نماينده ايران در جلسه شوراي امنيت: بردباريهاي ايران محدود است
گروه سياسي|در پي حمله رژيم صهيونيستي به كنسولگري كشورمان در سوريه، ديروز شوراي امنيت سازمان ملل متحد، نشست اضطراري برگزار كرد. نشستي كه در آن نمايندگان كشورهاي روسيه، چين، انگليس، امريكا و ...به اظهارنظر پرداختند. اغلب حاضران در اين نشست، اسراييل را مسوول اين تجاوز معرفي كرده و خواستار برخورد جدي شوراي امنيت با اين نوع رفتارها شدند. در نقطه مقابل، انگليس و امريكا سعي كردند با اتخاذ رويكردهاي حمايتي از اسراييل نيروهاي نيابتي ايران را مسوول مشكلات معرفي كنند. چين و روسيه اما حملات اسراييل را محكوم كرده و خواستار برخورد جامعه جهاني با اين نوع اقدامات شدند. نماينده الجزاير در شوراي امنيت سازمان ملل هم اعلام كرد اين نوع حملات بايد براي اسراييل تبعاتي داشته باشد. زهرا ارشادي، نماينده ايران در جلسه شوراي امنيت سازمان ملل اما امريكا را مسوول وحشيگريهاي اسراييل معرفي كرد و گفت: ايالات متحده مسوول تمام جنايات رژيم اسراييل است. اقدامات وحشيانه و نسلكشي در غزه بدون رضايت صريح و حمايت همهجانبه سياسي، مالي و نظامي و همچنين مشاركت امريكا امكانپذير نبود. باعث تعجب است كه ايالات متحده در مورد حمايت از غيرنظاميان در غزه صحبت كرده و همچنين نگرانيهاي خود را در مورد نقض قوانين بشردوستانه ابراز ميكند، در عين حال بيش از شش ماه است كه شوراي امنيت را از اقدام فوري و مناسب براي توقف جنگ در غزه متوقف كرده است.
نماينده امريكا: در حمله اسراييل نقشي نداشتيم
نماينده امريكا در شوراي امنيت گفت: در حمله به كنسولگري ايران نقشي نداشتيم و اين را به ايران هم اعلام كرديم. به گزارش جماران، او ادامه داد: از ۷ اكتبر به ايران مرتب هشدار داديم كه در كنار نيروهاي نيابتي خود نباشد. ايران مرتب از حزبالله، حوثي و گروههاي عراقي حمايت ميكند و اين گروهها مرتبا به منافع امريكا حمله ميكنند.روشن است كه طرفين از ايران و سوريه بخواهند حمايت خود را از گروههاي نيابتي بردارند. ما حمله به اماكن ديپلماتيك را موجب نگراني ميدانيم و در مورد اقدامات منطقهاي ايران هم نگرانيم.
نماينده الجزاير در شوراي امنيت: حمله اسراييل به ساختمان كنسولي ايران بايد تبعات داشته باشد
نماينده الجزاير در جلسه شوراي امنيت براي بررسي حمله به سفارت ايران در دمشق: زمانبندي اين حمله، در شرايطي كه اسراييل با فشار بينالمللي براي آتشبس در غزه مواجه است نشاندهنده بياعتنايي عامدانه به درخواست كل جامعه بينالملل براي ترك خصومتهاست. هدف چنين اقدام عامدانهاي آشكار است: پاسخ دادن به فشارهاي بينالمللي با بالا بردن درگيريها، مشخص است كه هدف از اين اقدام كشاندن كل منطقه به درگيري است و نشاندهنده احساس مصونيت توسط رژيم اشغالگر اسراييل است كه خودش را بالاتر از قوانين بينالمللي ميداند. رفتار اسراييل با آنچه ما از يك عضو سازمان ملل انتظار داريم، فاصله دارد. شوراي امنيت بايد با قاطعيت به اين فشارها بر اصول حاكميت كشورها، مصونيت اماكن ديپلماتيك و تماميت ارضي كشورها پاسخ دهد. تماميت نظم بينالمللي ما در معرض خطر قرار گرفته و بايد براي اين بياعتنايي فاحش به قوانين تبعاتي وجود داشته باشد تا بتوان تعهد جمعيمان به قانون را حفظ كنيم.
