افشاگري مقام فدراسيون نابينايان و كمبينايان در مورد رسوايي رخ داده در هانگژو
در گفتوگو با «اعتماد»:
به جز جودو، چند دووميدانيكار تيم نابينايان و كمبينايان هم گواهينامه دارند!
روزبه دلاور
به گزارش «اعتماد»، در رقابتهاي هانگژو جودوكار نابيناي كشورمان بينا ازآب درآمد و اخراج شد! اين خبر تلخي براي جامعه ورزشي كشورمان است كه از دهكده بازيهاي پاراآسيايي در هانگژو مخابره شد. اما اعزام ورزشكار بينا به مسابقات نابينايان درحالي كه يك سال پيش تقلب او در نابينايان جهان سر و صداي زيادي بهپا كرده بود چه معنايي دارد؟ چه كسي مسوول اين وضعيت است؟ چرا از فدراسيون و كاروان ورزش كشورمان پيگيري در اين زمينه نداشتند و پاسخي ارايه نميكنند؟ عجيب اينكه وحيد جدي، نماينده وزن ۷۳ كيلوي تيم ملي جودوي نابينايان ايران در سه رويداد سال ۱۴۰۱ براي تيم ملي افراد سالم زيرنظر فدراسيون جودو كشورمان روي تاتامي رفته بود، اما حالا پس از رسوايي به بار آمده در بازيهاي پاراآسيايي هانگژو توسط داوران و ناظران شناسايي و از مسابقات اخراج شده است! البته اين جودوكار در پستي اينستاگرامي بعد از اين اتفاق گفت كه قرباني يك بازي كثيف شده است. او توضيح بيشتري در اين زمينه ارايه نكرد.
اما اين براي نخستينبار نيست كه خبر بينا بودن يك عضو تيم نابينايان جودو، رسانهاي ميشود. در شهريور امسال فائزه توسلي نايبرييس مستعفي فدراسيون نابينايان و كمبينايان به روزنامه اعتماد گفته بود دو جودوكار تيم ملي نابينايان و كمبينايان مشكل بينايي ندارند! اين مقام فدراسيون دقيقا از وحيد جدي نام برد اما در كمال تعجب اين فرد دوباره همراه با كاروان ايران به بازيهاي آسيايي هانگژو اعزام شد. در همان گزارش همچنين علاوه بر وضعيت بينايي وحيد جدي گواهينامه گرفتن او را نيز رسانهاي كرديم. همينطور چندين و چند مصاحبه درخصوص اتفاقات عجيب و غريب در فدراسيون نابينايان و كمبينايان از ورزشكاران رشتههاي مختلف در اين رشته منتشر كرديم كه همگي از رياست فدراسيون گلايه داشتند؛ گلايههايي كه بيشتر شبيه به شكايت بود! حالا هم خبردار شديم مسوولان مربوطه پيگير هستند و حتي احتمال بركناري مظلومي از رياست فدراسيون وجود دارد. براي پيگيري اين موضوع و همچنين رسوايي به بار آمده با خانم فائزه توسلي نايبرييس پيشين فدراسيون نابينايان و كمبينايان كه مدتي است به دليل اختلاف با رييس اين فدراسيون از سمتش استعفا داده، گفتوگويي ترتيب داديم كه در ادامه ميخوانيد.
ابتدا بگوييد با استعفاي شما موافقت شد؟
درباره پذيرش استعفايم بگويم كه چيزي تا اين لحظه هنوز به من اعلام نشده اما با توجه به اينكه به عنوان عضو هيات رييسه و نايبرييس فدراسيون نامهاي براي شركت در جلسه هيات رييسه و مجمع عمومي فدراسيون دريافت نكردم پس ميشود گفت استعفايم پذيرفته شده است.
دليل استعفاي شما چي بود؟
مشكلاتي وجود داشت به خصوص در حوزه زنان ورزشكار نابينا و كمبينا كه مسبب آن آقاي مظلومي بود.
شفافتر بگوييد.
خب در سه حوزه مالي و فني و مشكلاتي در حوزه زنان وجود دارد كه فكر نميكنم شما بتوانيد درباره آن بنويسيد! يعني مشكلات اخلاقي.
به مسوولان مربوطه گزارش داديد؟
بله. همراه مستندات به نهادهاي مربوطه، به وزارت ورزش، كميته ملي پارالمپيك و المپيك ارايه داده شد و جلساتي با بنده و ورزشكاران برگزار كردند اما تا اين لحظه هنوز جواب قانعكنندهاي در اين زمينه به ما داده نشده! ضمن اينكه مشكلات ديگري هم وجود داشت. مثلا براي جلسات هيات رييسه كاملا سليقهاي عمل ميشد و افراد دعوت ميشدند كه براي جلسات بعد حضور نداشتند و به اين دليل بود كه اگر نقدي در جلسه صورت ميگرفت آقاي مظلومي خوشش نميآمد! در واقع آقاي مظلومي هر كسي كه مخالف نظرش بود را به راحتي كنار ميگذاشت و برايش فرقي نداشت. درباره ديگر نايبرييسها هم به همين صورت بود و هيچ نايبرييسي نبود كه بتواند با او كار كند و فكر ميكنم من اولين نايبرييسي در اين فدراسيون بودم كه توانستم چهار سال با او كار كنم!
يك سوال متفاوت بپرسيم. در نابينايان و كمبينايان، ورزشكاران ديگر هم مثل وحيد جدي داريم كه بينا باشند؟
فقط در رشته جودو نيست. در رشته دووميداني هم آنطور كه من اطلاع دارم تعدادي از ورزشكاران گواهينامه رانندگي دارند! اين با منطق هيچ كسي سازگار نيست. چطور ميشود كسي گواهينامه رانندگي داشته باشد اما نابينا يا كمبينا باشد؟ اگر بينا است چرا در حوزه كمبينايان و نابينايان كار ميكند و اگر نابينا يا كمبينا است چطور گواهينامه رانندگي دارد؟ به شخصه ورزشكاري را ديدم كه در فدراسيون رفت و آمد داشته و موتورسوار ميشد! با منطق من سازگاري نداشت و به همين دليل خيلي تلاش كردم تا مسوولان به اين موضوع رسيدگي كنند اما تا اين لحظه اقدامي صورت نگرفته. من هم براساس وجدان انساني خودم تصميم گرفتم استعفا بدهم چون نميخواستم حق و حقوقي از ورزشكاران ضايع شود.
عملكرد كمبينايان و نابينايان در پاراآسيايي را چطور ارزيابي ميكنيد ؟
خب شاهد اين بوديم كه عملكرد فني بچهها خيلي پايينتر از مسابقات جاكارتا بود با توجه به اينكه در اين دوره امكانات بيشتري هم داشتند اما عملكرد ضعيفي داشتند. در گلبال خانمها ديديد يك زماني دوم پاراآسيايي بودند اما اين دوره چهارم شدند و شكستهاي بدي داشتند.