• ۱۴۰۳ چهارشنبه ۵ دي
روزنامه در یک نگاه
امکانات
روزنامه در یک نگاه دریافت همه صفحات
تبلیغات
بانک ملی بیمه ملت

30 شماره آخر

  • شماره 5613 -
  • ۱۴۰۲ شنبه ۶ آبان

محمدجواد ظريف در نشست «بررسي تحولات فلسطين»:

اسراييل به دنبال وادار كردن امريكا به درگيري با ایران است

ظريف با اشاره به اينكه امروز تلاش اسراييل در راستاي گسترده‌تر كردن جنگ است تا بتواند امتيازي از اين جنگ به دست بياورد، گفت: «كشاندن پاي امريكا به جنگ؛ وارد كردن امريكا به جنگ با ايران همواره آرزوي صهيونيست‌ها بوده است.» او در ادامه گفت: پس از جنگ عراق و كويت طي بيش از 3دهه گذشته هيچ آرزويي بالاتر از حمله امريكا به ايران براي اسراييل وجود نداشته است. فراموش نكنيم شارون در فوريه 2002 به امريكا رفت و در امريكا گفت كه هدف درست تهران است؛ بغداد آدرس غلط است. بريد نگاه كنيد، اگر اشتباه نكنم، 29فوريه 2002 آقاي شارون اين موضوع را در امريكا مطرح كردند.

وزير امور خارجه پيشين ايران در نشست «بررسي تحولات فلسطين» گفت: الان بزرگ‌ترين دستاوردي كه اسراييل مي‌تواند در اين قضيه داشته باشد و آبرويي ايجاد كند، وادار كردن امريكا به درگيري بزرگ‌تر در منطقه است تا شكست فراموش شود. موضع‌گيري مقام معظم رهبري در روز دوم با عنايت به اين واقعيت بود كه كسي براي اسراييل چتر نجات نيندازد. مردم فلسطين مقاومت كردند و جمهوري اسلامي هم همواره از اين مقاومت حمايت كرده، اما شكست خوردن اين دوگانه رژيم صهيونيستي يعني مظلوميت و شكست ناپذيري واقعيتي است كه نبايد اجازه دهيم با تحريف رسانه‌ها تحت تاثير قرار گيرد.

وزير امور خارجه پيشين جمهوري اسلامي ايران با اشاره به عمليات «توفان الاقصي» گفت: الان بزرگ‌ترين دستاوردي كه اسراييل مي‌تواند در اين قضيه داشته باشد و آبرويي ايجاد كند، وادار كردن امريكا به درگيري بزرگ‌تر در منطقه است تا شكست فراموش شود. موضع‌گيري مقام معظم رهبري در روز دوم با عنايت به اين واقعيت بود كه كسي براي اسراييل چتر نجات نيندازد.

محمدجواد ظريف در نشست «بررسي تحولات فلسطين» كه با حضور حجت‌الاسلام والمسلمين سيدحسن خميني و به همت موسسه تنظيم و نشر آثار امام در حسينيه جماران برگزار شد، گفت: اتفاق بسيار مهمي در فلسطين به وقوع پيوسته كه از ابعاد مختلف قابل فهم است. قصد من پرداختن به بعد بين‌المللي ماجرا است. رژيم صهيونيستي از ابتداي تاسيس، مبناي خود را بر دو عامل و شعار قرار داده است؛ «شعار مظلوميت و شعار شكست‌ناپذيري.»

وزير امور خارجه پيشين ايران اضافه كرد: با استفاده از روندي كه شايد اسراييلي‌ها آن را خلق كردند و بعدا متخصصان روابط بين‌الملل به آن امنيتي‌سازي و تهديدانگاري گفتند، پايه‌‌گذاران اسراييل از هولوكاست كه يك جنايت بزرگ در تاريخ بشريت بود، اما در اروپا اتفاق افتاده بود و مردم فلسطين در آن نقشي نداشتند، سوءاستفاده كردند؛ براي اينكه خود را مظلوم نشان دهند و ضايع كردن حق ديگران را توجيه كنند.

وي ادامه داد: «پيام مظلوميت»، مهم‌ترين پيامي بود كه رژيم صهيونيستي قبل از تشكيل و بعد از تشكيل آن را به عنوان گزاره‌اي جهاني مطرح كرد. اين روند با هولوكاست شروع شد، با تروريست خواندن اعراب ادامه پيدا كرد و بعد از شروع روند سازش در دهه 90 ميلادي، با تهديدسازي از ايران و ادعاي پيگيري سلاح هسته‌اي توسط ايران، تداوم يافت.