نماينده چين در شوراي امنيت: حمله اسراييل به كنسولگري ايران را محكوم ميكنيم
نماينده چين اعلام كرد: ما از صميم قلب با ملت ايران همدردي ميكنيم. حملات اسراييل به مدارس، بيمارستانها و غيرنظاميان ناقض قوانين بينالمللي است. بايد تلاش شود قطعنامه آتشبس در غزه اجرايي شود.حملات اسراييل به سوريه و لبنان فوري بايد متوقف شود.
واسيلي نبنزيا، نماينده روسيه در نشست اضطراري شوراي امنيت در خصوص حمله به سفارت ايران در دمشق گفت: نماينده فرانسه در مورد همه چي صحبت كرد، اما يك كلمه در مورد محكوميت اقدام اسراييل و نقض آشكار قوانين بينالمللي حرفي نزد. من از شما سوال ميكنم همكاران محترم، اگر به سفارت شما حمله ميشد، آيا واقعا اينگونه واكنش نشان ميداديد؟ امريكاييها مدام ادعا ميكنند كه اطلاعات دست اولي را در اختيار دارند، اما در حقيقت هيچ چيز نميدانند.
سازمان ملل: مصونيت اماكن ديپلماتيك و كنسولي بايد رعايت شود
محمد خالد الخياري، دستيار دبيركل سازمان ملل در امور خاورميانه، آسيا و اقيانوسيه در نشست شوراي امنيت درباره حمله رژيم اسراييل به كنسولگري ايران در سوريه گفت: مصونيت اماكن و پرسنل ديپلماتيك و كنسولي بايد در همه موارد مطابق با قوانين بينالمللي رعايت شود. حاكميت و تماميت ارضي كشورهاي عضو بايد مطابق با قوانين بينالمللي محترم شمرده شود.
اتهامات بياساس انگليس عليه ايران: جمهوري اسلامي بايد دست از حمايت از گروههاي مقاومت بردارد
نماينده انگليس در جلسه شوراي امنيت مدعي شد: به حمايت و صيانت از اماكن ديپلماتيك و شخصيتهاي ديپلماتيك تاكيد داريم. واضحا گفتهايم كه اقدامات ايران در شرايط ثباتزدا در منطقه نقش داشته است. ايران به حمايت خود از يمنيها، حزبالله و حماس و جهاد اسلامي ادامه ميدهد.وزيرخارجه ما بارها در صحبت با وزيرخارجه ايران به استفاده از نفوذ خود بر اين گروهها تاكيد كرده است. ما متعهد به تنشزدايي هستيم و بايد مسيرهاي كمكرساني به غزه باز شود.
نماينده ايران در جلسه شوراي امنيت: امريكا مسوول تمام اقدامات اسراييل است
زهرا ارشادي، نماينده ايران گفت: انگليس و امريكا به دروغ نقش خودشان در حوادث منطقه را كتمان ميكنند. ريشه رنج مردم فلسطين در ۷۰ سال اخير استعمار انگليس است. امريكا هم حامي سياسي، نظامي و اقتصادي اسراييل است.
متن كامل سخنان نماينده ايران در پي ميآيد:
بسمالله الرحمن الرحيم
خانم رييس،
ديروز جمهوري اسلامي ايران فورا اعضاي شوراي امنيت را از تازهترين نقض آشكار قوانين بينالمللي توسط رژيم اسراييل در خاك سوريه مطلع نمود. همانطور كه در مكاتبه نمايندگي دايم جمهوري اسلامي ايران نزد سازمان ملل متحد منعكس شد، اماكن ديپلماتيك ما در دمشق در تاريخ 1 آوريل 2024 مورد حملات تروريستي رژيم اسراييل قرار گرفت.
