تاريخ نان در ايران
كتاب «تاريخ نان در ايران» تاليف ويلم فلور با ترجمه صبا كارخيران به تازگي راهي بازار كتاب شده است.
اين كتاب دربردارنده ۹ فصل با عناوين «منشأ نان»، «پخت نان»، «آمادهسازي خمير در نواحي روستايي»، «روشهاي پخت نان»، «پخت نانهاي شهري»، «انواع نان»، «ابعاد معنوي و غيرمادي نان»، «نان روزانه يا رزق» و «نان، تحليل رزق» است.
در اين كتاب ابتدا به شروع كشاورزي و پخت نان در ايران و نخستين كلمات ايراني كه معادل نان بود، اشاره ميشود. سپس انواع غلات و ديگر محصولات كشاورزي را كه در گذشته و حال، براي پخت نان استفاده ميشدند با يكديگر مقايسه ميشوند.
در فصل سوم، ساخت خمير در مناطق روستايي و در ميان ايلات و عشاير مورد بررسي قرار ميگيرد. در فصل چهارم يك مرور كلي در خصوص تكنيكهاي پخت نان انجام شده است.
در فصل بعدي، مولف چگونگي پخت نان را در شهرها شرح ميدهد و در فصل ششم، انواع مختلف نان و برخي از روشهاي پخت نان از گذشته تا به حال در ايران بررسي ميشود.