۵ آذر سال ۱۳۵۸ امام خميني (ره) فرمان تشكيل بسيج مستضعفين را صادر كرد
بسيج، فهم درست اتحاد اراده و اخلاص مسلمانان است
۵ آذر سال ۱۳۵۸ امام خميني (ره) فرمان تشكيل بسيج مستضعفين را صادر كرد و مجلس شوراي اسلامي در سال ۱۳۵۹ آن را تصويب كرد. بسيج، فهم درست اتحاد، اراده و اخلاص مسلمانان است و هفته بسيج فرصتي است براي گراميداشت فداكاريها و جانفشانيهايي كه براي سرافرازي سرزمينمان انجام شده است. در واقع بسيج با ظهور اسلام در ميان ملتهاي مسلمان رشد كرده است و نميتوان گفت كه بسيج فقط حاصل جنگ تحميلي يا انقلاب اسلامي است؛ بلكه تلاش حضرت امامخميني (ره) و عدالتخواهي ميليونها انسان باايمان باعث تبلور دوباره بسيج در عصر حاضر بود.
روز بسيج مستضعفان چه روزي است؟
روز بسيج هر ساله در تقويم شمسي برابر با ۵ آذر است. در سال ۱۴۰۳ اين روز در تقويم قمري مصادف با روز دوشنبه ۲۳ جمادي الاول سال ۱۴۴۶ و در تقويم ميلادي برابر با ۲۵ نوامبر سال ۲۰۲۴ است.
تاريخچه و هدف نامگذاري
روز بسيج مستضعفين
پس از پيروزي انقلاب اسلامي و با توجه به شرايط حساس كشور، امام خميني (ره) در روز ۵ آذر ۱۳۵۸ خواستار آموزش نظامي همگاني و تشكيل ارتش ۲۰ ميليوني شد. اين فرمان در دي ماه سال ۱۳۵۹ توسط مجلس تصويب شد و به صورت قانوني رسميت پيدا كرد. از آن سال پنجم آذر روز بسيج مستضعفين نامگذاري شد. هدف از برگزاري هفته بسيج، گسترش فرهنگ بسيجي در جامعه، تجديد بيعت و آشنايي نسل جوان با آرمانهاي انقلاب و دفاع مقدس است.
بسيج چيست؟
سازمان بسيج يكي از نيروهاي پنجگانه متعلق به سپاه پاسداران انقلاب اسلامي است كه گردآوري، مديريت و سازماندهي نيروهاي داوطلب مردمي را،
در راستاي اهداف سازماني، برعهده دارد و با نامهاي سازمان بسيج مستضعفين يا نيروي مقاومت بسيج هم شناخته ميشود.
تعريف بسيج
مقام معظم رهبري در تعريف بسيج فرمودهاند: «بسيج عبارت است از مجموعهاي كه در آن پاكترين انسانها، فداكارترين و آماده بهكارترين جوانان كشور، در راه اهداف عالي اين ملت و براي كمال رساندن و به خوشبختي رساندن اين كشور جمع شدهاند. بسيج عبارت است از تشكيلاتي كه در آن افراد متفرق و تنها به يك مجموعه عظيم و منسجم، به يك مجموعه آگاه، متعهد، بصير و بينا به مسائل كشور و به نياز ملت، تبديل ميشوند.»