خبر كوتاه
راهاندازي صندوقهاي پروژه توليد برق
براي نخستينبار موافقت اصولي با راهاندازي صندوقهاي خروجي توليد برق و ايجاد و توسعه نيروگاه از طريق بورس انرژي توسط سازمان بورس صادر شده است. سيدعلي حسيني، مديرعامل بورس انرژي در چهاردهمين نمايشگاه بينالمللي صنعت برق با بيان اينكه در بورس انرژي از منابع مناسبي براي سرويس دادن به صنعت برق برخورداريم، گفت: در حال حاضر 21 نيروگاه در بورس انرژي به عرضه برق مشغول بوده و به صورت مداوم و مقطعي از طريق بورس انرژي به فعاليت مشغولند و شركتهاي توزيع نيز امكان فعاليت در بورس انرژي را دارند. وي به اقدامات بورس انرژي در دو ماه گذشته اشاره كرد و افزود: در حال حاضر با مشاركت مديريت شبكه برق ايران بخشي از تامين مالي نيروگاهها از طريق بورس انرژي انجام ميشود بطوري كه تا سقف مجاز فروش اين نيروگاهها و خريد شركتهاي توزيع در سامانه معاملاتي ضبط شده و نيروگاهها وجوه حاصل از فروش برق را دريافت ميكنند.
حسيني ادامه داد: همچنين قرارداد سلف يك ساله برق در بورس انرژي در حال معامله است، اما امكان معامله ثانويه وجود ندارد كه قرار است با اجراي طرح كدهاي عام معاملاتي كه از اواسط آبان ماه اجرايي ميشود شركتهاي توزيع با منابع داخلي خود قرارداد سلف را معامله كنند كه اميدواريم با استقبال شركتهاي توزيع، رونق بيشتري از اين طريق به معاملات برق در بورس انرژي داده شود.
افزايش دوهزارميلياردي سود شركتهاي بورسي
سازمان بورس|پيشبيني سود صنايع بورسي با دو هزار ميليارد ريال افزايش به مرز 600 هزار ميليارد ريال رسيد.
اداره آمار و اطلاعات معاونت بازار شركت بورس پيشبيني سود 33 صنعت بورسي را اعلام كرد كه 298 شركت با سرمايه 843 هزار و 237 ميليارد ريال مبلغ 591 هزار و 287 ميليارد ريال براي سال آينده خود پيش بيني كردهاند.
محصولات شيميايي با 29 شركت و پيشبيني سود 147 هزار و 632 ميليارد ريال همچنان در صدر فهرست بيشترين پيش بيني سود صنايع بورسي قرار دارد.
شركتهاي چند رشتهيي صنعتي با 81 هزار و 68 ميليارد ريال، بانكها، موسسات اعتباري و ساير نهادهاي پولي با 72 هزار و 190 ميليارد ريال، فرآوردههاي نفتي، كك و سوخت هستهيي با 68 هزار و 565 ميليارد ريال، فلزات اساسي با 60 هزار و 54 ميليارد ريال، مخابرات با 50 هزار و 966 ميليارد ريال، استخراج كانههاي فلزي با 34 هزار و 126 ميليارد ريال و سيمان، آهك و گچ با 15 هزار و 930 ميليارد ريال سود پيش بيني كرده و در رتبههاي دوم تا هشتم جاي گرفتند.
بر اساس اين گزارش، استخراج زغال سنگ با 31 ميليارد ريال، استخراج ساير معادن با 25 و محصولات چوبي با 3 ميليارد ريال پيشبيني سود در انتهاي جدول ايستادهاند.
اداره آمار و اطلاعات معاونت بازار شركت بورس اوراق بهادار تهران متوسط پيشبيني سود صنايع بورسي در پايان مهرماه امسال را 701 ريال اعلام كرد.
بر اساس اين گزارش، گروه كشاورزي، دامپروري و خدمات وابسته به آن با 5287 ريال، فرآوردههاي نفتي، كك و سوخت هستهيي با 2879 ريال، انتشار، چاپ و تكثير با 2330 ريال، مواد و محصولات دارويي با 1457 ريال، وسايل اندازهگيري، پزشكي و اپتيكي با 1351 ريال و لاستيك و پلاستيك با 1166 ريال در صدر بيشترين پيشبيني سود صنايع بورسي قرار دارند.
راهاندازي قرارداد آتي سكه طلا تحويل تيرماه 94
قرارداد آتي سكه طلا، تحويل تيرماه سال 94 از روز چهارشنبه، 21 آبان راهاندازي ميشود و قابل معامله خواهد بود.
براساس اين گزارش، قراردادهاي آتي در نخستين روز معاملاتي، بدون حد نوسان قيمتي، با دوره گشايش به مدت 30 دقيقه در ابتداي جلسه معاملاتي آغاز ميشود و با دوره عادي معاملاتي و اعمال حد نوسان قيمت روزانه ادامه مييابد.
همچنين قيمت پايه قرارداد آتي، همان قيمت كشف شده در حراج تكقيمتي خواهد بود كه مبناي حد نوسان قيمت روزانه براي ادامه معاملات در حراج پيوسته قرار خواهد گرفت.