رييس مجلس يازدهم به استان كردستان سفر كرد
صداي كولبران به بهارستان رسيد
محمدباقر قاليباف، رييس مجلس صبح ديروز با هدف نظارت ميداني راهي كردستان شد تا از نزديك مشكلات و مسائل مردم به خصوص كولبران را ديده، صدايشان را بشنود و بعدتر در نهاد تحت مديريت خود فكري به حالشان كند. اينكه ابزارها و امكانات مجلس چقدر تكافوي اين كار را ميكند، بعدتر مشخص ميشود اما فعلا ميتوان به همين رويكرد نظارتمحور و تعامل با مردم دلخوش بود. قاليباف در بدو ورود به سنندج با بيان اينكه اين استان يكي از مناطق كمتر توسعهيافته كشور است، گفت كه «به همين منظور در قالب اعتبارات مربوط به حوزه محروميتزدايي بودجه ۱۴۰۰ توجه ويژهاي به اين استان شده تا دستگاهها بتوانند بهراحتي برخي طرحهاي نيمه تمام را به اتمام برسانند.»
بيواسطه با كولبران
نميشود به كردستان رفت و ادعاي نظارت ميداني داشت و سراغ كولبران را نگرفت. براي همين قاليباف در اولين روز از سفر خود بيواسطه با آنان گفتوگو و تاكيد كرد كه «جامعه مرزنشين بايد معيشت زندگياش را از مرز تامين كند اما همه بايد ضابطهمندي را بپذيريم و بر اساس آن كار كنيم.» او در ديدار چهره به چهره با برخي از كولبران، گفت: «موضوع رسيدگي به مرزنشينان و كولهبري بحث جديدي نيست و اين امر در جنوب شرق و شمال غرب مانند منطقه كردستان وجود دارد. تبادلات مرزي براي مرزنشينان است از اين رو ابتدا بايد تعريف مشخصي از مرزنشين تبيين و اين امر ضابطهمند شود، سپس مشخص شود مرزنشينها چه كساني و در چه حاشيهاي از مرز هستند.» رييس مجلس شوراي اسلامي با بيان اينكه «به دليل فعاليت در ستاد مبارزه با قاچاق كالا و ارز و همچنين نيروي انتظامي نسبت به موضوع مرزنشينها و كولهبري آشنايي كامل دارم»، افزود: «جامعه مرزنشين بايد معيشت زندگياش را از مرز تامين كند اما همه بايد ضابطهمندي را بپذيريم و بر اساس آن كار كنيم.» قاليباف اظهار كرد: «قرار نيست افرادي از نقاط مختلف كشور اينجا بيايند و كارهاي غيرقانوني را تحت پوشش مرزنشيني انجام دهند در حالي كه چنين اقداماتي قصد مرزنشينان نيست.» او تصريح كرد: «متاسفانه افرادي پيدا ميشوند كه ميخواهند با پولشان منفعت زيادي ببرند؛ يعني ميخواهند مرزنشينان بار آنها را بياورند اما اين افراد منفعتش را ببرند؛ اين مهم در حالي است كه چنين افرادي كالا را وارد ميكنند، در نتيجه توليد آسيب ميبيند و اقتصاد را دچار مشكل ميكنند كه نهايتا منفعتش در جيب دلالها ميرود.» رييس مجلس شوراي اسلامي با تاكيد بر اينكه بايد به گونهاي رفتار كنيم كه مرزنشين منفعت اقتصادي خودش را ببرد، افزود: «مقام معظم رهبري (مدظلهالعالي) فرمودند كولبري را قاچاق نميدانم، اما اين مهم بايد براي افراد مرزنشين باشد نه اينكه كالاهاي مجاز و كالاهاي غيرمجاز با همديگر تلفيق شود.البته موضوع مربوط به سامان دادن و رسمي كردن بازارچهها و ايجاد منطقه آزاد ميتواند به اين بحث كمك كند.»
درخواست كولبران
به گزارش خبرگزاريها، در ادامه يكي از مرزنشينان گفت: «وقتي شما فرمانده نيروي انتظامي بوديد، نه امنيت كشور دچار مشكل ميشد و نه در مرزها اتفاقي براي كولبران رخ ميداد، همه ميدانيم كه برخورد قهري با مرزنشينان تبعات اجتماعي بسيار زيادي دارد.» او خطاب به قاليباف گفت: «هميشه ميبينم شما چطور از مستضعفين پشتيباني ميكنيد، لذا عاجزانه ميخواهيم به اين موضوع رسيدگي شود.» يكي ديگر از اهالي بانه نيز حين بازديد رييس مجلس از بازار اين شهر به وي گفت: به اين بازار نگاه نكنيد، مردم اين منطقه كمبضاعت هستند ضمن اينكه الان بازار هم كمرونق شده است. اين شهروند بانهاي تاكيد كرد: به دليل گراني اجناس و سختيهاي شديد در واردات كالا مردم به سختي شديد افتادهاند و حتي براي سرزدن به اقوامشان حين تردد از مرز مشكل دارند.
گزارش اينستاگرامي
محمدباقر قاليباف بعد از بازديد و گپ و گفت با كولبران در صفحه شخصي خود در اينستاگرام نوشت: «نماينده محترم مرزنشينان و كولبران عزيز و مظلوم در بانه استان كردستان، از موانع و تشريفات قانوني بهرهمند شدن كولبران از سود بازرگاني گفت. رفع موانع قانوني و ضابطهمند كردن فعاليتهاي اقتصادي را پيگيري خواهيم كرد تا در نواحي مرزي، همه منافع نصيب دلالها و سوداگران و سرمايهدارها نشود و جيب مرزنشينان و كولبران خالي بماند.» او همچنين نوشت: «دقايقي با برخي كارگران زحمتكش و توانمند در شهرك صنعتي بانه گفتوگو كردم؛ برخي ميگفتند كه با بهانههاي مختلف، حتي حداقل حقوق كارگري را هم دريافت نميكنند. ظرفيتهاي نظارتي مجلس براي پيگيري پرداخت به موقع و طبق قانون حقوق كارگران به كار گرفته خواهد شد.» رييس مجلس شوراي اسلامي در گفتوگوي بيواسطه با كولبران، گفت: جامعه مرزنشين بايد معيشت زندگياش را از مرز تامين كند اما همه بايد ضابطهمندي را بپذيريم و بر اساس آن كار كنيم.
برنامههاي امروز
لازم به ذكر است كه سفر رييس مجلس به كردستان امروز هم ادامه داشته و قرار است كه وي به شهرهاي سقز، مريوان، بيجار، قروه و سنندج برود. ضمن بازديد از اين شهرستانها در جريان آخرين وضعيت پروژههاي اين استان قرار ميگيرد و همچنين قرار است ديداري با فعالان فرهنگي و اجتماعي كردستان داشته باشد. رييس مجلس شوراي اسلامي در روز دوم سفر خود به استان كردستان در جلسه شوراي اداري استان نيز شركت ميكند تا مسائل و مشكلات كردستان با حضور وي مورد بررسي قرار گيرد.