هفت حمله موشكي از بلنديهاي جولان اشغالي، بهطور مشخص و عمدي اماكن ديپلماتيك جمهوري اسلامي ايران از جمله ساختمان بخش كنسولي و اقامتگاه سفير را مورد هدف قرار دادند. متاسفانه اين حملات شنيع منجر به شهادت هفت تن از پرسنل ايراني از جمله مستشاران ارشد نظامي و زخمي شدن تعدادي ديگر شد.
در كنار تخريب كامل بخش كنسولي ساختمان، قسمتهاي اداري سفارت نيز بر اثر انفجارها آسيب قابل توجهي ديد. آمار نهايي و دقيق كشتهها همچنان نامشخص است، چراكه ساختمان ديپلماتيك ويران شده و افراد زير آوار گير افتادهاند.
خانم رييس، جمهوري اسلامي ايران اين جنايات هولناك و حملات ناجوانمردانه تروريستي را به شدت محكوم ميكند. رژيم اسراييل مرتكب نقض آشكار منشور ملل متحد، قوانين بينالمللي و حاكميت، استقلال و تماميت ارضي جمهوري عربي سوريه شده است.جنايت ديروز رژيم اسراييل فراتر از جنايت است. اين جنايت و حمله تروريستي بيانگر توهين آشكار به اصل پذيرفته شده جامعه بينالمللي يعني مصونيت نمايندگان و اماكن ديپلماتيك و كنسولي است؛ اصل مشتركي كه سنگ بناي روابط بينالملل به حساب ميآيد، به رسميت شناخته ميشود و مورد حمايت قرار ميگيرد.اين جنايت همچنين آشكارا اصل اساسي مصونيت ديپلماتيك و كنسولي را نقض كرده و همچنين ناقض كنوانسيون روابط ديپلماتيك ۱۹۶۱، كنوانسيون وين درباره روابط كنسولي ۱۹۶۳ و كنوانسيون پيشگيري و مجازات جرايم عليه افراد تحت حمايت بينالمللي از جمله عوامل ديپلماتيك ۱۹۷۳ است.
خانم رييس، شوراي امنيت به صورت پيوسته در محكوميت صريح حملات خشونتآميز به سفارتخانهها و اماكن كنسولي كشورهاي عضو يكصدا بوده است. شوراي امنيت همواره تاكيد كرده كه چنين اقدامات مذموم، صرفنظر از انگيزه يا عامل، غيرقابل توجيه هستند.با توجه به پيامدهاي شديد اين اقدام مذموم كه ميتواند منتهي به تشديد تنشها در منطقه شود و بهطور بالقوه جرقه درگيري بيشتر ميان ديگر كشورهاي ايجاد نمايد، جمهوري اسلامي ايران از شوراي امنيت ميخواهد اين اقدام جنايتكارانه و حمله تروريستي ناروا را قويا محكوم كند.خانم رييس، اكنون كاملا روشن است كه اقدامات و جنايات بيثباتكننده، غيرمسوولانه و مداوم رژيم اسراييل عليه ملتهاي منطقه، تهديدي واقعي براي صلح و امنيت منطقهاي و بينالمللي به شمار ميروند. اين رژيم پيوسته به قوانين بينالمللي، منشور ملل متحد و اصول بشردوستانه و حقوق بشر بيتوجه بوده است. دستور كار رژيم صهيونيستي واضح است: تشديد و تداوم درگيري در عين حال فرار از پاسخگويي و پذيرش مسووليت.