 

«نياز به دشمني» از خصيصه‌هاي اسراييل است

ظريف افزود: «نياز به دشمني» از خصيصه‌هاي اسراييل است. آنها به دشمن نياز داشتند تا وضعيت داخلي را سر و سامان دهند و هم مظلوميت و مقبوليت بين‌المللي براي خود ايجاد كنند. اين مظلوم‌نمايي در حدي بود كه موضع اوليه دبيركل سازمان ملل به هيچ‌وجه قابل پذيرش نبود و من در توييتي نوشتم كه «شرم بر ملل متحد». موضع اوليه دبيركل، كه برگرفته از فضاي مظلوميت دروغين رژيم صهيونيستي بود، اصلا براي شخصي كه دبير ملل متحد است و نماينده 195 كشور به حساب مي‌آيد، نه فقط رژيم صهيونيستي و طرفدارانش، به هيچ‌وجه پذيرفتني نبود.

ظريف با بيان اينكه «دومين عاملي كه همواره ازسوي اسراييل مورد استفاده قرار مي‌گيرد، افسانه شكست‌ناپذيري رژيم صهيونيستي» است، اظهار كرد: اسراييل همواره سعي كرده از عامل شكست‌ناپذيري نيز براي پيشبرد اهداف و ادامه حيات خود بهره گيرد. آنها كوشيده‌اند اين توهم را در دنيا ايجاد كنند كه شكست ناپذير هستند و هيچ امكاني براي مقاومت در برابر زورگويي‌هاي‌ اسراييل و امريكا وجود ندارد. حضرت امام سردمدار شكستن اين توهم بود. فلسطين شكستن اين توهم پوشالي را به امام مديون است.

او ضمن اشاره به رويكردي كه از ابتدا از سوي رژيم صهيونيستي مورد استفاده قرار مي‌گرفت، گفت: از زمان موسس رژيم صهيونيستي، آقاي بن گوريون نظرش اين بود كه هيچ جنگي نبايد درون مرزهاي 1948 صورت بگيرد و جنگ‌ها بايد در مرزهاي 1967 يا فراتر از آن باشد تا ايده شكست ناپذيري اسراييل تحت‌تاثير قرار نگيرد. اين واقعيت هم غيرقابل ترديد است كه مردم سرزمين‌هاي اشغالي با مردم كرانه باختري و نوار غزه خيلي فرق مي‌كنند. اينها از زندگي خيلي راحتي در غرب به سرزمين‌هاي اشغالي آمده‌اند و بسياري از ساكنان 1948 اگر احساس ناامني كنند به كشورهاي اصلي‌شان در اروپا و امريكا بازمي‌گردند. وزير خارجه پيشين ايران تصريح كرد: اسراييلي‌ها از يك گزاره كوچك «ديگر هرگز» براي جا انداختن اين دو ايده استفاده مي‌كنند. با تسلط آنها بر صحنه رسانه‌اي دنيا مساله‌اي كه زياد سعي مي‌شود اتفاق بيفتد، طرح هر اتفاقي به عنوان نقطه شروع است. واقعه‌اي كه در غزه اتفاق افتاد به عنوان يك اتفاق جديد و نقطه شروع جا زده مي‌شود اما از نظر حقوق بين‌الملل تا زماني كه اشغالگري وجود دارد، امكان دفاع مشروع هم وجود دارد. اشغال برآمده از حمله مسلحانه است و بر اساس اصل 51 منشور ملل متحد تا زمان پايان حمله مسلحانه يا اقدام بايسته از سوي شوراي امنيت براي پايان حمله مسلحانه، دفاع مشروع مي‌تواند ادامه داشته باشد. آغاز كردن تاريخ از يك مبدا غيرواقعي شيوه اسراييل است. مبدا تاريخ فلسطين از زمان اشغال فلسطين است. اين اشغال حتي به باور كساني كه معتقد به راه‌حل دو دولتي هستند از سال 1967 ادامه دارد. آقاي گوترش، به عنوان يك ديپلمات و سياستمدار با سابقه تازه به اين باور نرسيده است كه اسراييل اشغالگر است، اما اين اظهارات دير مطرح شد.

 

صهيونيست‌ها مي‌خواهند تصور

شكست‌ناپذيري را با كشتار بي‌سابقه احيا كنند

او با اشاره به عمليات «توفان الاقصي» اظهار داشت: در ذهنيت تاريخي رژيم صهيونيستي واقعه‌اي كه در اكتبر اتفاق افتاد اصلا قابل فراموشي نيست. علت توحش بي‌سابقه اسراييلي‌ها در غزه هم همين است. مي‌خواهند تصور شكست‌ناپذيري را با كشتار بي‌سابقه احيا كنند، اما به باور من هيچ اقدامي نمي‌تواند تصوير شكست ناپذيري اسراييل را احيا كند.

