ايرانيان سالانه چقدر هزينه صرف خريد چاي خارجي ميكنند؟
محاسبات نشان ميدهد كه ايرانيان سالانه بالغ بر يك هزار و 80 ميليارد تومان هزينه چاي نوشيدن ميكنند كه از اين ميزان در حدود 939 ميليارد و 600 ميليون تومان هزينه صرف چاي خارجي ميشود. به گزارش اقتصاد نيوز، چاي از نوشيدنيهاي محبوب ايرانيان است. چنانچه به گفته محمد ولي روزبهان، رييس سازمان چاي ايران برآوردها نشان داده كه هر ايراني به طور ميانگين روزانه 40 تومان چاي مينوشد. از سوي ديگر آخرين سرشماريها در ايران نشان داده است كه جمعيت كشور در حدود 77 ميليون و 450 هزار نفر است. اگر حساب كنيم كه اين تعداد در روز 40 تومان چاي مينوشند ميتوانيم به اين نتيجه برسيم كه در ايران روزانه سه ميليارد تومان چاي مصرف ميشود. ضرب اين عدد در 30 روز ماه نشان ميدهد كه ايرانيان ماهانه 90 ميليارد تومان و سالانه يك هزار و 80 ميليارد تومان هزينه چاي نوشيدن خود ميكنند. از سوي ديگر روزبهان بيان كرده است كه از ميزان چاي مصرفي ايرانيان فقط 13 درصد آن توليد داخل كشور است كه اين ميزان برابر با 140 ميليارد تومان است. يعني ايرانيان فقط 140 ميليارد تومان از مصرف هزار ميلياردي سالانه چاي خود را از كشور تهيه ميكنند. اين در حالي است كه بنا بر محاسبات بالا ايرانيان در سال حدود 939 ميليارد و 600 ميليون تومان هزينه صرف چاي خارجي ميكنند. همچنين رييس سازمان چاي كشور بيان كرده است كه از كل چاي وارداتي به ايران، نيمي از آن قاچاق ميشود. يعني از مبلغ بالا نيز ايرانيان 496 ميليارد و 800 ميليون تومان آن را صرف چاي قاچاق ميكنند. اين در حالي است كه بنا بر گفته روزبهان چاي قاچاق به كشور بيكيفيت و فقط حاوي رنگ و اسانس است كه ايرانيان سالانه 496 ميليارد و 800 ميليون تومان براي آن هزينه ميكنند. اين وضعيت در حالي قابل توجه است كه با وجود كيفيت بالاتر چاي ايراني نسبت به چاي خارجي و قيمت پايينترش، گفته ميشود كه سالانه بخشي از چاي ايراني در كشور مصرف نشده، روي دست توليدكنندگان مانده و در نهايت براي صادرات آن چارهاي انديشيده شده است.