واكنش دفتر رييسجمهور به تحريف
سخنان روحاني در مورد نقد
توضيحات رييسجمهور در مورد ميزان نقدپذيري دولت و ضرورت نقدپذيري مسوولان آنقدر به حاشيه كشيده شد كه دفتر رييسجمهور ديروز مجبور شد طي اطلاعيهاي به ارايه توضيح بپردازد. ماجرا از آنجا شروع شد كه حسن روحاني در ديدار با وزير و معاونان وزارت امور اقتصادي و دارايي گفت: «ما با انتقاد مخالف نيستيم. همه بايد انتقاد بشوند. استثنا ندارد. تمام مسوولان در كشور قابل نقد هستند. ما در كشور معصوم نداريم. حالا يك وقتي امام دوازدهم اگر ظهور كرد؛ آن وقت هم ميشود نقد كرد. پيغمبر هم اجازه نقد ميداد. بالاتر از پيغمبر كه در تاريخ نداريم.» اين حرفهاي رييسجمهور سوءتفاهمهايي ايجاد كرد. چنانچه جامعه مدرسين حوزه علميه قم بهشدت از روحاني انتقاد كرد و در اطلاعيهاي نوشت: «اكيدا توصيه ميكنيم بعضي از مسوولان از ورود به مسائل اعتقادي و تخصصي فكري در اظهارات خويش پرهيز كنند و بهجاي آن، تلاش خود را به حل مشكلات معيشتي و گرفتاريهاي اقتصادي مردم معطوف و آنچه مردم از شماها انتظار دارند، گرهگشايي از مسائل و مشكلات زندگي آنان است، نه اظهارنظر در مسائل اعتقادي و تخصصي كه نه تنها گرهي از كار مردم باز نميكند، كه افزون بر مشكلات دنيوي آنان، دين آنان را نيز با مشكل مواجه ميكند.»
پيش از جامعه مدرسين اما عزتالله ضرغامي، عضو شوراي عالي فضاي مجازي در كانال تلگرامي خود نوشته بود: «امام زمان(عج) هم قابل نقد است. از پيامبر هم كه بالاتر نداريم. به پيامبر(ص) هم ميگفتند اين سخن از شماست يا وحي الهي است! اگر اين جملات را به جاي رييسجمهور فعلي، رييسجمهور قبلي ميگفت چه ميشد؟ شايد كساني كه لباس روحاني به تن ميكنند سهميه ويژه دارند!»
برخي رسانههاي مخالف دولت نيز از اين نوع واكنشها استقبال كرده و در حول محور اين موضوع گفتوگوهايي را منتشر كردند. به عنوان مثال خبرگزاري تسنيم در مطلبي به نقل از آيتالله اراكي، عضو هيات رييسه جامعه مدرسين، خطاب به روحاني نوشت: «ظاهرا دروسي را كه در جواني خواندهايد فراموش كردهايد لذا بهتر است به سياست خود بپردازيد، وقتي سوادش را نداريد اعتقادات مردم را رها كنيد. مشكلات معيشتي و دنيوي مردم بسيار است، وقتي علمش را نداريد به مسائل اخرويشان كار نداشته باشيد.»
واكنشهايي از اين دست سبب شد كه دفتر رييسجمهور با انتشار يك اطلاعيه درصدد رفع سوءتفاهمها برآيد. در اين اطلاعيه ضمن تكذيب انتساب جمله «امام زمان(عج) هم قابل نقد است» به رييسجمهور، آمده است: «مطالبي همچون «قابل نقد بودن معصومين عليهمالسلام» كه با تقطيع و تحريف هدفمند جملات رييسجمهور، ابتدائا از سوي يك چهره سياسي بيان شد و متاسفانه زمينهساز قضاوت و موضعگيري گروهي از رسانهها، اشخاص و برخي تشكلهاي حوزوي گرديد؛ كاملا كذب است و از جمله، به هيچ عنوان عبارت «امام زمان(عج) هم قابل نقد است» نه در سخنان ايشان وجود داشته و نه از آن قابل استنباط است. بديهي است باور و اعتقاد به عصمت انبيا و معصومين عليهمالسلام از مسلمات قطعي مذهب تشيع است.»
در ادامه اطلاعيه از اصحاب رسانه، سياسيون، تريبونداران، خطبا و خصوصا علما و فضلاي حوزوي خواسته شده كه پيش از قضاوت بر مبناي مطالب تحريف شده و بعضا هدفمند برخي چهرههاي سياسي در رسانهها؛ به اصل جملات بيان شده از سوي رييسجمهور رجوع كنند.