خبرنگار «اعتماد» گزارش ميدهد
ماجراي 900 وام ازدواج انتخاباتي
گروه سياسي
در فاصله كمتر از 3روز پس از افشاي فساد 3ميليارد و 370ميليون دلاري موسوم به «چاي گيت»، اينبار ابعاد تازهاي از يك فساد تازه در اعطاي غيرقانوني وام ازدواج به 900نفر از افراد فاقد صلاحيت رسانهاي شده كه در آن ردپاي يكي از نمايندگان در آن پيداست.13آذرماه بود دادستان عمومي و انقلاب قم با اشاره به دستگيري متهمان پرداخت وام ازدواج با جعل اسناد رسمي در اين استان گفت: كيفرخواست مدير يك بانك به همراه همدستانش بهدليل پرداخت ۲۴۴ فقره وام با جعل اسناد رسمي صادر شد. حسن غريب در ادامه اظهار داشت: اين متهمان با جعل اسناد رسمي هويتي و سند ازدواج خانوادههايي كه مشمول قوانين اخذ وام قرضالحسنه ازدواج نبودند اقدام به اخذ ۲۴۴ فقره وام ازدواج كردند. علي رضايي مديرعامل و رييس هياتمديره صندوق قرضالحسنه موسي بن جعفر قم، اما ديروز ابعاد تازهاي از تخلف مالي را نمايان كرد. موضوع زماني آغاز شد كه يكي از نمايندگان در اظهارنظري كه در رسانههاي استاني بازتاب پيدا كرد با انتقاد از چهرههاي ديگري نسبت به معرفي برخي افراد به موسسات مالي براي اخذ وام انتقاد كرده و آن را به معناي گداپروري تفسير و تحليل ميكند. اين نماينده گفت: «اينكه كارهاي كلان مجلس و نماينده مردم بودن را رها كنيم و بگوييم نماينده خوب منم كه يك نفر را من معرفي كنم تا ۵ ميليون تومان، صندوق موسي بن جعفر نيروگاه قرضالحسنه بدهد؛ يعني مردم را گدا كنيم و منت سرشان بگذاريم كه مثلا وام ۵ ميليوني به تو دادم؛ اين كارها صحيح نيست.» بلافاصله پس از اين اظهارنظر يكي از اعضاي صندوق موسي بن جعفر به ميانه اين منازعه ورود كرد و از نقش اين نماينده در پرداخت وامهاي ازدواج به 900زوج پردهبرداري كرد.
عضو هياتمديره صندوق موسي بن جعفر با اشاره به نقش اين نماينده در اعطاي اين حجم از وامهاي ازدواج ميگويد: «جنابعالي نيز به عنوان نماينده تاكنون بيش از ۹۰۰ نفر را براي اخذ وام ۵ ميليون توماني به صندوق موسي بن جعفر عليه السلام معرفي نمودهايد كه نامههاي مرقومه از طرف دفتر جنابعالي موجود است.»
رضايي در اين نامه كه در اختيار روزنامه اعتماد قرار گرفته، مينويسد: «سخنراني جنابعالي در جمع قميهاي مقيم مركز كه در هفتهنامه «قم بزرگ» و بسياري از سايتها و كانالهاي استاني و ملي انعكاس داشت را خواندم كه شما در بخشي از سخنراني فرموده بوديد اينكه كارهاي كلان مجلس و نماينده مردم بودن را رها كنيم و بگوييم نماينده خوب منم كه يك نفر را من معرفي كنم تا ۵ ميليون تومان صندوق موسي بن جعفر(ع) نيروگاه وام قرضالحسنه بدهد؛ يعني مردم را گدا كنيم و منت سرشان بگذاريم كه مثلا وام ۵ ميليوني به تو دادم و اين كارها صحيح نيست!!! چون جنابعالي بهرغم ملبس بودن به لباس مقدس روحانيت رعايت حق و انصاف را ننمودهايد و حتي كتمان حقيقت نمودهايد بر خود وظيفه ديدم با اين نامه سرگشاده از حقيقت دفاع نمايم.
به احتمال زياد منظور جنابعالي از اين سخنان جناب آقاي ... همكار ديگر شما در مجلس شوراي اسلامي است.
