دوست بازيافته را دريابيد
هانس شوارتس نوجوان در دبيرستانش در اشتوتگارت آلمان دوست بسيارعزيزي دارد به نام كنراد فون هوهنفلس كه فرزند خانوادهيي سرشناس و اشرافي است. سال ۱۹۳۲ است و بيرون از دنياي مدرسه و دوستياي كه هرروز عميقتر ميشود، حزب نازي دارد روي كار ميآيد و هيتلر به قدرت ميرسد و زندگي اين دو دوست را تحت تاثير قرار ميدهد...
اين خلاصهيي از داستان كتاب «دوست بازيافته» است. داستان روايت زندگي دو نوجوان و دو رفيق است در روزهاي پرالتهاب جنگ. جنگ جهاني دوم آغاز ميشود و هر چه روزها ميگذرد شكافي ميان زندگي اين دو دوست ايجاد ميكند. تفاوتها كار خودش را ميكند و دو رفيق تبديل به دو دشمن ميشوند.
اما شاهكار دوست بازيافته در پايان آن است؛ پاياني تكاندهنده كه شايد تا مدتها در ذهن بماند. نثر روان و توان نويسنده از بيان روابط قهرمانان از ويژگي ديگر كتاب است.
دوست بازيافته نوشته فرد اولمن است و مهدي سحابي آن را به فارسي ترجمه كرده است.
در واقع فرد اولمن، نويسنده كتاب، نقاش بوده و اين داستان يكي از معدود داستانهايي است كه نوشته است.
او دوست بازيافته را در ۷۰ سالگي منتشر كرد؛ كتابي كه اتفاقا در زمان انتشار هم چندان مورد توجه قرار نگرفت. گمنامي نويسنده باعث شد با اقبال عمومي مواجه نشود. اما آرتور كوستلر پنج سال بعد، بر اين كتاب مقدمه نوشت و آن را شاهكاري ناميد كه با وجود موضوعش كه يكي از دردناكترين فاجعههاي تاريخ بشر است، با لحني آرام و سرشار از دلتنگي نوشته شده است. مقدمه كوستلر باعث شد استقبال فوقالعادهيي از اين داستان شود.
مهدي سحابي اين كتاب را اوايل انقلاب ترجمه كرد كه در انتشارات فرهنگ نشر نو چاپ شد. اما در اواسط دهه هشتاد مترجم اجازه تجديدچاپ اين كتاب را به نشر ماهي داد.
تا تابستان 1392 اين كتاب هشت بار تجديد چاپ شد.
دوست بازيافته/ فرد اولمن/ ترجمه مهدي سحابي/ چاپ هشتم، تابستان ۱۳۹۲ / ۱۱۲ صفحه جيبي، ۴۰۰۰ تومان