تاثير خبرهاي مختلف داخلي درباره برجام در ايران و جهان
همراه و همدل باشيم
اشرف بروجردي
برخورد و نگاهي كه برخي نمايندگان مجلس نسبت به جريان برجام نشان دادهاند، تاثيرات گستردهاي در سياست داخلي و سياستخارجي ايجاد ميكند و بايد جدي گرفته شوند.
اينگونه رفتارها از طرفي مردم را دچار دوگانگي و ترديد ميكند و از طرفي ديگر چهره كشور را در سطح بينالملل مخدوش ميكند. كشوري كه با تلاش و زحمات بسيار كوشيده چهره خوبي از خود به جهانيان معرفي كند و حالا خبرهايي كه از برخوردهاي متفاوت بعضي نمايندگان به گوش ميرسد باعث ميشود، جهان در اين انديشه فرو رود كه ايران از يك سياست منسجم پيروي نميكند و هر كدام از سياستمداران مسير خود را ميروند. توافق هستهاي خواست جمعي مردم و مسوولان عالي كشور بوده است و حالا ايندوگانگيها باعث ميشود جامعه جهاني به ما اعتماد نكند.
مذاكرات هستهاي با نظر و تاكيد مقامات كشور و به كوشش يك تيم منسجم هستهاي حاصل شده؛ تيمي كه بااختيار تام و آگاهي كافي از شرايط كشور پاي ميز مذاكرات نشسته بودند و براي توافق تلاش ميكردند. حالا اما شرايط و رفتارهاي بيروني مساله ديگري را نشان ميدهد. نفي توافق و علامت سوال گذاشتن روي شيوه مذاكرات ميخواهد بگويد همهچيز از اساس اشتباه بوده و مذاكرهكنندگان نظر مقامات را در تصميمگيريهاي خود لحاظ نكردهاند. اين نفي توافق در كنار تضعيف سياست داخلي در مقابل جهان تاثير مهم ديگري دارد؛ تاثيري كه روي مردم و جامعه است. مردم با شنيدن اين اخبار و نظرات چندگانه دچار ترديد ميشوند و اين نوع ترديدها مردم را نگران و نااميد ميكند و جامعه نااميد براي تصميمگيريهاي مهم و سرنوشتساز نميتواند توان كافي داشته باشد. اينروزها قضاوتهاي مختلفي درباره توافق، نتايج و تبعات آن شنيدهميشود. درحالي كه قضاوت در اين باره بايد برمبناي اطلاعات و آگاهيهاي كافي صورت گيرد، هر فرد يا گروهي درباره هر موضوعي ميتواند ديدگاه خود را داشتهباشد. اما هرچه اين نظرات گستره بيشتري پيداكند، بازتاب و تاثيرگذاري آنهم گستردهتر ميشود. شرايط بعد از توافق و خبرهايي كه به گوش مردم ميرسد، وضعيتي را ايجاد كرده كه آنها را دچار سردرگمي و ترديد كرده است. وقتي سردرگمي در جامعه سرريز شود، تصميمگيريهاي كلان را سختتر ميكند. جامعه بيهدف ميشود و اعتمادش را از دست ميدهد، بياعتمادي در جامعه مشكلات بيشتري ايجاد ميكند. مشكلاتي كه تبعات آن به مراتب كار را دشوارتر خواهد كرد. جامعهايراني به اميد و اعتماد نياز دارد، اين دو عنصر نياز حياتي هر جامعهاي است، جامعهاي كه براي پويايي و پيشرفت تلاش ميكند بايد اين دو عنصر را بيش از چيزهاي ديگر در نظر بگيرد. اميدواريم نمايندگان محترم در تصميمگيريهاي خود مردم را بيشتر از گذشته در نظر بگيرند، چراكه مردم از نمايندگان خود تاثير زيادي ميگيرند. در چنين شرايطي همه مسوولان و نمايندگان بايد آگاهانه و هوشيار به اين برهه حساس نگاه كنند و با همدلي و همراهي با دولت، در ايجاد همدلي و همراهي عمومي نقش و سهم مناسب خود را ايفا كنند.