ظريف با بيان اينكه در مرز رفح تعداد بسيار كمي از مردم غزه براي پناهندگي رجوع كردند، گفت: اگر تعداد قابل توجهي به سوي گذرگاه رفح رفته بودند، اسراييل مي‌توانست اين ادعا را مطرح كند كه غزه را خالي از سكنه كردم. آنها با بمباران وحشيانه هم نتوانستند به اين هدف دست پيدا كنند. اين يك واقعيت است كه مردم پس از هفتاد سال زندگي در زندان، براي‌شان مرگ يا تدريجي است يا فوري؛ تحمل پناهندگي مجدد را ندارند؛ براي همين كسي حاضر نيست به مصر، سوريه يا اردن برود. آقاي بلينكن، وزير امور خارجه امريكا به منطقه رفته بود تا شرايط را براي پذيرش مردم غزه آماده كند، اما نه مردم و نه كشورها اين را نپذيرفتند.

وي با تاكيد بر اينكه تصوير شكست ناپذيري با كشتار و حمله زميني قابل بازسازي نيست، اظهار كرد: با حمله زميني، اسراييل وارد تله‌اي شده كه فرار از آن اصلا ساده نيست. حضور اشغالگر خارجي در سرزمين مردمي ديگر موجب مقاومت مي‌شود. درست است كه از دهه 90 ميلادي به بعد سازمان ملل متحد موضعي كه هميشه داشت كنار گذاشت، اما اين سازمان همواره مقاومت در برابر اشغال خارجي و هجوم بيگانه را مشروع مي‌دانست.

 

غرب با يك مشكل حيثيتي مواجه است

ظريف تصريح كرد: الان اين گرفتاري براي اسراييل پيدا شده و آنها به دنبال راه فرار هستند. غرب هم با يك مشكل حيثيتي مواجه است. وسعت كشتار فلسطيني‌ها هم در غرب فشاري را ايجاد كرده كه توقعش را نداشتند. دستگاه تبليغاتي رژيم صهيونيستي تلاش كرد تصوير متفاوتي را به جهان مخابره كند و براي مثال بگويد بيمارستان با راكت جهاد اسلامي يا حماس هدف قرار گرفته شده، اما آن ميزان تخريب نمي‌تواند كار راكت باشد و حتما كار اسراييلي‌هاست. «الجزيره» هم انصافا به خوبي مساله را پوشش مي‌داد و اجازه نداد تا دستگاه تبليغاتي اسراييل واقعيتي دروغين را جا بيندازد. الان تلاش اسراييل براي گسترده‌تر كردن جنگ به منظور كسب امتياز است. كشيدن پاي امريكا به جنگ و وارد كردن امريكا به جنگ با ايران كه همواره آرزوي اسراييل بود. پس از جنگ عراق و كويت، اسراييل هيچ آرزويي بالاتر از حمله امريكا به ايران نداشت.

در زمان حمله امريكا، عراق توان نظامي بالاتري از ايران داشت، اما ايران با خاتمي تصوير يك بازيگر معقول و خواهان گفت‌وگوي تمدن‌ها را به نمايش گذاشته بود و عراق كشوري بود كه به‌شدت دچار امنيتي‌سازي شده بود. از طرف ديگر مردم عراق از صدام حمايت نمي‌كردند. وزير خارجه پيشين ايران ضمن اشاره به حمله امريكا به عراق در سال 2003 گفت: شارون در سال 2002 به امريكا رفت و گفت هدف درست حمله تهران است و بغداد آدرس غلط است. امريكا به اين دليل حمله نكرد كه مي‌دانست مردم ايران مقاومت خواهند كرد و در برابر آنها خواهند ايستاد. اين بزرگ‌ترين عامل بازدارندگي ما است. در آن زمان عراق توان نظامي بالاتري از ايران داشت، اما ايران با حضور آقاي خاتمي تصوير يك بازيگر معقول و خواهان گفت‌وگوي تمدن‌ها را به نمايش گذاشته بود و عراق كشوري بود كه به‌شدت دچار امنيتي‌سازي شده بود. از طرف ديگر مردم عراق از صدام حمايت نمي‌كردند.

وي يادآور شد: در تحليل‌هايي كه در آن زمان مطرح شد، اين نكته حائز اهميت بود كه لابي اعراب و لابي اسراييل و لابي منافقين كه با اطلاعات اسراييل و پول اعراب كار مي‌كرد تلاش زيادي كردند كه حمله عليه ايران انجام شود. همان زمان دروغ هسته‌اي را افشا كردند؛ آن هم در حالي كه ما حتي يك سانتريفيوژ هم در نطنز نداشتيم. اعراب اصلا مايل نبودند صدام سقوط كند. از سال 2003 كه صدام سقوط كرد تا سال 2016 براي 13 سال دولت عربستان سعودي سفير به عراق نفرستاد. از اين 13 سال، 8 سال سعودي‌ها تلاش كردند تا حكومت عراق ساقط شود. امريكا به عراق حمله كرد، چراكه مي‌‌دانست پيروزي بر عراق راحت بود، زيرا عراق منزوي بود و مردم عراق هم از حكومت‌شان حمايت نمي‌كردند.

ارسال دیدگاه شما

ورود به حساب کاربری
ایجاد حساب کاربری
عنوان صفحه‌ها
کارتون
کارتون