اين رژيم هيچگونه خط قرمزي براي كشتن غيرنظاميان و حتي استفاده از گرسنگي به عنوان روشي براي جنگ قائل نبوده است. هدف اصلي اين رژيم استفاده غيرقانوني از زور براي پيشبرد سياستهاي آپارتايد، پاكسازي قومي، اقدامات نسلكشي و اهداف نظامي در غزه به هر قيمتي است. بهرغم درخواستهاي مكرر اعضاي شوراي امنيت، رژيم صهيونيستي به اقدامات وحشيانه و نسلكشي خود عليه مردم بيدفاع غزه ادامه ميدهد.بهرغم فشارهاي بينالمللي و قطعنامههاي شوراي امنيت سازمان ملل متحد كه جملگي خواستار آتشبس هستند، رژيم اسراييل از اين قطعنامهها سرپيچي كرده و در عوض، تمركز خود را روي ارتكاب جنايات وحشيانهتر بدون توجه به تعهدات حقوقي بينالمللي كرده است.همين امروز، اين رژيم امدادگران آشپزخانه مركزي جهاني را به قتل رساند؛ امدادگراني كه به گواه معاون دبيركل: «قهرماناني بودند كه در تلاش براي غذا دادن به مردم غزه كه با گرسنگي دستوپنجه نرم ميكردند، به كام مرگ كشانده شدند.»متاسفانه فقدان پاسخگويي و انفعال شوراي امنيت تنها موجب تشويق و جراتبخشي به اين رژيم شده تا به تخلفات خود ادامه دهد. زمان آن فرا رسيده كه شوراي امنيت ضمن پذيرش مسووليت خود، به تهديد واقعي صلح و امنيت بينالمللي رسيدگي نمايد. شوراي امنيت بايد به سرعت به وظايف خود در قبال سرپيچيهاي بيپرواي رژيم اسراييل عمل كند. بايد تدابير فوري و قابل اجرا براي وادارسازي اين رژيم به اجراي تعهداتش اتخاذ شود.
خانم رييس، جمهوري اسلامي ايران خويشتنداري معتنابهي از خود به نمايش گذاشته است، اما بايد اذعان كرد كه چنين بردباريهايي توامان با محدوديت است. رژيم اشغالگر بايد مسووليت كامل عواقب جنايات خود را بپذيرد. جمهوري اسلامي ايران حق مشروع و ذاتي خود را بر اساس قوانين بينالمللي و منشور ملل متحد براي پاسخ قاطع به اينگونه اقدامات مذموم محفوظ ميداند.
خانم رييس، نماينده امريكا و انگليس بار ديگر با مقصر دانستن ايران تلاش كرد مسووليت خود را در قبال اوضاع كنوني سوريه و منطقه انكار كند. جمهوري اسلامي ايران قويا اين اتهامات را رد ميكند. ايران هرگز به دنبال كمك به سرريز مناقشه در منطقه نبوده و به دنبال تشديد يا گسترش تنش به كل منطقه نيست. بهرغم ابراز نگراني از سرريز تنش در منطقه، امريكا تلاش ميكند از اين وضعيت براي بيثبات كردن سوريه و منطقه سوءاستفاده كند.ايالات متحده مسوول تمام جنايات رژيم اسراييل است. اقدامات وحشيانه و نسلكشي در غزه بدون رضايت صريح و حمايت همهجانبه سياسي، مالي و نظامي و همچنين مشاركت امريكا امكانپذير نبود. باعث تعجب است كه ايالات متحده در مورد حمايت از غيرنظاميان در غزه صحبت ميكند و همچنين نگرانيهاي خود را در مورد نقض قوانين بشردوستانه ابراز ميكند، در عين حال بيش از شش ماه است كه شوراي امنيت را از اقدام فوري و مناسب براي توقف جنگ در غزه متوقف كرده است.اگر ايالات متحده واقعا به غيرنظاميان اهميت ميدهد و حقوق بينالملل بشردوستانه را رعايت ميكند، بايد از سرزنش ايران خودداري كند و در عوض رژيم اسراييل را مجبور به اجراي قطعنامه شوراي امنيت سازمان ملل در مورد آتشبس كند و اما اتهامات انگليس. به جاي انداختن تقصير به گردن ديگران، انگليس بايد با اشتباهات خود مقابله كند و سياستهاي زيانبار خود را كه بر مردم منطقه تاثير منفي گذاشته است، اصلاح كند. رنج طولاني مدت مردم فلسطين كه بيش از هفت دهه ادامه دارد را ميتوان مستقيما به سياستهاي استعماري بريتانيا رديابي كرد.