• ۱۴۰۳ جمعه ۲۸ ارديبهشت
روزنامه در یک نگاه
امکانات
روزنامه در یک نگاه دریافت همه صفحات
تبلیغات
صفحه ویژه

30 شماره آخر

  • شماره 3926 -
  • ۱۳۹۶ چهارشنبه ۱۹ مهر

استفاده از خمير مرغ در سوسيس و كالباس، با شرط و شروط

خمير مرغ يا همان گوشت‌هاي مازادي كه پس از تميز كردن مرغ در صنايع توليد سوسيس و كالباس مورد استفاده قرار مي‌گيرد، باز هم خبر ساز شده؛ سال 93 بود كه معاون غذا و داروي وزارت بهداشت طي بخشنامه‌اي ورود خمير مرغ به چرخه توليد سوسيس و كالباس از نيمه دوم سال ۱۳۹۳ را ممنوع اعلام كرد. اگرچه بحث‌هاي بسياري حول اين موضوع شكل گرفت و در نهايت بخشنامه وزارت بهداشت اجرايي شده اما حالا وحيد مرندي‌مقدم، معاون سازمان ملي استاندارد ايران گفته كه استفاده از خميرمرغ در توليد سوسيس و كالباس مشكلي ندارد. البته او سه شرط براي بلامانع بودن استفاده از خمير مرغ را مطرح كرده كه شامل: عدم استفاده از خميرمرغ دپو شده، عدم استفاده از ضايعات مرغ و توليد خميرمرغ حتي‌الامكان در واحد توليدي فرآورده‌هاي گوشتي يا جابه‌جايي با حمل و نقل كاملا بهداشتي است. وحيد مرندي‌مقدم، در ارتباط با آخرين وضعيت استفاده از خمير مرغ در توليد سوسيس و كالباس، گفته است: بارها اعلام كرديم كه استفاده از خمير مرغ في‌نفسه در توليد سوسيس يا كالباس ايرادي ندارد اما بايد در اين زمينه مطمئن باشيم كه ماده استفاده شده خمير مرغ بوده و از مواد ديگري استفاده نمي‌شود. مشكل زماني ايجاد مي‌شود كه به جاي خميرمرغ از ضايعات مرغ در توليد سوسيس و كالباس استفاده مي‌شود. مساله ديگر قابل اشاره اين است كه خميرمرغ در واحد ديگري تهيه شود و با توجه به بالا بودن درصد آلايندگي خمير مرغ، حمل و نقل موجب خواهد شد كه با چنين مساله‌اي مواجه شود و در فاصله مبدا تا رسيدن به مقصد در شرايط حمل و نقل عاملي براي آلودگي خمير مرغ باشد.  معاون نظارت بر اجراي استاندارد سازمان ملي استاندارد ايران با اشاره به علل مخالفت سازمان ملي استاندارد در استفاده از خميرمرغ در توليد سوسيس و كالباس، خاطرنشان كرد: ما به دو دليل مورد اشاره با استفاده از خميرمرغ در توليد سوسيس و كالباس مخالف هستيم و برهمين اساس اعلام كرديم واحدهايي كه در خودشان مرغ را به خميرمرغ تبديل مي‌كنند و مرغ را از مراكز مجاز خريداري كرده باشند و نيز به شرط آنكه خميرمرغ تهيه شده در همان روز مورد استفاده قرار گرفته و دپويي صورت نگيرد، وزارت بهداشت و سازمان ملي استاندارد مشكلي با استفاده از خمير مرغ در توليد سوسيس و كالباس ندارند. اگر واحد توليدي سوسيس و كالباس از مراكز مجاز كه داراي گواهينامه مربوطه از سازمان دامپزشكي هستند خميرمرغ تهيه و در همان روز در چرخه توليد از آن استفاده كند نيز مشكلي در اين راستا وجود ندارد.

 

ارسال دیدگاه شما

ورود به حساب کاربری
ایجاد حساب کاربری
عنوان صفحه‌ها
کارتون
کارتون