وفاق براي توسعه گردشگري
مسعود امامييگانه
صنعت گردشگري نقش بسزايي در جذب منابع، درآمد، ايجاد فرصتهاي شغلي، كارآفريني، توسعه كسب و كار دارد و داراي ارزش افزوده قابل توجهي است. بدين جهت اين صنعت به علت اهميتي كه از منظر اقتصادي و اجتماعي ايفا ميكند مورد توجه سياستگذاران و سران ارشد كشورها قرار ميگيرد. سياستگذاران و تصميمگيران ارشد اكثر كشورها به صنعت گردشگري به عنوان يك هدف پايدار و بلندمدت نگاه ميكنند. از سوي ديگر صنعت گردشگري تعامل ملل با ديگر فرهنگها و اقوام را فراهم كرده است و از نظر اقتصادي منبع مطمئني براي جذب منابع و تامين مالي و درآمد ارزي محسوب ميشود، لذا كشورهاي پيشرو در صنعت گردشگري به اين صنعت ثروتساز توجه و نگرش كلاننگر دارند و در جهت احياي ظرفيتهاي مغفول با رويكرد خلاقانه گام برميدارند. كشور ما باوجود موهبتها و جاذبههاي طبيعي و استثنايي هنوز نتوانسته است با بهرهگيري از پتانسيلهاي اين صنعت، تاثير بسزايي در اقتصاد كشور داشته باشد. اگرچه در برنامه هفتم توسعه، جذب سالانه 15 ميليون گردشگر خارجي برنامهريزي شده است، اما زيرساختهاي كافي در كشور براي جذب همين تعداد گردشگر نيز وجود ندارد. لذا در كنار بهبود و ارتقاي زيرساختهاي گردشگري بايد هوشمندانه در جهت گسترش ديپلماسي گردشگري نيز گام برداريم، در اين راستا برگزاري رويدادها و نمايشگاههاي گردشگري و صنايع وابسته نقش كليدي در توسعه و گسترش گردشگري دارد. برگزاري هجدهمين نمايشگاه گردشگري و صنايع وابسته قطعا به افزايش آگاهي عمومي، تعامل و همكاري فعالان گردشگري، معرفي پتانسيلها و ظرفيتهاي گردشگري، جذب سرمايه و توسعه سرمايهگذاري و ديپلماسي گردشگري كمك شاياني خواهد كرد. استان اردبيل نيز در اين نمايشگاه با بهرهگيري از توانمنديهاي بخش خصوصي نسبت به معرفي پتانسيلهاي و ظرفيتهاي بخش گردشگري استان اهتمام ورزيد. اردبيل با داشتن جاذبههاي گردشگري طبيعي، تاريخي، فرهنگي و مذهبي در سالهاي اخير از مقاصد اصلي گردشگران داخلي و خارجي بوده است. بهطوري كه در سال ميلادي 2023 پايتخت گردشگري كشورهاي عضو اكو و در سالهاي اخير صنعت گردشگري به عنوان صنعت اول استان مورد توجه واقع شده است. لذا داشتن برنامه و راهبرد براي جذب و توسعه سرمايهگذاري و توجه به ايجاد و تكميل زيرساختها از اولويتهاي دولت محلي است. البته كه در كنار توجه به زيرساختها، آموزش نيروي انساني در اين صنعت براي ما مهم است. در همين راستا طرح جامع گردشگري استان را در هجدهمين نمايشگاه گردشگري تهران رونمايي و تفاهمنامه راهاندازي مركز آموزش تخصصي گردشگري و هتل مدرسه و ..
استان اردبيل را به هاب منطقهاي در آموزش و ارتقاي مهارتهاي صنعت هتلداري و گردشگري تبديل كرده و ضعفها و نقصهاي موجود در ارائه خدمات گردشگري در استان را بهبود خواهيم بخشيد.
اميدواريم با اجراي مناسب راهبردها، برنامههاي عملياتي و راهكارهاي مناسب براي تبديل چالشها به فرصتهاي رشد و شكوفايي گردشگري استان، توسعه و ارتقاي كيفي زيرساختهاي سختافزاري و نرمافزاري، پيوند با بازارهاي جهاني، راهكارهاي جذب سرمايه، برندسازي و بازاريابي، شبكهسازي و توسعه خوشهاي، توسعه خدمات نوين و گردشگري ديجيتال و توسعه مهارتها و از همه مهمتر با وفاق فرابخشي به توسعه گردشگري استان و كشور كمك كنيم.
استاندار اردبيل