي توليدي ماكاروني و غيره فروخته ميشود. در نانواييهاي سنتي نيز ۸۰ درصد قيمت نهايي نان توسط يارانههاي دولتي پرداخت ميشود و مردم ۲۰ درصد قيمت واقعي نان را پرداخت ميكنند. در واقع بر اساس محاسبات موجود، قيمت واقعي نان 4 تا 5 برابر قيمت فعلي است كه عدد بزرگي براي بخش زيادي از مردمي است كه زير خط فقر قرار دارند و حذف چنين يارانهاي، تبعات سنگين اجتماعي در پي خواهد داشت. به عبارتي اگر قيمت نان واقعي شود؛ يك سنگك ماشيني كه هماكنون 3 هزار تومان فروخته ميشود بايد به قيمت 15 هزار تومان عرضه شود.