مديريت دانشگاه شريف
خبر داد
ممنوعيت ورود شماري از دانشجو يان
به دانشگاه
اساتيد از عدم تدبير وزير علوم و روساي دانشگاه گلايه دارند
گروه سياسي|تنشها ميان دانشجويان دانشگاههاي مختلف با متوليان دانشگاه و مديران اجرايي و نظارتي همچنان تداوم دارد. هرچند برخي تصور ميكردند آغاز انتقادات دانشگاهي احتمالا از دانشگاههاي سياسي و علوم انساني خواهد بود، اما مهمترين اخبار مرتبط با مطالبات دانشجويي از دانشگاه شريف مخابره ميشود؛ دانشگاهي كه جمعي از برجستهترين نخبگان ايراني را در خود جاي داده است و نام بلندي در تاريخ علمي و آموزشي منطقه و جهان دارد. روز گذشته نيز خبرهايي از برخورد حراست با دانشجويان اين دانشگاه بر سر حضور در سالن غذاخوري منتشر شد. مطابق معمول تصميمات رييس دانشگاه و حراست نهتنها باعث فروكش كردن آتش «تنشها» نشد بلكه مانند بادي در نيزاري آتش گرفته، بحران را گسترش نيز داد، به گونهاي كه عصر روز گذشته هم خبر بازداشت دانشجويان شريف مخابره شد و هم ممنوعيت حضور برخي دانشجويان در دانشگاه؛ ممنوعيتي كه هرچند مسوولان دانشگاه تلاش كردهاند با استفاده از عباراتي چون «برخي دانشجويان معدود، مشمول اين ممنوعيت شدهاند» يا «براي مصالح خود دانشجويان اين ممنوعيتها اعمال شده» و «اين ممنوعيتها به تجمعات اخير ربطي ندارد» و... كمي از تبعات سلبي آن بكاهند، اما واقعيت آن است كه از ابتداي بروز بحران در دانشگاه شريف و ساير دانشگاهها، وزير علوم و معاونتهاي مرتبط با آن، هرگز نتوانستهاند تدابير مناسبي را به كار بگيرند كه باعث كاهش مشكلات و شكلگيري يك فضاي گفتوگو در دانشگاهها شود. در واقع به نظر ميرسد شخص وزير علوم و روساي دانشگاه نه در شمايل يك فرد بيطرف بلكه در قامت فردي كه در يك سوي ماجرا ايستاده، عمل ميكنند. رفتارهاي تند حراست دانشگاهها با دانشجويان منتقد و معترض از يك طرف و اظهارنظرهاي عجيب شخص وزير علوم و روساي دانشگاهها باعث شد تا دامنه بحران از روزهاي ابتدايي مهرماه تا آغاز آبان ماه تداوم داشته باشد. روز گذشته نيز حول و حوش ساعت 16 بود كه دانشگاه صنعتي شريف اعلام كرد: «تعدادي از دانشجوياني كه در ارزيابي اوليه انجام شده در ايجاد فضاي ناآرام در دانشگاه، نقش داشتهاند...
جهت مصلحت دانشگاه و خودشان به صورت موقت از حضور در دانشگاه منع شدهاند.» اين خبري است كه در كانال تلگرامي دانشگاه شريف منتشر شد و بلافاصله در فضاي مجازي و رسانهها بازتابهاي وسيعي پيدا كرد. برخي از دانشجويان اين دانشگاه در واكنش به اين نوع ممنوعيتها اعلام كردند، خواستار حضور همكلاسيان خود در دانشگاهها هستند و تا زمان تحقق اين خواسته به اعتراضات خود ادامه ميدهند. دانشگاه صنعتي شريف در كانال خود در فضاي مجازي اعلام كرد: «تعداد معدودي از دانشجوياني كه در ارزيابي اوليه انجام شده در ايجاد فضاي ناآرام در دانشگاه نقش داشتهاند جهت مصلحت دانشگاه و خودشان به صورت موقت از حضور در دانشگاه منع شدهاند.» اين دانشگاه تاكيد كرد «اين تصميم، با سخنراني و حضور در تجمعهاي داراي مجوز دانشگاه ارتباطي ندارد و بديهي است بررسي دقيق و عنداللزوم ارجاع پرونده ايشان به كميته انضباطي در دستور قرار خواهد گرفت.» در اين زمينه خبرگزاري ايسنا نوشته است «گفته ميشود پس از برگزاري جلسه تريبون آزاد دانشجويان شريف با رييس و معاونين اين دانشگاه، از ورود محمد ملانوري، دانشجوي دكتراي اقتصاد اين دانشگاه ممانعت شد.»