اين فرمايش جنابعالي از آن جهت برايم تعجبآور بود كه رفتار شما با گفتارتان در تضاد و تناقض است چرا كه جنابعالي نيز به عنوان نماينده قم تاكنون بيش از ۹۰۰ نفر را براي اخذ وام ۵ ميليون توماني به صندوق موسي بن جعفر عليهالسلام معرفي نمودهايد كه نامههاي مرقومه از طرف دفتر جنابعالي موجود است. براي من جالب بود كه دفتر آقاي ... از زمان شروع ثبتنام انتخابات هيچكس را جهت اخذ وام معرفي نكردهاند؛ وقتي علت را از دفتر ايشان جويا شدم، گفتند طبق ماده ۸۳ قانون انتخابات مجلس شوراي اسلامي معرفي وام از زمان شروع ثبتنامها تا انتخابات جرم محسوب ميشود ولي دفتر جنابعالي برخلاف قانون در اين زمان ممنوعه هم افرادي را براي اخذ وام معرفي نمودهاند كه مدارك آن هم در صندوق موسي بن جعفر عليه السلام موجود است.» رضايي در ادامه يادآور ميشود: «رطب خورده منع رطب كي كند...؟ و جنابتان فرموديد ۵ ميليون تومان وام قرضالحسنه گداپروري است. سوال اساسي اين است در اين ۸ سالي كه در مجلس هستيد چه اقدام ملي و بزرگ را كه در سخنراني مدعي انجام كارهاي بزرگ بودهايد، داشتهايد كه مانع فقير شدن مردم نشويد؟ كدام طرح يا پيشنهاد يا طرح اقتصادي را ارايه دادهايد؟ حاج آقا خبر داريد مردم با همين ۵ ميليون تومان برخي مشكلاتشان حل ميشود آيا به اين عبارت گرفتن وام ۵ ميليوني گدايي است فكر نكرديد؟ به اين ۹۰۰ نفري كه خود معرفي كرديد ظلم و توهين كردهايد؟ آيا اين جمله شما توهين به مشتريان صندوق و كساني كه از طرف بزرگان شهر معرفي شدهاند نيست؟ بنده حقير جنابعالي را مثل خيلي از مردم نميشناختم و با توصيه آقاي دكتر اميرآبادي فراهاني به شما راي دادم و حتما هم به ياد داريد كه در جلسهاي كه خدمتتان بوديم بنا به توصيه ايشان قرار شد دفتر شما هم بتوانند وام معرفي كنند ضمن اينكه غير از شما دو بزرگوار بزرگان زيادي، افرادي را براي دريافت وام به صندوق معرفي ميكنند و همچنين مرحوم حضرت آيتالله آشتياني و دكتر لاريجاني نمايندگان ادوار قبلي مردم را براي حل مشكلاتشان به صندوق معرفي ميكردند ولي نميدانم شكوه اين تناقض در گفتار و رفتار شما را به كجا ببرم؟ جنابعالي به خوبي واقف هستيد كه صندوق قرضالحسنه موسي بن جعفر عليهالسلام طي اين ٤٣ سال فعاليت خود مصداق بارز آيه ٢٤٥ سوره بقره است كه ميفرمايد: «يقرضالله قرضا حسنا...» بوده و در اين مدت در زمينه قرضالحسنه فعاليت نموده است و دليل اينكه اين مجموعه به اعتماد نامه شما به مردم وام ميدهد تشخيص نيازمند بودن اشخاص از شما است. فلذا چنانچه اين 900 نفر كه شما جهت اخذ وام قرضالحسنه معرفي كرديد نيازمند بودهاند آيا لفظ گدا براي اين افراد به دور از انصاف نبوده است؟ آيا شايسته شخصي همچون شماست كه در لباس خدمت به مردم از چنين لفظي براي افراد كمبضاعت و بيبضاعت استفاده كنيد؟ من بناي پرداختن به بقيه سخنراني شما را ندارم مشكلات مردم را كم نگرفته و وامهاي قرضالحسنه را به سخره نگيريد مردم گرفتارند به جاي تخريب به فكر مردم باشيد آيا فكر نميكنيد طرح موضوعات اختلافانگيز و ايجاد دو قطبيهاي كاذب باعث يأس و نا اميدي مردم و برخلاف منويات مقام معظم رهبري است؟ در آخر به عنوان برادر ديني توصيه مصلحانهام به شما اين است كه براي مردم كار كنيد چون امام علي عليهالسلام فرمودند «فرصت»ها چون ابر ميگذرند؛ شما نيز از اين فرصت باقيمانده نمايندگيتان براي خدمت به مردم استفاده كنيد.» بايد ديد سرانجام اين نوع روياروييها در طيف اصولگرايان چه نتايجي در بر خواهد داشت و آيا نهادهاي نظارتي به اين نوع تخلفات ورود خواهند كرد يا نه؟