آغاز بازسازي خانه سيمين و جلال
خانه سيمين و جلال آل احمد در بنبست ارض، در كوچه رهبري و خيابان دزاشيب قرار دارد؛ خانهاي كه جلال آن را به دست خود ساخته است. اين خانه، بسياري از نويسندگان معاصر خود را ديده است؛ نويسندگاني كه تا قبل از مرگ جلال در اين خانه جمع ميشدند. بعد از مرگ جلال، سيمين دانشور تا آخر عمرش در اين خانه ماند. حالا سه سال از مرگ سيمين ميگذرد و بعد از مناقشاتي كه بر سر اموال او صورت گرفت درنهايت اوايل امسال شهرداري اعلام كرد كه خانه را خريده است و قصد دارد آن را تبديل به خانه ادبيات كند.
شركت توسعه فضاهاي فرهنگي تهران از هفته گذشته عمليات مرمت در اين خانه را آغاز كرده است و با تشكيل كنسرسيومي متشكل از دو شركت و نيز اداره آن به صورت هيات امنايي اين كار را پيگيري ميكند.
در همين زمينه خليل راحتي مديرعامل شركت توسعه فضاهاي فرهنگي در گفتوگو با مهر، گفته است: «ما براي ترميم اين خانه يك فراخوان مسابقه ايدهپردازي منتشر كرديم كه در نهايت برگزيدگاني نيز داشت.»
دو محور اصلي براي مرمت اين خانه در نظر گرفته شده است كه يكي از آنها، مقاومسازي بنا و تقويت و بازسازي ستونها و تيرهاي اين بنا است.
همچنين محمد سعادتي، معاون برنامهريزي و توسعه شهري شركت توسعه فضاهاي فرهنگي پايتخت نيز در اين باره توضيح داده است: «بضاعت اين منزل و نيز ثبت شدن آن در فهرست آثار ملي و نيز تاكيد شهرداري بر تغيير ندادن كاربري اين منزل، شركت توسعه فضاهاي فرهنگي را به اين سمت سوق داد كه بخشي از اين منزل بايد در خدمت بازنمايي زندگي اين دو نويسنده باشد. به همين خاطر تصميم گرفتيم كتابخانه جلال آلاحمد و اتاق كار سيمين دانشور حفظ شود و ساير فضاها كاركردي فرهنگي و عمومي داشته باشد كه بتواند فضايي براي برگزاري نشستهاي ادبي و همچنين امكان گفت و شنود را براي آنها فراهم كند.»
منزل اين دو داستاننويس پس از دريافت پيشنهادهاي دو شركت «آمود» و «ايران عمارت» در قالب يك كنسرسيوم براي انجام اين پروژه مرمتي انتخاب شدند كه فعاليت آنها به زودي آغاز ميشود.