پيگيريها حاكي از آن است كه در پي درگيري لفظي اين دانشجو با حراست دانشگاه، حراست با پليس تماس گرفته و لحظاتي بعد اين دانشجو توسط پليس بازداشت شده است. در نهايت ساعاتي بعد آزاد شد. هرچند خبرنگار ايسنا تلاش ميكند بازداشت اين دانشجو را بيارتباط به حضور در تجمعات اعتراضي و انتقاد از وزير علوم مرتبط سازد اما پيگيريهاي خبرنگار اعتماد از دانشجويان دانشگاه شريف نشان ميدهد، شكايت حراست دانشگاه برآمده از انتقاداتي است كه اين دانشجو نسبت به رفتار مسوولان وزارت علوم با دانشجويان داشته است.
بيتدبيريها در دانشگاهها
آغاز تنشها در شريف به 10مهرماه و يكشنبه پرماجرايي باز ميگردد كه باعث حضور وزير علوم و جليلي رييس دانشگاه شريف در اين دانشگاه شد. اظهارات زلفيگل در جريان گفتوگو با دانشجويان نه تنها باعث آبي نبود كه آتش را خاموش كند، بلكه باعث افزايش خشم دانشجويان شد؛ خشمي كه به نظر ميرسد هنوز فروكش نكرده است. بر اين اساس بسياري از تحليلگران نسبت به تدابير روساي دانشگاههاي كشور و شخص وزير علوم در جريان رخدادهاي اخير، انتقادات جدي مطرح ميكنند. حتي نمايندگان مجلس نيز نسبت به اين بيتدبيريها نقدهاي جدي دارند و خواستار احضار وزير علوم به مجلس شدند. در همين خصوص انجمن اسلامي شريف ماجراي حضور وزير علوم در دانشگاه شريف را اينگونه شرح ميدهد: «وزير علوم با حرفهايي تكاندهنده و برخوردي كاملا نامحترمانه با دانشجويان معترض و اعتصابكننده، آنها را متهم به بيقانوني و هدر دادن بيتالمال ميكند و با لحني تند و ناشايست، به دانشجويان تاكيد ميكند كه به خاطر هدردادن بيتالمال بايد در دنيا و آخرت جوابگو باشيد و هرگز نيز گمان نكنيد كه ميتوانيد هرچه دلتان خواست بگوييد و ما با شما برخوردي نكنيم، بيشك برخورد جدي و قاطعانه صورت خواهد گرفت.»
اظهارات زلفي گل در جريان گفتگو با دانشجويان دانشگاه شريف نه تنها باعث آبي نبود كه آتش را خاموش كند، بلكه باعث افزايش خشم دانشجويان شد؛ خشمي كه به نظر مي رسد، هنوز فروكش نكرده است. بر اين اساس بسياري از تحليلگران نسبت به تدابير روساي دانشگاه هاي كشور و شخص وزير علوم در جريان رخدادهاي اخير، انتقادات جدي مطرح مي كنند. حتي نمايندگان مجلس نيز نسبت به اين بي تدبيري ها نقدهاي جدي دارند و خواستار احضار وزير علوم به مجلس شدند