چلوكبابيها مشمول ماليات شدند
ماليات هر پرس چلوكباب، 600 تا 9000 تومان
گروه اقتصادي | با تصميم سازمان امور مالياتي، چلوكبابيها ملزم به پرداخت ماليات بر ارزش افزوده شدند. به گزارش خبرنگار «اعتماد»، براساس اعلام سازمان امور مالياتي كشور چلوكبابيها، سالنهاي غذاخوري، سفرهخانههاي سنتي و اغذيهفروشيهاي زنجيرهاي بايد از اين پس از مشتريان خود ماليات بر ارزش افزوده دريافت كنند. با اجرايي شدن اين قانون، چلوكباب، سمبل غذاهاي ايراني نيز به جرگه مالياتيها ميپيوندد. بر اين اساس هنوز كبابيهايي كه كباب بدون برنج عرضه ميكنند همچنان ملزم به پرداخت ماليات نيستند. بررسيها نشان ميدهد با اجرايي شدن پرداخت ماليات توسط چلوكبابيها و اغذيهفروشيها، سنتيترين غذاهاي ايران از جمله آبگوشت و ديزي به جرگه مالياتدهندگان بپيوندند. هر چند قانون اخذ ماليات از چلوكبابيها به تازگي از سوي سازمان امور مالياتي ابلاغ شده است اما پيش از اين، در فاكتور برخي رستورانها و غذاخوريهاي لوكس ستوني تحت عنوان ماليات بر ارزش افزوده وجود داشت. به اين ترتيب مدتها بسياري از رستورانداران و... نسبت به دريافت ماليات اقدام ميكردند اما در نقش نهاد واسط براي تحويل ماليات به دولت عمل نميكردند. به اين ترتيب مالياتي كه توسط شهروندان قرار ميگرفت تا صرف امور شهروندان شود در جيب عدهاي خاص جا خوش ميكرد. بررسيهاي ميداني اما نشان ميدهد با احتساب 10 درصد ماليات بر ارزش افزوده براي هر پرس چلوكباب، ماليات اين غذاي پرطرفدار ايراني براي هر پرس بين 600 تومان تا 9000 تومان در نوسان خواهد بود. بررسيهاي ميداني خبرنگار «اعتماد» نشان ميدهد در تهران ارزانترين چلوكبابها با قيمت 6 هزار تومان به فروش ميرسد. ظرف غذاي اين رستورانها كه اغلب جايي براي نشستن ندارند، حاوي اندكي برنج است و كبابي كوچك به همراه يك گوجه، قيمت دوغ، نوشابه، ماست يا هر نوشيدني ديگري به اين رقم 6 هزار تومان اضافه خواهد شد. فضاي اين رستورانها نيز فضايي خاص و منحصر است؛ ساختماني قديمي با صندليهايي قديمي، گارسونهايي كه هيچ كاري جز بردن غذا سر ميزها انجام نميدهند و تميز كردن ميز و... نيز درست مقابل ديدگان مشتري انجام ميگيرد. فضاي نوستالژيك برخي چلوكبابيها، مشتريان را راهي اين دسته از مغازهها ميكند. مزيت اقتصادي غذاي ارزان نيز براي بسياري از مشتريان انگيزهاي مضاعف ايجاد ميكند. از اين دسته از چلوكبابيها كه بگذريم، متوسط قيمت چلوكباب در مناطق مركزي و چلوكبابيهايي با فضايي متعادلتر و امروزيتر بين 10 تا 25 هزار تومان برآورد ميشود. چلوكبابهاي 25 هزار توماني اين دسته از چلوكبابيها، حاوي دو سيخ كباب كوبيده كه البته بسياري از رستورانداران آن را كباب لقمه مينامند است به همراه دو گوجه و مقدار بيشتري برنج. پياز و كلمترشي و ليمو و گاهي خيارشور و شايد چند دانهاي زيتون نيز كنار ديس كباب اين رستورانها خودنمايي ميكند. وضعيت اما در رستورانهاي لوكس متفاوت است. غذاي پرطرفدار ايراني، در اين رستورانها حتي تا 90 هزار تومان در هر پرس نيز فروخته ميشود. وجود بوفه آزاد سالاد و نوشيدني، انواع ماست و ترشي و عرضه كبابهايي بزرگ و بشقاب پروپيمان برنج سبب شده است قيمت غذا در اين رستورانها كه با ميز و صندليهاي مجلل و پردههاي گران قيمت و كفپوشهاي مدرن تزيين شدهاند، گرانتر از تصور باشد. گرانترين چلوكبابها در رستورانهاي متعارف حدود 90 هزار تومان عرضه ميشود البته در برخي هتلها و رستورانهاي بسيار خاص ممكن است قيمتي بيش از اين نيز يافت شود، به اين ترتيب چلوكباب ايراني از اين پس بايد بين 600 تا 9 هزار تومان به ازاي هر پرسي كه خورده ميشود ماليات پرداخت كند.