تحركات جبهه پايداري براي تصدي صندليهاي هياترييسه مجلس:
آقا تهراني هم
رقيب قاليباف شد
بعد از اعلام كانديداتوري الياس نادران براي رقابت در انتخابات رياست مجلس، حالا مرتضي آقا تهراني، چهره برجسته جبهه پايداري نيز كانديداي تصدي رياست مجلس شده است.
اجلاسيه سوم و انتخابات هياترييسه مجلس شوراي اسلامي چهارشنبه هفته آينده ۴ خردادماه برگزار خواهد شد كه فراكسيون انقلاب اسلامي به عنوان فراكسيوني كه اكثريت نمايندگان در آن عضويت دارند نقش مهم و اثرگذاري در انتخابات هياترييسه مجلس دارد. پيشتر و حدود دو هفته مانده به انتخابات هياترييسه، برخي اعضاي جبهه پايداري نيز رايزنيهاي خود را با برخي چهرههاي مطرح در مجلس كليد زدهاند تا آنها را براي كانديداتوري رياست يا نايبرييسي متقاعد كنند، بهطوري كه ليدرهاي جبهه پايداري طي رايزني با برخي نمايندگان و اعلام حمايت از آنها بهدنبال آنند تا چند كرسي هياترييسه را براي سال آينده در اختيار داشته باشند.
جبهه پايداري در مجلس قبلي يكي از جريانهاي تاثيرگذار در روند تصويب طرحها و لوايح بود. اگرچه در مجلس قبلي، اكثريت در اختيار اصلاحطلبان و فراكسيون اميد به رياست محمد رضا عارف بود، اما چينش مجلس به گونهاي شكل گرفته بود كه فراكسيون اميد در مواجهه با اصولگرايان و اعضاي 70 نفره جبهه پايداري، نتوانست آنطور كه بايد براساس مرام و مشي خود كار را پيش ببرد. تا آنجا كه بسياري از تحليلگران معتقد بودند كه اين جبهه پايداري است كه در اكثر موارد روند مجلس را تعيين ميكند. اما با روي كار آمدن مجلسي اصولگرا به رياست محمدباقر قاليباف، اين روزها كمتر تحركي از سوي جبهه پايداري در مجلس به گوش ميرسد. گويي فراكسيون انقلاب اسلامي به رياست قاليباف، كه اكثريت نمايندگان مجلس را در خود جاي داده، اگرچه به لحاظ مرام با جبهه پايداري همداستان است اما به لحاظ عملي و مشي و روش، سعي ميكند مرزبنديهايي را به اين طيف از اصولگرايان كه مشي تندتري دارند، رعايت كند.
شايد از اين جهت است كه جلال رشيدي كوچي، نماينده عضو فراكسيون انقلاب اسلامي در خصوص تحركات جبهه پايداري براي تصدي صندليهاي هيات رييسه ميگويد: «مجلس اين افراد را شناخته و قطعا مانند سال اول يا دوم عمل نميكند. فكر نميكنم اين افراد انتخاب شوند و ما در مجلس همه تلاشمان را ميكنيم كه اين اتفاق نيفتد.»
البته محمدباقر قاليباف براي حفظ جايگاه رياست خود با برخي چالشها نيز مواجه است. نخست انتشار فايل صوتي فرماندهان سپاه و دوم انتشار خبر سفر خانواده او به تركيه كه به سيسموني گيت معروف شد، از جمله چالشهاي قاليباف محسوب ميشود. نكته جالب در اين ميان اين است كه در خصوص هر دو ماجرا، چهرههاي جبهه پايداري هيچ دفاعي از قاليباف صورت ندادند و ترجيح دادند سكوت پيشه كنند. اين سكوت آنقدر عجيب بود كه در برخي اين ظن و گمان را مطرح كردند كه افشاي خبر سفر خانواده قاليباف به تركيه، از سوي بازيگراني منتسب به جبهه پايداري انجام شده است. هرچند صحت و سقم اين ادعا هرگز معلوم نشد.
البته جلال رشيدي كوچي، نماينده مرودشت، درباره انتخابات هياترييسه مجلس و احتمال به خطر افتادن صندلي رياست قاليباف معتقد است: هر كدام از نمايندگان اين اختيار را دارند كه در اجلاسيهها براي مسووليتهاي مختلف كانديدا شوند و اين يك مساله عادي هست. اين نماينده مجلس ميگويد: من اين احساس را ندارم كه افراد و بزرگواراني چون آقاي نادران يا آقاي آقاتهراني تهديدي براي رياست آقاي قاليباف باشند و به نظرم او با يك راي بالايي مجددا رياست مجلس را براي بار سوم در اختيار خواهد گرفت. حال بايد ديد كانديداي نهايي براي انتخابات هياترييسه چه زماني اعلام خواهد شد. ولي اسماعيلي سخنگوي فراكسيون نيروهاي انقلاب اسلامي در گفتوگو با ايلنا، در تشريح آخرين تصميمگيري فراكسيون انقلاب اسلامي، گفت: صبح امروز جلسهاي به رياست آقاي قاليباف و با حضور اعضاي هياترييسه فراكسيون انقلاب اسلامي داشتيم و دستور كار اين جلسه انتخابات هياترييسه مجلس بود. اسماعيلي در ادامه بيان كرد: در اين جلسه مقرر شد كه در روزهاي يكشنبه و دوشنبه هفته آينده افراد براي جايگاههاي رياست، نواب رييس، ناظران و دبيران در انتخابات هياترييسه مجلس، در كميسيون ثبتنام كنند، پس از آن در كميسيون براي اين جايگاهها رايگيري صورت خواهد گرفت. وي تصريح كرد: بعد از پايان رايگيري افرادي كه در انتخابات فراكسيون انتخاب شوند و راي بياورند، اسامي آنها را در روز چهارشنبه در صحن علني به عنوان گزينه فراكسيون در اختيار نمايندگان قرار خواهيم داد.